Ενημέρωση της ΔΗΣΥ-ΑΚΕ

disi

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μέχρι σήμερα αταλάντευτη θέση μας είναι η παρουσία μας στο ΔΣ του Συλλόγου να συμβάλλει στην ενότητα του κλάδου. Η στάση μας αυτή ίσως ερμηνεύεται από κάποιους ως ένδειξη αδυναμίας. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε τις πρακτικές κάποιων που φροντίζουν επιμελώς, ενώ κατέχουν θέσεις ευθύνης, να τορπιλίζουν το ίδιο το όργανο που θα έπρεπε να υπηρετούν. Με θεατρινισμούς, παραπληροφόρηση και άλλοτε επιστρατεύοντας ωμά ψεύδη προσπαθούν να απαξιώσουν κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποδομήσουν τους πάντες και τα πάντα. Πιστοί οπαδοί της ρήσης “ πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει” και τυφλωμένοι από την αγωνιώδη προσπάθειά τους να επικρατήσουν στο Σύλλογο δεν αντιλαμβάνονται πως τορπιλίζουν κάθε συλλογική έκφραση, πως πλήττουν την αξιοπρέπεια όλου του κλάδου.
Τις προηγούμενες μέρες παρακολουθήσαμε το γνωστό χαλκείο του Συλλόγου να επιδίδεται σε μια ακόμη πράξη παραπληροφόρησης. Είχε προηγηθεί η πλαστή πληροφόρηση για τη στάση μας σε ό,τι αφορά το θέμα της χιλιομετρικής αποζημίωσης, η πρόταση μομφής κατά του αντιπροέδρου και τώρα το κάλεσμα για την έκτακτη Γενική Συνέλευση. Είναι τόση η δημοκρατικότητά τους ώστε αν η παραταξιακή τους θεώρηση δε γίνει σεβαστή να αποτελεί αιτία σύρραξης. Χωρίς να έχει ψηφιστεί εισήγηση για τη Γενική Συνέλευση επιθυμούσαν προκαταβολικά να επιβάλλουν τη θέση τους. Βέβαια είναι γνωστή η αποσυσπειρωτική στάση τους από την εποχή που ενώ ο κλάδος βρισκόταν σε διαδικασία συλλογής υπογραφών για την αξιολόγηση αυτοί ασκούσαν κριτική και αναζητούσαν το όριο του πήχυ … Αντί όμως να αποδίδουμε εύκολα την ευθύνη στους άλλους καλό θα ήταν να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας. Σε κάθε περίπτωση η ΓΣ είναι αυτή που θα εκτιμήσει και θα αποτιμήσει τη στάση του κλάδου.
Σε ό,τι μας αφορά, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, η στάση μας για την αξιολόγηση ήταν κρυστάλλινη. Αντί να επαινείται η στάση των μελών(διευθυντών) του ΔΣ που αδιαφόρησαν και δεν κατέθεσαν portfolio, γίνεται αντικείμενο αυθαίρετων ερμηνειών και σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Τόση μικροψυχία!!! Κατά τα άλλα… κοπτόμεθα για τη στάση του κλάδου. Μιας και δεν μπορούν να ακολουθήσουν φροντίζουν να λασπολογούν όσους τολμούν. Προσπαθούν δε να χρησιμοποιήσουν την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή ως σανίδα σωτηρίας τους.
Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε πως τα μέλη της ΔΗΣΥ δεν έχουν ανάγκη από κάποιον κομισάριο που θα επιβάλλει την παραταξιακή πειθαρχία. Πράττουν κατά συνείδηση και με απόλυτη υπευθυνότητα και ασφαλώς δε συμμετείχαν, σε αντίθεση με άλλους, στη σύνταξη πρακτικού Ετήσιου Προγραμματισμού έκτασης 32 σελίδων!!!
Πεποίθησή μας είναι πως το ηθικό πλεονέκτημα κατακτάται μέσα από τη στάση και την πορεία του καθένα. Δε ζούμε σε κοινωνικό κενό, ούτε προήλθαμε από παρθενογένεση. Το ρόλο του συνδικαλιστικού γυρολόγου , αλλά και του συνδικαλιστικού ανεμόμυλου που “τσιμπάει” θέσεις από παντού προκειμένου να γίνεται αρεστός τον αφήνουμε σε άλλους.
Η ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να πρεσβεύει με συνέπεια τις θέσεις , αρχές και αξίες της που την καταξίωσαν διαχρονικά. Θα συνεχίσουμε σταθερά προσανατολισμένοι στο δρόμο της ενότητας και της συλλογικής έκφρασης σε αντίθεση με τους εραστές της συνδικαλιστικής κλειδαρότρυπας.

Τα δύο μέλη της ΔΗΣΥ-AKE στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ ο “Αριστοτέλης”
Αμπελίδης Τάσος
Ζήσης Απόστολος

About Sechal Αριστοτέλης