ΔΑΚΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

ΔΑΚΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

η προσπάθεια των κυβερνήσεων της τελευταίας εξαετίας να ‘’τελειώσει’’ ο συνδικαλισμός βρίσκει πρόθυμους συνεργάτες. Στην περίπτωσή μας η ΔΑΚΕ Χαλκιδικής επάξια διεκδικεί τα πρωτεία. Δυστυχώς για όλους εμάς, τους εκπαιδευτικούς της τάξης, της συνδικαλιστικής δράσης δίχως ανταλλάγματα και προνόμια, οι πρόσφατες κυβερνητικές επιλογές στο χώρο της εκπαίδευσης αποτελούν αφορμή για τη ΔΑΚΕ και τους εκπροσώπους της στο νομό για άσκηση μικροπολιτικών παιχνιδιών και ανάδειξη δήθεν αγωνιστικού φρονήματος. Για άλλη μια φορά πετάει τη μπάλα στην ανυπαρξία της με ψεύδη και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όταν θα έπρεπε όλες οι παρατάξεις να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο απέναντι στις κυβερνήσεις της καταστροφής.

Χθες 13/4/2016 ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γρ.Σακκά, με sms, στις 22:00 ως εξής: ‘’Ο Σύλλογος Υπαίθρου Ν.Θεσσαλονίκης καλεί τους συλλόγους Κ.Μακεδονίας σε συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ στις 11:30. Συμφωνείτε να βγάλουμε ανακοίνωση και να κάνουμε χρήση των δύο τρίωρων για τους συναδέλφους να είμαστε όλοι εκεί. Απαντήστε τώρα ένας από κάθε παράταξη’’.

Κατόπιν συνεχών συνομιλιών μαζί του και κυρίως με τους συλλόγους της Καλαμαριάς, των Σερρών, της Πέλλας, της Πιερίας και του Κιλκίς, προέκυψε πως δεν υπήρχε αντίστοιχη επικοινωνία μαζί τους και άρα το μήνυμα του Προέδρου του Δ.Σ. δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό τον ενημερώσαμε, όπως και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. με το εξής email στις 23:52 χθες το βράδυ:

‘’Συνάδελφοι, νωρίτερα ειδοποιηθήκαμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για επικείμενη κινητοποίηση την Παρασκευή στο ΥΜΑΘ. Όπως μου είπε ο Γρηγόρης συμφώνησαν τα 3 μέλη της ΔΑΚΕ και τα 2 της ΠΑΣΚ. Έθεσα ερωτήματα για το ποιός οργανώνει την κινητοποίηση και μου είπε ο σύλλογος υπαίθρου. Επίσης, στο επίπεδο της δικής του, προσωπικής, επικοινωνίας με άλλους συλλόγους, όχι όλους, αντιλήφθηκε πως υπάρχει απόφαση και σε αυτούς, αλλά όχι σε όλους. Η κινητοποίηση αυτή ωστόσο δεν είναι σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, ούτε καν όπως μαθαίνω Θεσσαλονίκης, μιας και δεν υπάρχει σχετική απόφαση από συλλόγους της Θεσσαλονίκης ακόμα. Στις Σέρρες αποφασίσθηκε κινητοποίηση τοπική στη Δ/νση και στην Πέλλα, στον σύλλογο Γιαννιτσών κανένα νέο ακόμα. Τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο οργάνωσης, τη συμμετοχή των συλλόγων, την εμπλοκή των αιρετών ΑΠΥΣΠΕ και φυσικά τη δική μας συμμετοχή υπό το καθεστώς αβέβαιης ενημέρωσης. Παρακαλώ θερμά, να διερευνήσει ο Πρόεδρος με τη σειρά του τη συμμετοχή των λοιπών νομών και φυσικά της Θεσσαλονίκης. Επί του παρόντος, σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει αυτό που μας ειπώθηκε για κινητοποίηση όλων των συλλόγων. 

Ως μέλος του Δ.Σ. διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις επί του θέματος και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε προτού αποφασίσουμε μια κινητοποίηση με ορίζοντα προετοιμασίας 24 ώρες και με δεδομένη τη Γ.Σ. της Τετάρτης που θα λάβει αποφάσεις.’’

 

Ο Πρόεδρος όμως αντί να διερευνήσει όσα του ζητήσαμε, μας στέλνει σήμερα το εξής sms στις 07:33: ‘’ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΔΗΣΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΕΑΨ ΚΑΙ ΕΣΑΚ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ’’. 

Κατά συνέπεια, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γρηγόρης Σακκάς είχε σύμφωνη γνώμη 5 εκ των 9 μελών του Δ.Σ., δηλαδή πλειοψηφική σχέση και όφειλε να απαντήσει στα ερωτήματά μας για να άρει τις επιφυλάξεις μας για την κινητοποίηση της τελευταίας στιγμής. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. Σε κάθε περίπτωση εφόσον προκληθούμε ή τα αρνηθούν θα υποχρεωθούμε να ανεβάσουμε και τα print screen.

Αντ’ αυτού, της ανακοίνωσης δηλαδή συμμετοχής μας στην κινητοποίηση των συλλόγων Θεσσαλονίκης, επέλεξε να αξιοποιήσει το χρόνο για να συγράψουν τη διαστρεβλωτική ανακοίνωση που στάλθηκε στα σχολεία. Ουσιαστικά ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΝΗ, ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ. Στην πραγματικότητα γνώριζαν και αυτοί πως δεν αποτελεί κινητοποίηση της Κεντρικής Μακεδονίας και πως ο χρόνος των 24 ωρών αποτελούσε προϋπόθεση ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.

Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για το ρόλο του Προέδρου στην όλη ιστορία που ο ίδιος με την παρέα του της ΔΑΚΕ δημιούργησε. Καταθέτουμε σήμερα δημόσια πρόταση μομφής κατά του Προέδρου για:

Α) Μη εκτέλεση απόφασης πλειοψηφίας

Β) Για ανικανότητα καθοδήγησης του ιστορικού συλλόγου

Γ) Για απαξίωση της συνδικαλιστικής δράσης με τις τακτικές και τις επιλογές του

Δυστυχώς αντίστοιχοι συνδικαλιστές και πρακτικές απόσυσπειρώνουν και αποδυναμώνουν το κίνημα, ευνοώντας τις πολιτικές ηγεσίες να χειραγωγούν την αγανάκτηση της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών. Θα τους σταματήσουμε. Και τους κυβερνώντες και τους υπαλλήλους τους.

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Π.Ε. Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ