Επιβεβαιώνουμε την άρνησή μας στην επιβολή της αυταρχικής αξιολόγησης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

το Υπουργείο Παιδείας κλιμακώνει την αυταρχική του πολιτική και διοικητική στάση απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο, κάνοντας πλέον χρήση και έκνομων επιλογών που αντιστρατεύονται κάθε δημοκρατική έννοια. Τελευταία πράξη του ΥΠΑΙΘ η πρόσκληση των Δ/ντών για εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση, πράξη αποδοχής της πολιτικής του ήττας από τις συνεχείς σθεναρές αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου. Με διαδικασίες εξπρές παρακάμπτει η πολιτική ηγεσία κάθε έννοια νομιμότητας και δημοκρατικής αντίληψης καταδεικνύοντας τη διάσταση, έως και ανικανότητα, πρόσληψης της διαφοροποίησης του εκπαιδευτικού κόσμου.

Η ολομέτωπη πολεμική του ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζεται από το συνδικάτο τόσο α) με νομικές διαδικασίες, ήδη σήμερα η Ομοσπονδία αξιοποίησε τις νομικές οδούς ακύρωσης της προδήλως έκνομης πράξης των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης και των Δ/ντών Εκπαίδευσης να αναγνωρίζουν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, συμβουλευτικού χαρακτήρα προς χάρη του δημοσίου συμφέροντος) ως φορέα νομοθέτησης και άσκησης εκπαιδευτικής πολιτικής, όσο β) με το κάλεσμα σε αγωνιστική συσπείρωση που θα οδηγήσει το ΥΠΑΙΘ στην τελική του ήττα.

Συντασσόμενο πλήρως στις αποφάσεις της 83ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σε ευρεία σύσκεψη με Δ/ντές Δημοτικών Σχολείων του Ν.Χαλκιδικής εκφράζει την αποφασιστικότητα του προασπιστεί τη νομιμότητα, αλλά και τη σαφή, εκφρασμένη πολλάκις αντίδραση των συναδέλφων (ακύρωση σεμιναρίων αυτοαξιολόγησης, συλλογή υπογραφών, ακύρωση σεμιναρίων αξιολόγησης των Δ/ντών) με τη συστράτευση στην απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ (από 19/6/2014) να αρνηθεί την εξ αποστάσεως επιμόρφωση των Δ/ντών.

Καλούμε όλους τους Δ/ντές του Νομού Χαλκιδικής, να δώσουν ακόμα μια μάχη έως την τελική επικράτηση, προασπιζάμενοι το δημοκρατικό και μορφωτικό αγαθό της παιδείας. Ζητούμε την πλήρη και σαφή υιοθέτηση του κειμένου ‘’αναφοράς’’ της Ομοσπονδίας προς τις διοικητικές υπηρεσίες που παρανόμως απαιτούν την εξ αποστάσεως επιμόρφωση, σε πλήρη σύνταξη με τις απαιτήσεις της νομιμότητας σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Μαζί αποτρέψαμε κάθε διοικητική αυταρχική επιβολή, μαζί θα δώσουμε την τελική μάχη.

Το ερώτημα που πρέπει όλοι να απαντήσουμε είναι η επιλογή της πλευράς που θα βρεθούμε, αυτής του ‘’ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ’’ ή του ‘’ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ’’.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφόρηση μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. ή με email στο σύλλογο..