ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ (ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) ΘΕΑΤΕΣ… ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

 

                                                                                                                       

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ (ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) ΘΕΑΤΕΣ…

ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

διαπιστώσαμε στις πρόσφατες εξόδους μας στις σχολικές μονάδες, ενόψει της διαδικασίας ανάδειξης των αιρετών μας στα υπηρεσιακά συμβούλια, σωρεία προβλημάτων, άλλοτε απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής και άλλοτε, δυστυχώς, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ν.Χαλκιδικής. Μετά από αναφορές τις οποίες οφείλαμε να ελέγξουμε και να διασταυρώσουμε με τις εμπλεκόμενες Νηπιαγωγούς, προκύπτει η εκτέλεση ενός σχεδίου, την τελευταία εβδομάδα, με προσωπικές εντολές της Διοίκησης, εκτός υπηρεσιακού συμβουλίου, να κλείσει Ολοήμερα τμήματα Νηπιαγωγείων και να μετακινεί εκπαιδευτικό προσωπικό κατά βούληση. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, στην Βόρεια Χαλκιδική και στο Δήμο Κασσάνδρας με προφορικές προσωπικές εντολές μετακινήθηκαν εκπαιδευτικοί που κάλυπταν Ολοήμερα τμήματα σε όμορες σχολικές μονάδες, δίχως προφανή εκπαιδευτικό λόγο και αιτία, αλλά και δίχως αίτηση των ίδιων των εκπαιδευτικών. Οι εν λόγω συνάδελφοι δεν κλήθηκαν να λειτουργήσουν άλλα Ολοήμερα τμήματα, αλλά να αναλάβουν νεοδημιουργηθέντα τμήματα πρωινού ωραρίου!!!

Σήμερα, επαληθεύεται με τον σαφέστερο τρόπο η κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική για τον ορισμό ενός εκπαιδευτικού ανά τμήμα Νηπιαγωγείου, καθιστώντας ‘’εύκολη’’ τη μετακίνηση οποιουδήποτε σε οποιαδήποτε θέση. Σήμερα, επαληθεύεται με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο πως νοείται η ‘’συναδελφικότητα’’ και η επίκληση του συναισθήματος προς τους συναδέλφους νηπιαγωγούς εκ μέρους της Διοίκησης να μην θίγεται η ‘’παιδαγωγική’’ της διάσταση. Μαθητές των ολοήμερων τμημάτων βρίσκονται ξαφνικά εκτός του πολυδιάστατου παιδαγωγικού και κοινωνικοσυναισθηματικού περιβάλλοντος του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου έτσι απλά, με μια προφορική εντολή που καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας, συνταγματικά κατοχυρωμένη. Σήμερα, εκ νέου, μετά την πρωτοφανή προσπάθεια επίδειξης ‘’ισχύος’’ του Μαΐου 2016 στα Νηπιαγωγεία Νέου Μαρμαρά και Συκιάς, επιχειρείται η επιβολή διοικητικής αυθεντίας με τον αυταρχικότερο τρόπο, όταν αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου και δίνονται αγώνες για να κρατηθούν τα Ολοήμερα τμήματα ανοιχτά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαφύλαξη θέσεων εργασίας, αλλά και του ανταποδοτικού προς την κοινωνία χαρακτήρα των Ολοήμερων τμημάτων. Μπροστά στα εύσχημα του Υπουργείου και της Περιφερειακής Δ/νσης κανένας εκπαιδευτικός, και δη Νηπιαγωγός, καμία οργανική θέση, καμία προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια δεν αποτελεί εμπόδιο, όπως φαίνεται, για τη Διοίκηση.

Αιτηθήκαμε ήδη εγγράφως, σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 14:00, σύγκλιση του Δ.Σ. αύριο, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, με την παρουσία των Αιρετών και των διορισμένων του ΠΥΣΠΕ, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις βίαιες μετακινήσεις νηπιαγωγών με προφορικές προσωπικές εντολές της Διευθύντριας Εκπαίδευσης. Στο Δ.Σ. θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας που πλέον δεν μπορεί να εξαντλούνται σε εθιμοτυπικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, όταν η Διοίκηση σταθερά ‘’παίζει ζάρια’’ με την υπόσταση του δημόσιου δωρεάν παρεχόμενου αγαθού της εκπαίδευσης και με τη ζωή των συναδέλφων, επαγγελματική και προσωπική.

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ.: Γκολόη Γ., Ουδατζής Ν., Φραγκόπουλος Μ.