«ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. – ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ»

Το υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, έχοντας κηρύξει διωγμό στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, στη συλλογική δράση των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων, δεν χορηγούν  άδεια από τα εκπαιδευτικά μας καθήκοντα, για τη διεξαγωγή Τακτικής Γ.Σ. κι εκλογών για την ανάδειξη Αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.  Η στάση αυτή επιδιώκει το χτύπημα των συλλόγων, την παρεμπόδιση των συλλογικών διαδικασιών και των αγώνων.

Η καλύτερη απάντηση από την πλευρά όλων των συναδέλφων είναι η μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του συλλόγου μας, που θα γίνουν χωρίς άδεια.

1)      ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

           Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί τα μέλη σε Τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 20/05/2024   και ώρα 16:30 στο 3ο Δημ. Σχ. Πολυγύρου.  Στη συνέλευση απαιτείται η παρουσία 2/3 των μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την Τρίτη 21/05/2024 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα και απαιτείται η παρουσία 1/2 των μελών . Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την:

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 κι ώρα 16:30 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου

κι απαιτείται η παρουσία του 1/3 των μελών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ: 5′

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ: 5′

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

 • Μεμονωμένοι: 3΄
  • Παρατάξεις: 10΄

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

 • Μεμονωμένοι: 3΄
  • Παρατάξεις: 12΄

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

     ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ    ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ:

     ΛΗΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

     Οι προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, για τη  Γ.Σ. του κλάδου, πρέπει να σταλούν μέχρι την Τετάρτη 15  Μαΐου  2024 στο email του συλλόγου ( sechalpe@gmail.com ) ή  να διαβαστούν την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. –

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2024

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με δύο τρόπους, δια ζώσης και ψηφιακά και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επιλέξουν αποκλειστικά έναν τρόπο συμμετοχής, ώστε να καταρτιστούν αντίστοιχα οι εκλογικοί κατάλογοι. Δεν υπάρχει συνδικαλιστική άδεια για την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

Α)    Δια ζώσης ψηφοφορία, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, από 09:00 έως 17:00:

 • στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών – Γ. Παπανδρέου 9 (για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων των δήμων Ν. Προποντίδας και Κασσάνδρας).
 • στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου – Πολυτεχνείου 23 (για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων των δήμων Πολυγύρου , Σιθωνίας κι Αριστοτέλη).

        Στο ψηφοδέλτιο βάζουμε μέχρι 5 σταυρούς.

       Για να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην ψηφοφορία πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Β)    Ηλεκτρονική ψηφοφορία:

     Οι ψηφοφόροι θα λάβουν ενημερωτικό e-mail με τον προσωπικό τους σύνδεσμο για την είσοδο στο «ηλεκτρονικό παραπέτασμα» του συστήματος «ΖΕΥΣ» και τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν δια ζώσης ψηφοφορία (και μόνο αυτοί), ενημερώνουν τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών έως Τετάρτη 15/05/2024, με προσωπική δήλωσή τους (επισυνάπτεται), με mail στο sechalpe@gmail.com. Για τη  διευκόλυνση των συναδέλφων που μετακινούνται, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε στην ίδια δήλωση να ζητήσετε την αλλαγή του εκλογικού κέντρου που ανήκετε,  δηλώνοντας σε ποιο εκλογικό τμήμα επιθυμείτε να ψηφίσετε.

ΟΣΟΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. Για το υπόλοιπο εκλογικό σώμα θα ανοίξει η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

          Ψηφίζουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Για τους μόνιμους συναδέλφους με οργανική στο νομό μας η συνδρομή έχει κρατηθεί στη μισθοδοσία Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Για τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΠΕ θα χρειαστεί η πληρωμή του ποσού των 40 ευρώ (όσοι είχαν πληρώσει στην εκλογική διαδικασία του Νοέμβρη οφείλουν 20 ευρώ). Για τους συναδέλφους αναπληρωτές  θα χρειαστεί η πληρωμή του ποσού των 22 ευρώ (όσοι είχαν πληρώσει στην εκλογική διαδικασία του Νοέμβρη οφείλουν 7 ευρώ). Για τους συναδέλφους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου θα χρειαστεί η καταβολή του ποσού των 10 ευρώ. Συγκεκριμένα:

 • Η πληρωμή για τη συμμετοχή στη δια ζώσης ψηφοφορία – εγγραφή στον Σύλλογο (αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ – αναπληρωτές) θα γίνεται την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας  σε μέλη του Δ.Σ. στα εκλογικά τμήματα.
 • Η πληρωμή για τη συμμετοχή στην ψηφιακή ψηφοφορία – εγγραφή στον Σύλλογο (αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ – αναπληρωτές), θα γίνεται με κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον λογαριασμό του συλλόγου (GR0901712320006232010185688 – Τράπεζα Πειραιώς), γράφοντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο και τον κλάδο. Η κατάθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024. Η απόδειξη κατάθεσης να αποσταλεί στο mail του Συλλόγου μαζί με ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, σχολική μονάδα υπηρέτησης και προσωπικό email, για να αποσταλεί ο σύνδεσμος ψηφοφορίας την ημέρα των εκλογών. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την κατάθεση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ταμία του συλλόγου (κιν. 6944626643 – Βογιατζής Χρήστος).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

         Έχει ορισθεί η Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 κι ώρα 18:00.

 Έως τότε θα πρέπει να αποσταλούν οι υποψηφιότητες (σε αρχείο word)  στο email    του συλλόγου (sechalpe@gmail.com).

        Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές μας μονάδες, όπως και οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν με άδεια.