Ενημερωτικό Σημείωμα του Αιρετού Καγκέλη Γιώργου

Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος  2016

 

Του αιρετού Καγκέλη Γιώργου, Τηλ. 6974881497  Email:  georgekage242@gmail.com

(εκλεγμένου με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

 

 αύριο, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής συνεδριάζει με μια σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων και την εξαγωγή κενών- υπεραριθμιών στα Δημοτικά Σχολεία όπως και τη εξαγωγή αριθμητικών δεδομένων προς το ΥΠΠΕΘ, ως προς τις ανάγκες των σχολείων μας σε συναδέλφους ειδικοτήτων. Είναι το αποτέλεσμα της πρωτοφανούς μεθόδευσης του Υπουργείου να απαιτήσει συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων την 1η Σεπτεμβρίου για τον καθορισμό του διδακτικών ωρών παρά την απουσία των απαραίτητων διδασκόντων όλων των ειδικοτήτων.

 Προσωπικά υιοθετώ και ταυτίζομαι πλήρως με τη θέση και την προτροπή της Ομοσπονδίας μας, αδυνατώντας να νομιμοποιήσω την αυθαιρεσία των πολιτικών εντολών.

 Αδυνατώ να νομιμοποιήσω την αυθαίρετη κατανομή ωρών ενώ όλοι γνωρίζουμε πως απουσιάζουν συνάδελφοι ειδικοτήτων που αποτελούν κορμό του εκπαιδευτικού συστήματός μας και των αναλυτικών προγραμμάτων που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.

Έτσι, στην αυριανή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, αλλά και στην κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ που ακολουθεί, θα καταγγείλω τη διαδικασία και θα απέχω από την επικύρωση της πρωτοφανούς αδικίας καθ’ όσον θα συζητείται το θέμα αυτό.

 Αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ, σε μια εποχή που μόνο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να διαφυλάξουμε την ορθή λειτουργία των σχολείων μας, η συστράτευση με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας για τη διαφύλαξη του αγαθού της δωρεάν παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης.