ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. (Αβραάμ Λίνκολν)

12 Οκτωβρίου 2017

 

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. (Αβραάμ Λίνκολν)

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, υποχρεούμαστε δημόσια να απευθυνθούμε στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών του Ν.Χαλκιδικής (Αγωνιστική Συσπείρωση), αλλά και προς τα μέλη του συλλόγου μας, για όσα ευτράπελα συμβαίνουν στο σύλλογό μας. Η υποχρεωτική παραίτηση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, λόγω συνταξιοδότησης, δυστυχώς έτυχε ακολουθούμενων συνεχών τριών παραιτήσεων των επιλαχόντων του ψηφοδελτίου τους, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ορατή η οριστική απώλεια της έδρας από το ΠΑΜΕ και η μεταβίβασή της, σύμφωνα με το καταστατικό, στη ΔΑΚΕ. Μετά τις συνεχείς παραιτήσεις για ‘’προσωπικούς λόγους’’ των επιλαχόντων, απέμεινε η τελευταία υποψήφια του ΠΑΜΕ να αναλάβει το έργο εκπροσώπησης των συναδέλφων που στήριξαν το ψηφοδέλτιό τους, αλλά κυρίως, να διαφυλάξει τη βούληση των συναδέλφων να συμμετέχουν στο Δ.Σ. του συλλόγου και εκπρόσωποι εκτός των δυνάμεων της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Επιλέγουμε να μην σχολιάσουμε εκτενέστερα την επί ενάμιση μήνα απουσία εκπροσώπου τους για να λειτουργήσει το Δ.Σ. του συλλόγου με τον πλουραλισμό που εσείς επιλέξατε δια της ψήφου σας.

Δυστυχώς το φάσμα απώλειας της έδρας του ΠΑΜΕ προς όφελος της ΔΑΚΕ είναι ορατό και αυτομάτως θα σημάνει την έμμεση ενδυνάμωση της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ., κατακτώντας και 4η έδρα δια διαδικασίας ‘’δώρου’’, αλλά και την ανάληψη του έργου ελέγχου των κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων μόνο από το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο. Επιλέγουμε, έναντι μιας παλαιοσυνδικαλιστικής τακτικής ειρωνείας και αναφορών σε ανακοινώσεις του ίδιου του ΠΑΜΕ την περίοδο 2014 – 2015, να τους υπενθυμίσουμε την ανάγκη διατήρησης της ισορροπίας των δυνάμεων αντίστασης έναντι των κυβερνητικών παρατάξεων. Οφείλουν να σεβαστούν, έστω και με την ανάληψη της ευθύνης εκπροσώπησης από τον τελευταίο τους υποψήφιο, τη βούληση των συναδέλφων που τους εμπιστεύθηκαν αυτή τη μία έδρα, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, απώλεσε το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο για μία μόνο ψήφο.

Ευελπιστούμε να μην μείνουμε μόνοι στο σκληρό αυτό παιχνίδι ελέγχου της συμμαχίας των δυνάμεων των απανταχού διοικούντων και κυβερνώντων, αλλά και στον αυτονόητο συνδικαλιστικό ρόλο της κατάθεσης προτάσεων για την αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

f/b: Ενιαίοι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Χαλκιδικής

http://anexartitoihalkidikis.blogspot.gr/

 

About ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡ. ΝΟΤ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ