Ενημέρωση της ΔΗΣΥ-ΑΚΕ για το ΔΣ του Συλλόγου

disi

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε κάποιες σκέψεις που αφορούν τη λειτουργία του ΔΣ, αλλά και τη στάση μας μέσα σε αυτό.

Μετά την εκλογική διαδικασία καμία παράταξη δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία κι έτσι μετά τις αρχαιρεσίες συγκρότησής του σε σώμα καταλήξαμε σε ένα διαπαραταξιακό, αναλογικό ΔΣ, που κατά την αντίληψή μας είναι αυτό που επιτάσσουν οι στιγμές έτσι ώστε με κοινή, ενωτική προσπάθεια να ανταποκριθούμε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και ο κλάδος.

Σε κάθε όργανο βέβαια υπάρχει και η προσωπική ευθύνη, η οποία επιμερίζεται ανάλογα με τη θέση που κατέχει κάποιος. Την κύρια δε ευθύνη (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει η συλλογική ευθύνη) τόσο για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όσο και για την υλοποίηση των αποφάσεων έχουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας καθώς είναι αυτοί που συνυπογράφουν τις αποφάσεις του ΔΣ. Κατά συνέπεια αν κατηγορούμε το ΔΣ για απραξία θα πρέπει πρώτα να δούμε το μερίδιο της δικής μας ευθύνης.

Ως εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ενωτική πορεία με γνώμονα το καλό όλων των συναδέλφων, με ισχυρή την πεποίθησή μας πως αυτό που μετρά είναι η σύνθεση των απόψεων και των θέσεων όλων. Αυτό πράξαμε και στη διαδικασία της κατάρτισης του Προγράμματος Δράσης γιατί πιστεύουμε πως ένα πρόγραμμα για να είναι υλοποιήσιμο θα πρέπει να απηχεί τις απόψεις και θέσεις όλων προκειμένου να μην καταστεί γράμμα κενό περιεχομένου.

Μέχρι σήμερα σεβαστήκαμε τις καθυστερήσεις στην υλοποποίηση αποφάσεων του ΔΣ ερμηνεύοντας τες και ως προϊόν των αντιθέσεων του, αλλά και της γενικότερης κατάστασης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Πλέον όμως δε χωρούν άλλες υπεκφυγές ή παρελκυστικές απαντήσεις.

Θέτουμε λοιπόν επιτακτικά ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και καιρό και αφορά την υλοποίηση δύο βασικών αποφάσεων του ΔΣ. Συγκεκριμένα :

1. Της δημοσιοποίησης των πρακτικών της εκλογικής διαδικασίας

2. Της στάσης των μελών του ΔΣ στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης Υπεκφυγές και αναβολές (του τύπου δεν έγινε Σύλλογος διδασκόντων ή δε γράφτηκε ακόμη το πρακτικό) πλέον δε χωρούν.Είναι ζήτημα σεβασμού, αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για πάγωμα της διαδικασίας αξιολόγησης δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε ως κολυμβήθρα εξαγνισμού, ούτε ως σανίδα σωτηρίας. Είναι θέμα αξιοπρέπειας του ΔΣ να είναι γνωστή η θέση που κράτησε ο καθένας. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται η συνέπεια λόγων και πράξεων και ενδυναμώνεται η αξιοπιστία του ΔΣ στα μάτια των συναδέλφων μας. Άλλωστε, η αγωνιστικότητα του συνδικάτου δεν μπορεί να εξαρτάται από τη στάση της κάθε κυβέρνησης. Πρώτοι εμείς θα πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα με τη στάση μας!!!.

Τα δύο μέλη της ΔΗΣΥ εξαρχής έχουν καταθέσει στο ΔΣ τις πρωτοκολλημένες αναφορές άρνησής τους στην αξιολόγηση και μέχρι σήμερα, χωρίς ίχνος δημαγωγικής εκμετάλλευσης, αναμένουν τη στάση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ. Έως σήμερα είναι γνωστή η στάση μόνο ενός ακόμη μέλους του. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως η δημοσιοποίηση των προβλέπεται και από το πρόσφατα ψηφισμένο Πρόγραμμα Δράσης

Αν δεν τηρηθούν τα παραπάνω θα αποτελεί ύψιστο μνημείο υποκρισίας να συζητήσουμε σήμερα σήμερα τα θέματα 2, 5 & 8( Κανονισμός λειτουργίας ΔΣ, αμοιβές στελεχών εκπαίδευσης για τις διαδικασίες της αξιολόγησης- αυτοαξιολόγησης, δημιουργία ομάδων για την πραγμάτωση των αξόνων του Προγράμματος Δράσης). Καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να πράξουν το αυτονόητο και να οικειοποιηθούν την άποψή μας.

Τα δύο μέλη της ΔΗΣΥ-AKE στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ ο “Αριστοτέλης”

Αμπελίδης Τάσος Ζήσης Απόστολος

About Sechal Αριστοτέλης