ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ-ΤΟ ‘’ΣΥΣΤΗΜΑ’’ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ‘’ΧΑΣΑΜΕ’’

ΤΟ ‘’ΣΥΣΤΗΜΑ’’ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ‘’ΧΑΣΑΜΕ’’

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο ξεκίνησε ως μια προσπάθεια εκπροσώπησης όλων των συναδέλφων, εκτός κομματικών γραμμών και δεσμεύσεων, πιστεύοντας στην ανάγκη αναδιάταξης του συνδικαλιστικού κινήματος, ως μέσου επαναπροσδιορισμού του μπροστά στην απειλή πλήρους απαξίωσής του.

Θέσαμε μόνοι μας κανόνες λειτουργίας που πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως προάγουν τη δημοκρατικότητα και την καθαρότητα. Διαμορφώσαμε θέσεις συμπαγείς και σταθερές τις οποίες σας καταθέσαμε με διαύγεια και ειλικρίνεια. Συγκρουστήκαμε, όμως, και αυτό θεωρούμε πιο σημαντικό, με την παθογένεια του ‘’ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ’’ στο νομό μας. Αυτό, εξάλλου, που περισσότερο ή λιγότερο αναγνωρίζουμε όλοι μας. Μεταξύ άλλων, καθιερώσαμε την εναλλαγή προσώπων στις θέσεις ευθύνης, αλλά και το μοναδικό παράδειγμα πανελλαδικά αποκλεισμού των εκλεγμένων μελών μας στο Δ.Σ. από το τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο, αναγνωρίζοντας το ασυμβίβαστο στους ρόλους, τις ευθύνες και την εκπροσώπηση. Υπηρετήσαμε πιστά και με ευθυκρισία κάθε εντολή σας, είτε στο Δ.Σ., είτε στα συνέδρια της Ομοσπονδίας, αλλά και στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής κατά την τελευταία διετία.

Εμείς, αναγνωρίζουμε ΗΤΤΑ στις προχθεσινές εκλογές. Δεν ‘’χρυσώνουμε το χάπι’’ της αποτίμησής μας με την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου μας για το ΑΠΥΣΠΕ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και μάλιστα με συντριπτική διαφορά ως προς τη δεύτερη και τρίτη παράταξη. Για το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής η απώλεια του 1/3 της δύναμης του 2014 αποτελεί μήνυμα ισχυρό, το οποίο λάβαμε και αξιολογούμε. Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζουμε δημόσια πως το σύστημα κέρδισε και εμείς χάσαμε. Δεν ανήκουν στη συνδικαλιστική μας λογική και τακτική συνδιαλλαγές, κιτρινισμός, συμφωνίες σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο με αντιμαχόμενες ιδεολογικο-πολιτικές κινήσεις προς αποκατάσταση της τάξης του ‘’συστήματος’’ που έχει πολλούς υπηρέτες, αλλά διαταράχθηκε προσωρινά από το ΕΑΨ. Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν αυτά τα 4 χρόνια στο Ε.Α.Ψ. και είναι πολλοί το έκαναν με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΥΘΥΝΗ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

Ευχαριστούμε ειλικρινά τους 163 συναδέλφους που μας στήριξαν στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, οι οποίοι στο ΑΠΥΣΠΕ Κ.Μακεδονίας έγιναν 247. Αγανακτούμε με τους συναδέλφους που στο ΚΥΣΠΕ επέλεξαν την πιο θλιβερή απεικόνιση της ‘’δήθεν αντισυστημικότητάς’’ τους, επιλέγοντας μισαλλόδοξα μορφώματα.

Συνάδελφοι, δεν χωρούν λόγοι παραμυθίας. Ευχόμαστε στους εκλεγμένους αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, στην 4η αυτή θητεία τους, καλή δύναμη.

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ