Ενημέρωση Αιρετού, Χρήστου Βογιατζής

2ο Ενημερωτικό Σημείωμα
«Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής »

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Tην Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής.
Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν τα παρακάτω:
1. Τοποθετήθηκε στη θέση της Διευθύντριας στο Δημοτικό Σχολείο Ουρανούπολης η συνάδελφος Ισαακίδου Παρασκευή και της εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά της.
2. Καθορίστηκαν, μετά από αίτημά μου, οι ομάδες σχολείων και οι όμορές τους με βάση τους Καλλικρατικούς Δήμους ως ακολούθως:
ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ 1Η ΟΜΟΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ 2Η ΟΜΟΡΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ 1Η ΟΜΟΡΗ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ 2Η ΟΜΟΡΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 1Η ΟΜΟΡΗ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ 2Η ΟΜΟΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΣΙΘΩΝΙΑΣ 1Η ΟΜΟΡΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 2Η ΟΜΟΡΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 1Η ΟΜΟΡΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 2Η ΟΜΟΡΗ ΣΙΘΩΝΙΑ
3. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κασσανδρείας τοποθετήθηκε συναδέλφισσα αναπληρώτρια ΠΕ70 που προσλήφθηκε 13/2/2015.
4. Στο 4ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου τοποθετήθηκε συναδέλφισσα αναπληρώτρια ΠΕ60 ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του ολοήμερου σχολείου.
5. Εξετάστηκαν ενστάσεις επί του πίνακα μοριοδότησης. Έγιναν τρεις ενστάσεις δεκτές και απορρίφτηκαν δύο. Στη συνέχεια εγκρίθηκε ο πίνακας με την μοριοδότηση μεταθέσεων των εκπαιδευτικών και έχει δοθεί η δυνατότητα στους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης στο ΠΥΣΠΕ έως 19/2/2015.
6. Εγκρίθηκε η πρόταση της διεύθυνσης προς την περιφέρεια για την κάλυψη του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
7. Ορίστηκε υπεύθυνη ολοημέρου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου η συναδέλφισσα Σκόρδου Μ.
8. Ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου ο συνάδελφος Μυλωνάς Αστέριος και στο Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής ο συνάδελφος Αρζουμάνογλου Κων/νος. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό σχολικό έτος και στο νομό μας υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών. Δάσκαλοι 2, Νηπιαγωγοί 2, ειδικής αγωγής 12 και Αγγλικών 4 σε σχολεία που από την έναρξης της σχολικής χρονιάς δε διδάχτηκαν ούτε μία ώρα Αγγλικά.
Με βάση τα κενά το υπουργείο παιδείας οφείλει να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε επιτέλους οι μαθητές μας να έχουν μόνιμους εκπαιδευτικούς στην τάξη.

Χρήστος Βογιατζής

Αιρετός όλων των συναδέλφων