Γυρίζουμε σελίδα

aneksartito

84Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ.Ο.Ε.
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ – ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δημιουργία του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ που όπως φάνηκε από τις επιλογές σας αποτέλεσε ένα θετικό παράγοντα στα συνδικαλιστικά δρώμενα του κλάδου μας στο Ν.Χαλκιδικής. Ασκήσαμε κριτική, ανοίξαμε τα όρια της πληροφόρησης, καταργήσαμε τα στεγανά των ‘’σοφών’’, αλλά κυρίως ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ, ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ, ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ. Σε κάθε περίπτωση σας κοιτάμε στα μάτια με θάρρος και αίσθημα ευθύνης, δίχως να φοβόμαστε την κριτική σας, μιας και εμείς την ζητάμε εδώ και 3 χρόνια. Δίχως κομματικό φορέα αναφοράς, άρα δίχως εξαρτήσεις και βλέψεις πολιτικής ή διοικητικής εξαργύρωσης, ασκήσαμε κριτική στους κυβερνώντες μιας και αποτελούν το φυσικό μας ‘’αντίπαλο’’.
Ακολουθήσαμε το πρότυπο της συμμετοχικής δημοκρατικής διαδικασίας για τη διαμόρφωση των θέσεών μας, γεγονός που ξένισε πολλούς, αλλά κυρίως τις δυνάμεις του συντηρητισμού και της αδράνειας. Δίχως ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΑ, δίχως κεντρικές γραμμές, φυλλάδια και αφίσες εκ των Αθηνών, δίχως εντολές για σιωπή ασυρμάτου στις ακροβασίες της Δ.Ο.Ε. και των κυβερνήσεων, ΤΙΜΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ σας είπαμε όσα πιστεύουμε και όσα θέλουμε να αλλάξουμε. Σε αντίθεση με αυτούς που έχασαν τον ιδεολογικό τους προσανατολισμό αφού τους συνεπήρε η διαχείριση της εξουσίας προτείναμε ένα νέο συνδικαλιστικό ήθος, ένα σχολείο διαφορετικό, έναν κλάδο χειραφετημένο και ενεργό, μια κοινωνία διαφορετική. Χωρίς πάτρονες και κομματάρχες επιλέξαμε τη σύγκρουση με την προηγούμενη κυβέρνηση καθ’ όλη την περίοδο της ‘’νεοφιλελεύθερης αξιολόγησης’’. Μόνοι εμείς ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ αυτό που δεν μπορούν οι άλλοι ‘’ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ’’. Αναδείξαμε το θέμα της ψηφιακής μας χειραγώγησης και του ελέγχου των μαθητών μας με την εφαρμογή MySchool (Θυμίζουμε την πρότασή μας για καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) μόλις… 4 μήνες πριν ενεργήσει και η Δ.Ο.Ε. ! Θυμίζουμε την ΤΙΜΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση μας ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού από το 2013, όταν άλλοι επέλεγαν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τοπικούς άρχοντες, γονείς, κόμματα και εξουσία. Θυμίζουμε την ανάληψη ευθύνης με την κατάθεση προγράμματος δράσης στο νέο Δ.Σ. με πολιτική ανάλυση, εκπαιδευτική στόχευση και αγωνιστικό πλαίσιο, ενώ δεν είχαμε την ευθύνη Προέδρου, όταν άλλοι επέλεγαν να κάνουν copy paste παλαιότερες μονοσέλιδες αποσπασματικές δράσεις ή να ‘’συγκεράσουν προτάσεις’’, ενώ υπήρχε μόνο μια πρόταση πολιτική και συνδικαλιστική, η δική μας. Θυμίζουμε πως ΤΙΜΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ αναλάβαμε την ευθύνη της δυσαρέσκειας κάποιων προτείνοντας ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ.
Η εκλογική διαδικασία της 4ης Ιουνίου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας στην Ομοσπονδία είναι η κρισιμότερη στιγμή της τελευταίας τριετίας, είναι το momentum της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ή η επιβεβαίωση της αδράνειας και της συντήρησης. Η τύχη της Ομοσπονδίας είναι στα χέρια μας. Η τύχη του συνδικαλιστικού κινήματος περνάει από τις επιλογές μας και η ενεργός συμμετοχή μας διασφαλίζει τη δυνατότητα να πάρουμε αποφάσεις για όλα όσα καθορίζουν την εργασιακή μας ζωή και να καθορίσουμε τις κατευθύνσεις και τη δράση του εκπαιδευτικού κινήματος.

Εμείς, μπορούμε να πράξουμε, να ενεργήσουμε, να δρομολογήσουμε μέσα από τη δική σου στήριξη και υποστήριξη. Αλλά κυρίως μέσα από τη δική σου συμμετοχή και ενεργοποίηση. Είναι αναγκαία η μαζική παρουσία μας στη Γενική Συνέλευση της 4ης Ιουνίου και η υπομονή της βασάνου μιας 5ωρης συνέλευσης που όμως είναι η δική μας συνέλευση. Είναι αυτονόητη η υποχρέωσή μας να αξιοποιήσουμε το ‘’προνόμιο’’ της συνδικαλιστικής άδειας που επανήλθε μετά την πρόθεση του τότε Υφυπουργού Παιδείας Σ.Κεδίκογλου, τον Οκτώβριο 2013 να καταργήσει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε ελεύθερα και δημοκρατικά, αποφασίζοντας μαζικά για το μέλλον μας. Ας αφιερώσουμε τη συνδικαλιστική μας άδεια για να κρίνει ο καθένας από ‘μας από την αντιπαράθεση πολιτικών, οραμάτων και στοχεύσεων τη Δ.Ο.Ε. που μας αξίζει. Κανένας συνδικαλιστής με ‘’μπλε πουκάμισο’’ δεν θα μπορέσει και δεν θα διανοηθεί ΞΑΝΑ να ακυρώσει ή να αμαυρώσει την υπέρτατη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ 84ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Δ.Ο.Ε. ΤΟΥ
ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

ΓΚΟΛΟΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑ
ΚΑΓΚΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΒΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΛΑΦΤΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΜΑΤΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΗΝΑΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΡΟΖΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΥΔΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΣΑΚΩΝΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΕΝΕΣΙΖΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
ΤΣΙΡΙΓΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ