ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΔΙΚΗ

O Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη γνωστή συμμορία ναζιστών.

Ο θυμός έχει κατακλύσει κάθε δημοκρατικό πολίτη της χώρας μετά την άνανδρη δολοφονία του συμπολίτη μας, αποτέλεσμα της βίαιης δράσης ναζιστικών στοιχείων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αύξηση της πολιτικά υποκινούμενης βίας και της συστηματικής καλλιέργειας μίσους από τα μέλη κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, το οποίο λειτουργεί ως «συμμορία εγκληματιών« τα τελευταία χρόνια.

Η πολιτικά υποκινούμενη βία αυτού του είδους που εκδηλώνεται με δημόσιες πράξεις βίας , ξενοφοβίας και ρατσισμού και με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φορώντας τον κοινοβουλευτικό μανδύα θέριεψε και απλώθηκε στη χώρα σαν Λερναία Ύδρα, αφήνοντας αρκετές φορές πίσω της νεκρούς, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

Η ιστορία, άλλωστε, μας διδάσκει πως ο φασισμός έχει ολέθριες συνέπειες αν αφεθεί ανεξέλεγκτος, αφού τρέφεται και απλώνεται από το αίμα εκμεταλλευόμενος συνήθως τα ένστικτα κοινωνιών που καταρρέουν, όπως η ελληνική, εξαιτίας των άδικων αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Παιδί του συστήματος.

Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ που συγκαλύπτουν τη δράση των φασιστοειδών και σπέρνουν σύγχυση υιοθετώντας και προωθώντας τη «θεωρία των δύο άκρων». Ταυτίζουν πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες και δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Επιβάλλεται να υψώσουμε όλοι μας μια ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας

Μηδενική ανοχή απέναντι στις συμμορίες, απέναντι στους υβριστές της δημοκρατίας και της ιστορίας του λαού μας που έδωσε φόρο αίματος στους ναζί, αγωνιζόμενος για την ελευθερία και τη δημοκρατία

 Μηδενική ανοχή στη συμπεριφορά των μελών και των στελεχών του μορφώματος   της Χρυσής Αυγής.

Λήψη άμεσων μέτρων πολιτικής απονομιμοποίησης της φασιστικής συμμορίας πριν οδηγηθούμε σε οριστική εκτροπή.

Ο Σύλλογος και τα μέλη του δηλώνουν αποφασισμένοι να προασπίσουν τη       δημοκρατία, τον πλουραλισμό και την ελευθερία στα σχολεία μας. 

About Sechal Αριστοτέλης