ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-Απολογισμός εκλογών Δ.Σ. – Η επόμενη μέρα

Απολογισμός εκλογών Δ.Σ. – Η επόμενη μέρα

 

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ % ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΨΗΦΟΙ ΜΕΛΗ
ΔΑΚΕ 206 3 34,27% ΔΑΚΕ 218 12
ΔΗΣΥ 165 3 27,45 Ε.Α.Ψ. 166 9
Ε.Α.Ψ. 154 2 25,62 ΔΗΣΥ 142 8
ΠΑΜΕ 49 1 8,15 ΠΑΜΕ 67 3
ΑΓ.ΚΙΝΗΣΕΙΣ 27 4,49

 

Το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο ήταν η μοναδική κίνηση που κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του Δ.Σ. του συλλόγου μας, γεγονός που αξιολογήθηκε από τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που προηγήθηκε. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που επικυρώνει για άλλη μια φορά τη στάση ενός σημαντικού τμήματος των εκπαιδευτικών της Χαλκιδικής να αποφασίζει με κριτήριο τις πολιτικές και συνδικαλιστικές θέσεις, την καθαρότητα των απόψεων και τη χρηστή διαχείριση της εντολής τους. Η απώλεια μιας έδρας στο Δ.Σ. (το 2014 είχαμε 3) αποτελεί πράγματι ένα γεγονός δυσάρεστο, καθώς μειώνεται η δυνατότητα παρέμβασής μας, αλλά ταυτόχρονα και ατυχές, καθώς η έδρα χάθηκε για μία μόνο ψήφο, καταλήγοντας στο ΠΑΜΕ. Ιδιαίτερα θετικό το γεγονός της εμπιστοσύνης σας για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ όπου και μας έφερε στη δεύτερη θέση, επιτρέποντάς μας πλέον παρέμβαση και σε κεντρικό επίπεδο.

Δυστυχώς την εκλογοαπολογιστική συνέλευση παρακολούθησαν μόλις 60 με 70 συνάδελφοι από τους 640 που επέλεξαν να ψηφίσουν και τους 930 δυνητικά συμμετέχοντες. Η καταψήφιση των οικονομικών πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ., θέση που υποστήριξε εξάλλου και η κίνησή μας, αποδεικνύει περίτρανα την αλήθεια των λόγων μας για προβληματική διαχείριση των οικονομικών δεδομένων του συλλόγου. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ που πρότειναν την υπερψήφιση των οικονομικών πεπραγμένων ΟΦΕΙΛΟΥΝ να λάβουν υπόψη τους τη βούληση των συμμετεχόντων και να αναπροσαρμόσουν τη στάση τους στο νέο Δ.Σ. ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με το γεγονός της έμμεσης νομιμοποίησης, δια ψήφου, του απαράδεκτου γεγονότος συνδικαλιστής να έχει λάβει για την προηγούμενη διετία χιλιομετρική αποζημίωση 3.400€ που αναλύονται σε 11.333 χιλιόμετρα. Αποφασίσατε να τον ξαναστείλετε στο Δ.Σ. προφανώς είτε από άγνοια δική σας, είτε από αδιαφορία σας, είτε τελικά νομιμοποιώντας πλήρως την πρακτική του.

Απόφαση της κίνησής μας είναι να παραμείνουμε δυναμικοί στις διεκδικήσεις μας, εντείνοντας τη δραστηριότητά μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Τα δύο εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. θα συνεχίσουν με το ίδιο σθένος να εκφράζουν τις θέσεις της κίνησής μας και να τιμούν την εμπιστοσύνη των 154 συναδέλφων. Γνωρίζουμε και θέτουμε στην κρίση σας το γεγονός πως η αλληλογραφία μας, δηλαδή οι προτάσεις και η κριτική μας, σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες του νομού μας δεν διαχέεται στους αποδέκτες εκπαιδευτικούς. Θλιβόμαστε για την παραταξιακή λογική συγκεκριμένων διαχειριστών αλληλογραφίας.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ & ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ

Το Δ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ σε συνεδρίαση στην Ορμύλια στις 12 Δεκεμβρίου 2016 αποφάσισε οι αναπληρωτές και αποσπασμένοι να τακτοποιηθούν οικονομικά έως τις 12:00 της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. αποκτώντας δικαίωμα ψήφου Η απόφαση αυτή εστάλη στα σχολεία (έγγραφο 13/12/2016, αριθμ.πρωτ.: 78). Η πρότασή μας τότε ως Ε.Α.Ψ. ήταν να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες και οι Δ/ντές και Προϊστάμενοι να συγκεντρώσουν τα χρήματα των εγγραφών, θέση που δεν έγινε αποδεκτή! Το Δ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ και πάλι επικαιροποίησε την απόφαση στο Δ.Σ. της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2017 και ενημέρωσε τις σχολικές μονάδες την ίδια ημέρα αλλά και την επόμενη με αλληλογραφία, επεκτείνοντας κατά μια ώρα τη δυνατότητα εγγραφής, δηλαδή έως τις 13:00. Πράγματι έως τις 13:00 της εκλογοαπολογιστικής τρία μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. ανέλαβαν την εγγραφή και είσπραξη. Καμία δυστοκία δεν υπήρξε, καμία παρέμβαση ή άλλη πρόταση μέλους του Δ.Σ. Μάλιστα στις 13:20, ενώ δηλαδή ήδη είχε ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, επιβεβαίωσαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα μέλη του Δ.Σ. την απόφαση να σταματήσουν οι εγγραφές, ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ. Ως Ε.Α.Ψ. από τον Ιούνιο του 2015 θέσαμε το θέμα, καθώς στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΔΟΕ αντιληφθήκαμε πως ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΔΙΝΕ ΛΑΘΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΗ. ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ. Παρά την επί 4 φορές ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του 9μελούς Δ.Σ., όμως, ‘’στελέχη’’ παρατάξεων επέλεξαν σε διαμαρτυρόμενους συναδέλφους (αποσπασμένους και αναπληρωτές) να καταδείξουν και να κατανομάσουν μέλη του Ε.Α.Ψ. ως υπεύθυνους. Δεν έχουν ίχνος συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας να τους ενημερώσουν πως η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ. Είναι η γνωστή τους τακτική για σπέκουλα, σπίλωση και μετατροπή των συναδέλφων σε ‘’ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ’’. Θλίψη και οργή. Ποιος έχει ξεχάσει τα γεγονότα του 2014 (ιστορία του αρχηγού με το ‘’μπλε πουκάμισο’’) και την παραβίαση όλων των δημοκρατικών και καταστατικών διαδικασιών; Όμως έχουν το θράσος το 2017 να αποκρύπτουν την απόφαση που ΟΜΟΦΩΝΑ λάβαμε για εκλογικά κέρδη. ΑΙΔΩΣ! Τζόγο με την αγωνία και το δικαίωμα των αναπληρωτών να εργαστούν ΕΜΕΙΣ δεν θα παίξουμε ΠΟΤΕ.

 

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη ρότα του συλλόγου μας. Δεν έχουμε το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης εκπροσώπησης, π.χ. με 3 έδρες, αλλά θα δώσουμε αγώνα να βελτιωθεί ο σύλλογος και κάθε συνάδελφος να έρθει πιο κοντά στο συνδικαλιστικό μας όργανο. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από τις ευθύνες μας. Θα λάβουμε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του Προεδρείου, λαμβάνοντας υπόψη μας τα δεδομένα της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. και των θέσεών μας. Έτσι, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για Πρόεδρο το συνάδελφο που έλαβε 3.400€ ως χιλιομετρική αποζημίωση καθώς η πρακτική του καταψηφίστηκε με την καταψήφιση του οικονομικού απολογισμού στη Γ.Σ. Αδυνατούμε, επίσης, να ψηφίσουμε τους δύο αιρετούς που συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ., καθώς είμαστε αντίθετοι στη συγκέντρωση εξουσιών σε πρόσωπα, αλλά και στη συμβατότητα του ρόλου του αιρετού και του μέλους του Δ.Σ. Δεν απεμπολούμε την ευθύνη, την αναλαμβάνουμε και εξ αυτού θα διεκδικήσουμε θέση ευθύνης στο νέο Δ.Σ. αναλογικά προς την εκπροσώπησή μας.

Το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο δημόσια πάντα θέτει υπό την κρίση σας τις απόψεις του και τις αποφάσεις του. Εμείς δεν κάνουμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, δεν γινόμαστε δεκανίκι κανενός δεν αποφεύγουμε την ευθύνη. Ευχόμαστε το ίδιο να πράξουν και οι άλλες παρατάξεις. Είμαστε πεπεισμένοι πως το ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, με νέο και έμπειρο εκπρόσωπο αυτή τη φορά στο Δ.Σ. από τη Βόρεια Χαλκιδική θα λάβει σοβαρά υπόψη του τους προβληματισμούς μας και τη στάση μας, βοηθώντας άμεσα στην αλλαγή του συλλόγου, στην απαξίωση όσων μας κρατούν πίσω, στη μετατροπή του συλλόγου σε κομματικό και κυβερνητικό παραμάγαζο, στη μετατροπή του Δ.Σ. σε ασπίδα προστασίας της Διοίκησης και των υπηρεσιακών/κυβερνητικών παραγόντων.

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

f/b: Ενιαίοι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Χαλκιδικής

http://anexartitoihalkidikis.blogspot.gr/

About ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡ. ΝΟΤ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ