ΔΟΕ-ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015 – 2016

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015 – 2016

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε., που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 24ης Ιουνίου 2015, παρουσιάζει, σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε., την έκθεση πεπραγμένων για τον πρώτο χρόνο της θητείας του (2015-2016).

 

Η σύνθεση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνδικαλιστική περίοδο 2015-2016 και μετά τη συγκρότησή του σε σώμα την 1η Οκτωβρίου 2015, είναι:

 

Πρόεδρος: Κικινής Θανάσης, Αντιπρόεδρος – Υπεύθυνος Εκδόσεων: Πετράκης Σταύρος, Γενικός Γραμματέας: Φασφαλής Νίκος, Ταμίας – Ειδικός Γραμματέας – Υπεύθυνος Τύπου και Δημ. Σχέσεων: Ανδρουλάκης Μάνος, Οργανωτικός Γραμματέας – Υπεύθυνος Υλικού & Βιβλιοθήκης: Οικονόμου Τριαντάφυλλος, Μέλη: Γαλάνης Γιώργος, Μιλτσακάκης Μιχάλης, Δριμάλα Θεοδώρα, Μαρίνης Σπύρος, Καλόγηρος Νίκος, Τρούλης Γιώργος.

 

 

Η δράση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνδικαλιστική χρονιά 2015-2016:

 

Η δράση του Δ.Σ. διαμορφώνεται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τον κλάδο και τον τόπο μετά την ψήφιση και του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της παιδείας είναι πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Όλα τα κτυπήματα κατά της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (δήθεν ενιαίος τύπος σχολείου, ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία τμήματος νηπιαγωγείου, επί της ουσίας κατάργηση των τμημάτων ένταξης …) επενδύθηκαν με την χρησιμοποίηση ενός προσχηματικού διαλόγου – κάλυμμα των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που  οδηγεί την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω. Οι υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς αποδείχθηκαν απάτη και αυτό που απέμεινε είναι ένα εφιαλτικό τοπίο για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Όχι μόνο δεν έγιναν οι 20.000 διορισμοί αλλά οι πολιτικές και οι «αλλαγές» που εφαρμόζονται στο χώρο της εκπαίδευσης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες εργαζόμενους αναπληρωτές συναδέλφους μας στην ανεργία, οδηγούν σε απολύσεις ανθρώπων που εργάζονται για χρόνια στην εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. με απόφασή του απάντησε επιθετικά στον προσχηματικό διάλογο του Υπουργείου και θωράκισε τις θέσεις του κλάδου αποτέλεσμα συνεδρίων και Γενικών Συνελεύσεων με επιστημονικό λόγο μέσα από επιστημονικές ημερίδες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Οι δράσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  διαμορφώνονται μέσα στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες και κάτω από τις βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος των εργαζομένων και που οδηγούν:

 

  • Στην οικονομική εξαθλίωση εργαζόμενων και συνταξιούχων, ειδικά και μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου.
  • Στην άδικη και άνιση, για άλλη μια φορά, φορολογική πολιτική με μείωση του αφορολόγητου και τη χιονοστιβάδα νέων άμεσων και έμμεσων φόρων που συνθλίβει μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Στην ανεργία που «χτυπάει πλέον κόκκινο» και οδηγεί την ελπιδοφόρα νέα γενιά της πατρίδας μας στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
  • Στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους και των πυλώνων του που είναι η παιδεία και η υγεία καθώς επίσης και κάθε κοινωνικού δικαιώματος και κατάκτησης που ήταν αποτέλεσμα πολύχρονων αγώνων των εργαζόμενων.

 

Στην εκπαίδευση, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., είχε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, αφού η εκπαιδευτική πολιτική δεν υλοποιείται με βάση τον απαραίτητο  εκπαιδευτικό προγραμματισμό και σχεδιασμό αλλά με κριτήρια οικονομικού – λογιστικού χαραχτήρα. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, προοπτική απολύσεων και μετατάξεις διέλυσαν την εκπαίδευση και οι πληγές που άνοιξαν, παρά τις άφθονες υποσχέσεις της νυν κυβέρνησης, όχι μόνο δεν κλείνουν αλλά διαιωνίζονται.

Η φετινή σχολική χρονιά, μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, κλείνει με 2.500 κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δίχως την προοπτική μόνιμων διορισμών, με χιλιάδες αναπληρωτές να προσλαμβάνονται μόνο μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ.  Αναπληρωτές που είναι πλέον αντιμέτωποι με το τέταρτο έτος στη σειρά μηδενικών διορισμών (με τους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής να κλείνουν 15 χρόνια αναμονής για μονιμοποίηση) αλλά και με την ανασφάλεια σχετικά με τον τρόπο πρόσληψής τους έστω και ως αναπληρωτές. Κι όλα αυτά με την προοπτική της τραγικής συρρίκνωσης ακόμη και αυτών των προσλήψεων αφού τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είτε φθίνουν είτε έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από το Υπουργείο για κάλυψη των φετινών κενών (π.χ. παράλληλη στήριξη).

Όλα τα παραπάνω, μέσα στο εδώ και χρόνια διαμορφωμένο, τοπίο της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το να καλύψουν βασικούς τομείς λειτουργίας τους (γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, ανταπόκριση στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους) αλλά και της κατάργησης εκπαιδευτικών κατακτήσεων όπως η αναλογία 1:25 στα τμήματα και το ολοήμερο σχολείο.

Μέσα σε όλο αυτό το τοπίο της αποσάθρωσης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και τις ελληνικές οικογένειες, τάζοντας 20.000 μόνιμους διορισμούς, ενιαίο τύπο ολοήμερου σχολείου, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, Ειδική Αγωγή για όλους του μαθητές που τη χρειάζονται (καταργώντας ταυτόχρονα τα Τ.Ε. ή μετατρέποντάς τα σε παράλληλη στήριξη!!!), οργανικές θέσεις στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που περιμένουν μάταια…

Οι πολιτικές των αλλεπάλληλων μνημονίων, της σκληρής λιτότητας πάντα και μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της “ακύρωσης” των Κοινωνικών Αγαθών, που επιβάλλεται από τους «Θεσμούς»  και εκτελείται κατά γράμμα και από την Κυβέρνηση της «πρώτης φορά αριστερά», δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο αναμονής.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχώρησε σε αγωνιστικές δράσεις για την ανάδειξη όλων αυτών των προβλημάτων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Χρησιμοποίησε κάθε μέσο για την ανάδειξη προβολής των προβλημάτων για το δημόσιο σχολείο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε στο δρόμο και να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Απαιτείται αφύπνιση και δυναμικοί αγώνες. Η μάχη για το ασφαλιστικό είναι κομβικής σημασίας και πρέπει να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης αγώνων με προοπτική δικαίωσης.

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

 

21/7/2015 Αίτημα για συνάντηση με αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
24/7/2015 Συνάντηση με Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
3/9/2015 Συνάντηση με Υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς
8/9/2015 Ανακοίνωση για τα εργασιακά δικαιώματα
14/9/2015 Συνέντευξη τύπου
14/9/2015 Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων από ιδιωτικές εταιρείες
1/10/2015 Αίτημα για συνάντηση στον Υπουργό Παιδείας
1/10/2015 Συγκρότηση Δ.Σ. ΔΟΕ
2/10/2015 Ανακοίνωση για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών
8/10/2015 Ανακοίνωση με απαντήσεις για το νέο ασφαλιστικό
8/10/2015 Ψήφισμα αλληλεγγύης προς απεργούς των πανεπιστημίων που διώκονται
8/10/2015 Ψήφισμα συμπαράστασης για τη δίκη του τέως Προέδρου του Συλλόγου Λάρισας
12/10/2015 Υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας και την κοινωνία για τα προβλήματα προς Π.Ε.
13/10/2015 Συνάντηση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με Υπουργό Παιδείας
14/10/2015 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για τα κενά. Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
20/10/2015 Κήρυξη στάση εργασίας για Σύλλογο Ικαρίας για διευκόλυνση σε συμμετοχή κινητοποίησης
21/10/2015 Ψήφισμα συμπαράστασης για τη δίκη του Προέδρου του Συλλόγου Λακωνικής
22/10/2015 Ανακοίνωση για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και την ανάγκη για άμεση πραγματοποίηση προσλήψεων
22/10/2015 Καταγγελία του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών για την ανυπόστατη επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
21/10/2015 Ανακοίνωση για την απαράδεκτη αντιμετώπιση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και απάντηση στις συκοφαντικές εκφράσεις Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης εναντίον των εκπαιδευτικών
29/10/2015 Εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων
2/11/2015 Ανακοίνωση για τη σίτιση – περίθαλψη
4/11/2015 Στήριξη κινητοποίησης φορέων της Ειδικής Αγωγής και 3ωρη στάση εργασίας
2/11/2015 Ανακοίνωση για τις τροπολογίες  σε σχέση με τα ΠΥΣΠΕ και τα στελέχη εκπαίδευσης
4/11/2015 Ανακοίνωση για τη δίωξη του Π. Βαϊνά και του Γ. Χρόνη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του πειθαρχικού οργάνου στις 6/11/2016
9/11/2015 Ανακοίνωση για απλήρωτους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
10/11/2015 Ανακοίνωση για απεργιακή κινητοποίηση και την προϋπηρεσία αναπληρωτών
11/11/2015 Ανακοίνωση για την εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν.4186/2013 για τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
16/11/2015 Καταγγελία για την πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων στο Νομό Λακωνίας
16/11/2015 Ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο
20/11/2015 Αίτημα προς τον Υπουργό Παιδείας για τη χορήγηση άδειας για  πραγματοποίηση τακτικών Γενικών Συνελεύσεων
22/11/2015 Καταγγελία για τις συλλήψεις εργατών – συνδικαλιστών
23/11/2015 Ανακοίνωση για την επιβάρυνση εκπαιδευτικών με έξοδα ελέγχου τίτλων
24/11/2015 Συνάντηση με εκπαιδευτικούς σωματείου GEW Βερολίνου
24/11/2015 Ανακοίνωση για την υπουργική απαγόρευση για τη χορήγηση στοιχείων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας
26/11/2015 Συνάντηση με κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ
1/12/2015 Ορισμός εκπροσώπου στην ομάδα εργασίας με έργο τη μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για το σύστημα μόνιμου διορισμού εκπαιδευτικών, τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου μεταθέσεων, τοποθετήσεων εκπαιδευτικών Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπών θεμάτων
4/12/2016 Ψήφισμα συμπαράστασης σε συνάδελφο Κόμπο Κωνσταντίνο για τις καταγγελίες γονέων για το διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας
4/12/2015 Ανακοίνωση για την άμεση καταβολή των υπερωριών στους αναπληρωτές μέσω Π.Δ.Ε.
4/12/2015 Ανακοίνωση για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης μελών σχολικών επιτροπών
7/12/2015 Καταγγελία για τη διοργάνωση σεμιναρίου την ημέρα της γιορτής του Πολυτεχνείου
10/12/2015 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση για την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου Νατάσας Ορφανοπούλου
11/12/2015 Κήρυξη στάσης εργασίας για Σύλλογο Ικαρίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής τους σε κινητοποίηση
11/12/2015 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής και 3ωρη στάση εργασίας
15/12/2015 Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή για το νέο μισθολόγιο
16/12/2015 Ανακοίνωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό
21/12/2015 Ανακοίνωση για διεξαγωγή ημερίδων «το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Κριτική και διεκδικήσεις»
9/1/2016 Εκδήλωση στην Πάτρα στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα
11/1/2016 Παρατηρήσεις στο Σχέδιο Νόμου «Ενιαίο σύστημα κοινωνικής ασφάλειας – εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης»
13/1/2016 Πρόγραμμα δράσης του κλάδου ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος
14/1/2016 Κοινή σύσκεψη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για συντονισμό δράσης
14/1/2016 Ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά Σχολικών Συμβούλων στην περιφέρεια Καβάλας
14/1/2016 Ανακοίνωση για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων δασκάλων και νηπιαγωγών αποφοίτων Π.Α. και Σ.Ν. διετούς φοίτησης
14/1/2016 Ανακοίνωση για το απαράδεκτο άρθρο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη
19/1/2016 Ανακοίνωση συμπαράστασης στη συναδέλφισσα Κουσκουμπέκου Δήμητρα
19/1/2016 Ανακοίνωση για τις σκοπιμότητες που κρύβουν οι απόψεις της ομάδας REN
20/1/2016 Κοινή συνέντευξη τύπου ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ για το συντονισμό δράσης των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών
21/1/2016 Αποκλεισμός Υπουργείου Εργασίας και δίωρη στάση εργασίας μαζί με ΟΛΜΕ
28/1/2016 Προτάσεις της Δ.Ο.Ε. στην Επιτροπή για τους Διορισμούς  – Υπηρεσιακές μεταβολές
28/1/2016 Ανακοίνωση σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας που οδηγεί στην κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας
29/1/2016 Ολομέλεια Προέδρων
1/2/2016 Ημερίδα για το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Σέρρες
2/2/2016 Ορισμός εκπροσώπου ΔΟΕ στην Επιτροπή Αξιολόγησης των προσόντων των υποψηφίων εκπαιδευτικών που διορίζονται ή τοποθετούνται ή αποσπώνται στα Ευρωπαϊκά Σχολεία
8/2/2016 Ανακοίνωση για την προετοιμασία των εκδηλώσεων της ΔΟΕ με θέμα: «Το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε. Κριτική και διεκδικήσεις»
8/2/2016 Υπόμνημα σε Υπουργό Παιδείας για τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας Εκπαίδευσης
11/2/2016 Ανακοίνωση για τον ορισμό Υποδιευθυντών – Υπεύθυνων για το ολοήμερο πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών
11/2/2016 Ανακοίνωση για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας για τα κενά στην Εκπαίδευση
16/2/2016 Ανακοίνωση για να αποσυρθεί η τροπολογία για την Ειδική Αγωγή
17/2/2016 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για κενά στην εκπαίδευση και τα τμήματα ένταξης και συνάντηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με Υπουργό Παιδείας
22/2/2016 Ημερίδα για το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Ιωάννινα
23/2/2016 Ανακοίνωση για την άδικη δίωξη των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Βουλιαγμένης
25/2/2016 Συνεδρίαση επιτροπής Διορισμών – Υπηρεσιακών Μεταβολών
29/2/2016 Ημερίδα για το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Θεσσαλονίκη
3/3/2016 Απάντηση σε ερωτήματα Συλλόγου Α’ Θεσσαλονίκης  για διαχείριση στοιχείων Συλλόγου
7/3/2016 Ημερίδα για το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Αλεξανδρούπολη
11/3/2016 Συνάντηση ΔΟΕ – ΟΛΜΕ με Υπουργό Παιδείας για διορισμούς – προσλήψεις
16/3/2016 Ανακοίνωση για την καταχώρηση στοιχείων σχετικά με τις κτηριακές υποδομές στο σύστημα myschool
16/3/2016 Ανακοίνωση για την πρόταση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών να καταργηθούν το 12ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης
21/3/2016 Ανακοίνωση σχετικά με την εγκύκλιο για τη θεσμική συγκρότηση ομάδων πρόληψης κατά του σχολικού εκφοβισμού
21/3/2016 Ημερίδα για το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Ρόδος
23/3/2016 Συγκέντρωση στο ΜΤΠΥ και τρίωρη στάση εργασίας
28/3/2016 Ημερίδα για το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Φλώρινα
31/3/2016 Ανακοίνωση σχετικά με τις αναφορές σε εκπαιδευτικούς στο 173ο Δημ. Σχολείο Αθηνών
1/4/2016 Ανακοίνωση για την υπεράσπιση της προσχολικής αγωγής
4/4/2016 Ημερίδα για το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Χανιά
5/4/2016 Ανακοίνωση για το έγγραφο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. που καταργεί τα τμήματα ένταξης
5/4/2016 Ορισμός εκπροσώπου σε Επιτροπή Επιλογής των υποψήφιων εκπαιδευτικών για απόσπαση στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού για το σχ. Έτος 2016-2017
8/4/2016 Συνάντηση ΔΟΕ- ΟΛΜΕ με Υπουργό Παιδείας για διορισμούς – προσλήψεις
11/4/2016 Ημερίδα για το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Τρίκαλα
14/4/2016 Απάντηση σε Υπουργό Παιδείας για μη αναστολή κινητοποίησης
15/4/2016 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πρόσληψη αναπληρωτών και ρυθμίσεων για νηπιαγωγεία. Συνάντηση με Υπουργό
18/4/2016 Ημερίδα για το σχολείο που βιώνουμε το σχολείο που οραματιζόμαστε, Ναύπλιο
21/4/2016 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική επίθεση της κυβέρνησης, 3ωρη στάση εργασίας. Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
22/4/2016 Αίτημα σε Υπουργό Παιδείας για αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των προς συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών
25/4/2016 Ανακοίνωση για αλληλεγγύη στον Παύλο Αντωνόπουλο πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
6/5/2016 Αίτημα για διευκόλυνση επιστροφής των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες λόγω απεργίας
13/5/2016 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε Υπουργείο Παιδείας για την αντιεκπαιδευτική επίθεση της Κυβέρνησης και συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
12/5/2016 Αίτημα για παράταση υποβολής αιτήσεων αποσπάσεων
16/5/2016 Ψήφισμα συμπαράστασης σε συνάδελφο Συλλόγου Ιεράπετρας Άρη Τσίτσο
16/5/2016 Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για το Σύλλογο Σάμου
16/5/2016 Οριστική Ημερήσια Διάταξη 85ης Γενικής Συνέλευσης
17/5/2016 Ψήφισμα συμπαράστασης σε συνάδελφο Συλλόγου Σάμου Κουσκουμπέκου Δήμητρα
18/5/2016 Αίτημα προς Υπουργό Παιδείας για τη χορήγηση άδειας για την πραγματοποίηση τακτικών Γενικών Συνελεύσεων
18/5/2016 Ανακοίνωση για μη συμμετοχή στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία
19/5/2016 Ενημερωτικό για την παρακράτηση αποδοχών σε στάσεις εργασίας
19/5/2016 Κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποίηση με την Ομοσπονδία Γονέων και  κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής στις 20/5/2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

15/7/2015 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο
22/7/2015 Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή
13/8/2015 Συλλαλητήριο
5/9/2015 Συλλαλητήριο ΔΕΘ
15/10/2015 Αντιπολεμικό συλλαλητήριο και πορεία
16/10/2015 Συλλαλητήριο
21/10/2015 Κινητοποίηση έξω από το Υπ. Εργασίας για το ΜΤΠΥ και Παναττική στάση εργασίας
12/11/2015 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση
17/11/2015 Στάση εργασίας και συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια για Βαϊνά και Χρόνη
17/11/2015 Κινητοποίηση για Πολυτεχνείο
19/11/2015 Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας
23/11/2015 Στάση εργασίας για συμπαράσταση σε Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη
3/12/2015 24 ωρη απεργία
11/12/2015 24ωρη απεργία
15/12/2015 Συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή
23/12/2015 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα  κοινωφελούς εργασίας και στάση εργασίας
8/1/2015 Παράσταση διαμαρτυρίας σε Υπ. Εργασίας
9/1/2015 Εκδήλωση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ για Ν.  Τεμπονέρα
16/1/2016 Συλλαλητήριο
21/1/2016 Κινητοποίηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Εργασίας
26/1/2016 Κατάληψη Υπουργείου Οικονομικών
4/2/2016 24ωρη απεργία
12/2/2016 Συλλαλητήριο για τους αγρότες
13/2/2016 Πορεία προς τη Βουλή για τους αγρότες
17/2/2016 Συμπαράσταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΔΟΕ-ΟΛΜΕ σε Υπ. Παιδείας
22/2/2016 Παράσταση διαμαρτυρίας σε Υπ. Εργασίας
9/3/2016 Συλλαλητήριο
23/3/2016 Συλλαλητήριο έξω από το ΜΤΠΥ και στάση εργασίας
4/4/2016 Συλλαλητήριο
7/4/2016 24ωρη απεργία
10/4/2016 Αντιπολεμική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
6-7/5/2016 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση
8/5/2016 Συλλαλητήριο για την Πρωτομαγιά
22/5/2016 Συμμετοχή στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο για το Πολυνομοσχέδιο

 

 

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Φασφαλής Νικόλαος