8ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

      Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

enimerotikaΤο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας ενημερώνει για τα παρακάτω θέματα:

  1. 1.     Φήμες για  ελέγχους  στα σχολεία από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης

Ένα δίκτυο φημών,  κατευθυνόμενο και ταχύτατα διασπειρόμενο, με στόχο την επικράτηση του γενικευμένου φόβου στα σχολεία, για να οδηγήσει στην εθελούσια αποδοχή νέων μέτρων καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Πρωταγωνιστές στα σενάρια αυτά είναι οι περιβόητοι ελεγκτές του σώματος δημόσιας διοίκησης, ένα σώμα που χρησιμοποιείται σήμερα για τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και των δ. υπαλλήλων και στην άθλια επιχείρηση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει αθρόες απολύσεις, για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις της τρόικας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγνοήσουν τις απαράδεκτες αυτές φήμες.Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι το ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού του ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι διδακτικό)(ν. 1566, άρθρο 13 παρ. 8π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές εκδηλώσεις,  ενημέρωση γονέων, κλπ, τήρηση βιβλίων του σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη. Επομένως ο εκπαιδευτικός δεν έχει λόγο να παραμένει στο σχολείο, ούτε και χρειάζεται συνδικαλιστική κάλυψη ή υπηρεσιακό σημείωμα για να αποχωρήσει απ΄ αυτό!

Καλούμε όλα τα στελέχη της διοίκησης να πάψουν να γίνονται πομποί ή μεταφορείς, φημών και κυρίως παράνομων οδηγιών για το εργασιακό περιβάλλον και το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Επαγρύπνηση σε όλα τα σχολεία

Ενημέρωση και κάλεσμα του συλλόγου όπου υπάρχει αυθαιρεσία και τρομοκράτηση

Ο φόβος και ο τρόμος δεν θα περάσουν

  1. 2.      Εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης

Τον τελευταίο καιρό ο Έλληνας Εκπαιδευτικός σφυροκοπείται ανελέητα από τις μνημονιακές πολιτικές και στοχοποιείται διαρκώς. Οι σφοδρές επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα (μείωση αποδοχών, απουσία ουσιαστικής επιμόρφωσης, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κατεδάφιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, διαθεσιμότητα και απολύσεις, εφαρμογή αξιολόγησης – χειραγώγησης κ.α.) δεν έχουν αρχή και τέλος

Τα σχολεία σήμερα λειτουργούν και εξακολουθούν να παράγουν έργο μόνο χάρη στο φιλότιμο και στην προσπάθεια των κακοπληρωμένων εκπαιδευτικών μιας και η υποχρηματοδότηση, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή βάζουν εμπόδια στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τη στιγμή που όλοι περιμένουν προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης τα μόνα που ακούμε  είναι μια σειρά «λογιστικών» μέτρων    ( όπως η αύξηση ωραρίου, οι καταργήσεις οργανικών θέσεων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, οι απολύσεις «επίορκων» και «ανεπαρκών» ,αξιολόγηση-χειραγώγηση)

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την εκπαιδευτική της πολιτική  έχει απογοητεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ολόκληρη την κοινωνία με προτάσεις που βασίζονται αποκλειστικά σε αριθμητικά δεδομένα και κριτήρια, στα πλαίσια μιας καθαρά «λογιστικής διαχείρισης » και καθημερινής τρομοκρατίας.

Το Δ.Σ καταδίκασε το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται και αποφάσισε

  • Να οργανώσει κλιμάκια ενημέρωσης και να επισκεφτεί όλες τις σχολικές μονάδες.
  • Να οργανώσει συναντήσεις με βουλευτές και τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων (εκτός Χρυσής Αυγής) για να ενημερώσει για τις θέσεις του κλάδου.
  • Να κάνει ξεχωριστή συζήτηση με διευθυντές
  1.   Οργάνωση Γενικής Συνέλευσης

Το Δ.Σ. προσανατολίζεται για την οργάνωση της Γ.Σ και την εκλογή αντιπροσώπων στη Γ.Σ. της ΔΟΕ στις 30/5 ή στις 6/6 2013 Για λόγους που δεν έχουν σχέση με το Δ.Σ. η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί εντός της επομένης εβδομάδας.

About Sechal Αριστοτέλης