Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών-Στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και το ΠΑΜΕ λάσπη δεν κολλάει.

Στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών  και το ΠΑΜΕ λάσπη δεν κολλάει.

Δυο Μέρες πριν την Γ.Σ. του Συλλόγου μας εμφανίστηκε με ανακοίνωσή του και πάλι το Ενιαίο Ανεξάρτητο  (δήθεν) Ψηφοδέλτιο για να θολώσει τα νερά  παραποιώντας και πετώντας λάσπη στις κρυστάλλινες θέσεις που εκφράσαμε πάντα στο Δ.Σ. του Συλλόγου

Καθαρή Δευτέρα με βρώμικα ψέματα Επέλεξε το δήθεν  Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο η αλήθεια όμως δεν κρύβεται.

ΨΕΜΑ 1ο: Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη 1η Συνεδρίαση του Δ.Σ. στήριξε τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ για πρόεδρο Δ.Σ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Στην Πρώτη Συνεδρίαση ΔΣ εμφανίστηκε όλη η παρέα των καρεκλολάγνων ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ και ΕΑΨ διεκδικώντας ο καθένας για τον εαυτό του τη  ΘΕΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ως μόνοι ….πεφωτισμένοι.  Ιδιαίτερα ο εκπρόσωπος του ΕΑΨ δεν ήταν καν υποψήφιος για γραμματέας,  ταμίας κτλ. Για να γίνει κατανοητή η αμετροέπειά τους σκεφτείτε ότι τον καιρό που η αξιολόγηση ‘έβραζε’ οι συνδικαλισταράδες άφηναν Χωρίς συγκρότηση το προεδρείο του συλλόγου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Ο εκπρόσωπος της  Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής κάλεσε τους …πεφωτισμένους ν’ αφήσουν στην άκρη το μικροπαραταξικό ξεκατίνιασμα και πρότεινε από την αρχή (και μόνο έτσι έγινε δυνατή η συγκρότηση), Αναλογικό –Διαπαραταξιακό προεδρείο κατά τη σειρά της δύναμης που έδωσαν οι συνάδελφοι στις Παρατάξεις.

Αυτή την Ξεκάθαρη, Ανυστερόβουλη, Δημοκρατική θέση της ΑΣΕ Χαλκιδικής και του ΠΑΜΕ προσπαθούν να σπιλώσουν οι δήθεν Ανεξάρτητοι  με μόνο λόγο την εξουσιομανία τους.

Για να έχουν οι συνάδελφοι πλήρη εικόνα του τρόπου που συνδικαλίζονται στο Δήθεν Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο  πρέπει να ξέρουν ότι η ίδια αρχή για τη συγκρότηση του Προεδρείου εφαρμόστηκε και όταν ο συνάδελφος Ουδατζής του ΕΑΨ  έγινε Πρόεδρος του Συλλόγου μόνο με την ψήφο του ΠΑΜΕ.  Ήταν η περίοδος που ο σύλλογος έδινε τη μάχη για την ακύρωση της αξιολόγηση και ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΕΑΨ ΜΑΖΙ κωλυσιεργούσαν επί μήνες για τη συγκρότηση Προεδρείου. Τότε ο ‘Ανεξάρτητος’ Πρόεδρος μετά  τις πετυχημένες ακυρώσεις σεμιναρίων και τις πρώτες εντάσεις  (σε χρόνο 2-3 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του)  έβαλε την ουρά στα σκέλια, παραιτήθηκε και ουσιαστικά παρέδωσε την προεδρία στη ΔΑΚΕ επικαλούμενος της αρχή της ανακύκλωσης των προέδρων που αυτός μόνος είχε ανακαλύψει .  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ

ΠΟΝΗΡΙΑ 1η Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΜΕ 3.400 ΕΥΡΩ, ΗΤΟΙ ΓΙΑ 11.333 ΧΛΜ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ‘’ΕΥΘΥΝΗ’’ ΚΑΙ Η ‘’ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ’’; Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ». Αποφεύγουν, όμως, να αναφέρουν ποιο μέλος του ΔΣ αφορά η καταγγελία. Γιατί;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Θέλουν να μοιράσουν σε όλους τη μουτζούρα της κακοδιαχείρισης και υπόνοιες ότι όλοι είμαστε το ίδιο.

Κρύβουν ότι ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ Χαλκιδικής που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ είχε τα λιγότερα έξοδα από όλα τα μέλη του ΔΣ, μόλις 390 € για τα δύο έτη θητείας,

Κρύβουν ότι ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ επί σειρά ετών δίνει τη μάχη της μείωσης της χιλιομετρικής αποζημίωσης.

Κρύβουν ότι απαιτήσαμε έλεγχο της σκοπιμότητας και εκκαθάριση των εξόδων σε κάθε ΔΣ ώστε να μη μπορεί κανένας να κάνει αναίτια έξοδο που εκκαθαρίζονται μετά από μήνες και η πρότασή μας αγνοήθηκε.

Κρύβουν τέλος ότι ο εκπρόσωπος του ΕΑΨ στην Ελεγκτική Επιτροπή προσυπέγραψε τον ταμειακό έλεγχο νομιμοποιώντας έτσι όσα οι ίδιοι σήμερα καταγγέλλουν. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.

ΨΕΜΑ 2ο  : Επαίρονται για την πατρότητα της Ημερίδας που οργάνωσε ο σύλλογος στον Ταξιάρχη την οποία δήθεν εκμεταλλεύτηκαν άλλοι για προσωπικά οφέλη.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:  Η παράταξη του ΕΑΨ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ πριν την ημερίδα άφησε όλο το ΔΣ άφωνο ζητώντας ειδική συμφωνία για το ποια μέλη του ΔΣ θα κάθονται στο έδρανο του προεδρείου!!!!!!!!!!!!!   Αποτέλεσμα;  Μέλος του ΕΑΨ που ουδέποτε συμμετείχε στην διοργάνωση  καμάρωνε σε όλη τη διάρκεια της διημερίδας στα έδρανα του Προεδρείου. Ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ ουδέποτε ανέβηκε στο προεδρείο παρά την συμβολή του στη διοργάνωση. Η ΚΟΛΟΒΗ ΑΛΕΠΟΥ ΟΛΕΣ ΚΟΛΟΒΕΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙ αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΨΕΜΑ 3ο : Το ΕΑΨ, ισχυρίζονται, απαίτησε κάλυψη του συλλόγου με εργατολόγο και ότι η πρότασή τους καταψηφίστηκε.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το ΕΑΨ λέει Ψέματα. Ζήτησε να κόψουμε μισθό σε κάποιο νομικό ο οποίος θα πληρώνεται και κατά περίσταση  όταν οι ίδιες υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες από αρκετούς νομικούς, άν τις ζητήσουμε, πληρώνοντας μόνο κατά περίπτωση. Στο Σύλλογό μας υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που ζήτησαν και πήραν νομική υποστήριξη σε σοβαρά τους προβλήματα.  Φυσικά υπάρχει και η απαίτηση από την Ομοσπονδία να παρέχει νομικές συμβουλές σε απλά προβλήματα (συνταξιοδοτικά κ.α.) αλλά και σε πιο σύνθετα. 

ΠΟΝΗΡΙΑ 2η : Το ΕΑΨ Θεωρεί κόστος τα κλιμάκια ενημέρωσης των συναδέλφων και ζητούν να οργανώνονται μόνο σε 48ωρες και άνω απεργίες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το μόνο που μπορεί να προσφέρει η πρόταση των Δήθεν Ανεξάρτητων είναι περαιτέρω ΑΠΟΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε καιρούς που ο κάθε συνάδελφος δοκιμάζεται. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕΣΩ FACEBOOK. ΠΑΧΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Γι αυτό απέρριψαν την πρόταση της ΑΣΕ ακόμα και οι συνδρομές στο Σύλλογο να εισπράττονται μόνο προσωπικά  από τους συναδέλφους ώστε να αναγκάζονται οι συνδικαλιστές να έχουν παρουσία σε όλα τα σχολεία. Επέβαλαν είσπραξη των συνδρομών, ΕΑΨ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΑΚΕ ΔΗΣΥ, μέσω ενιαίας αρχής πληρωμών λες και ο σύλλογος είναι ένας ακόμα φόρος.

ΤΟ ΕΑΨ συμπληρώνει επάξια το πάνθεο του κυβερνητικού συνδικαλισμού προβάλλοντας διαλυτικές πρακτικές  που θα οδηγήσουν στην σφαγή των αμνών και με το τέταρτο μνημόνιο. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία παραθέτουμε τους πανηγυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τις εκλογικές επιτυχίες των δήθεν Ανεξάρτητων

ΠΟΝΗΡΙΑ 3η. Το ΕΑΨ προσπαθεί να στρέψει την κουβέντα στο εσωτερικό του συλλόγου και στο μικροπαραταξιακό ξεκατίνιασμα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν απασχολούν καθόλου το ΕΑΨ οι μαζικοί διορισμοί, οι χαμένες θέσεις εκπαιδευτικών στο νομό και γενικότερα, οι συγχωνεύσεις, η αύξηση των καυσίμων, το ωράριο των νηπιαγωγών, η υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής κ.α.

Θέλουν να κρύψουν ότι ο εκπρόσωπός τους στο ΠΥΣΠΕ ουδέποτε ενημέρωσε το ΔΣ για το ποια τμήματα νηπιαγωγείων ή σχολείων κινδύνευαν με κλείσιμο ή συγχώνευση, παρά την προειδοποίηση του εκπροσώπου της ΑΣΕ και του ΠΑΜΕ, και ουδέποτε οργανώθηκε σοβαρή αντίδραση από το σύλλογο. Το μαρτυρούν οι υπεράριθμοι συνάδελφοι και οι νηπιαγωγοί που το Σεπτέμβριο δεν ήξεραν που να απευθυνθούν.

 Θέλουν να κρύψουν ότι ο εκπρόσωπος του ΕΑΨ στο προεδρείο του Συλλόγου δεν ξόδεψε ούτε μια ώρα συνδικαλιστικής άδειας, που δικαιούνταν, για να ενημερώσει του αναπληρωτές που οδηγήθηκαν στην ανεργία ή τους/τις νηπιαγωγούς που βρέθηκαν με νέα εργασιακά δεδομένα ή τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής που καταβαραθρώνονται μαζί με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών είτε στα ειδικά σχολεία είτε στις δομές παράλληλης στήριξης αι τμημάτων ένταξης.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ. 

Τίποτε δεν είναι τυχαίο.  Και άπου εδώ τελειώνει και ο μύθος της Ανεξαρτησίας για το ΕΑΨ. Εξάλλου ο  εκπρόσωπος της ΑΕΚΚΕ στη ΔΟΕ  που στηρίχθηκε από το ΕΑΨ εξελίχτηκε ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ σε υποψήφιο με την Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην 36 Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ πριν λίγους μήνες ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Οι ψήφοι τους γίνονται η επίσημη φωνή υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής στο συνδικαλισμό.

συναδελφε συναδελφισσα

ο κυβερνητικοσ συνδικαλισμοσ παλιοσ και νεοσ εχουν τα ιδια καταστροφικα αποτελεσματα για εμασ, τις οικογενειεσ μας και τα μορφωτικα δικαιωματα των μαθητων μασ

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική!
Ψήφισε – στήριξε

 

 

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ. ΚΑΙ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

1) Αρβανίτης Ευάγγελος  Δ.Σ Παλιόχωρας

2) Καλογεράκη Άρτεμις  Δ.Σ. Πορταριάς

3) Κατσίκη Νικολέτα αναπληρώτρια1ο Δ.Σ. Ν. Καλλικράτειας

4) Κουκής Δημήτριος  Δ.Σ. Χανιώτης

5) Κωτάκης Αναστάσιος Δ.Σ. Βαρβάρας

6) Σμυρλής Νικόλαος     1ο Δ.Σ.  Πολυγύρου

7) Χαραλαμπίδου Κατερίνα    αναπληρώτρια Δ.Σ. Γαλάτιστας