ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05/09/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05/09/2015 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η ψήφιση του 3ου Μνημονίου από το Κοινοβούλιο καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα ακολουθήσουν, αποτελούν μία συντονισμένη προσπάθεια να υπονομευθούν περαιτέρω τα αδιαπραγμάτευτα δίκαια και δικαιώματα του λαού και της κοινωνίας μας. Το νέο Μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία, προσδένει τη χώρα μας με νέα δεσμά εξάρτησης από τους δανειστές και συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και το διεθνές κεφάλαιο.
Το νέο Μνημόνιο (αποτέλεσμα αφενός της εκβιαστικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου και αφετέρου της αδιέξοδης τακτικής και πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης), οδηγεί σε ύφεση την οικονομία μας, ολοκληρώνει την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και διευρύνει τη φτώχεια μέσα στην ελληνική κοινωνία. Επιτάσσει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των τραπεζών και ανοίγει το δρόμο για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Ολοκληρώνει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο τη λογική του 1ου και 2ου Μνημονίου, δηλαδή, ότι μόνη λύση για τις κοινωνίες είναι ο δρόμος της λιτότητας.
Ένας λαός φτωχός χωρίς δημοκρατικά δικαιώματα σε μία χώρα – αποικία χρέους.
Είναι παραπάνω από επείγον να προγραμματισθούν παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία, να σχεδιασθεί και να γίνει πράξη η παραγωγική, αλλά και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Παρεμβάσεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε απεμπλοκή από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της λιτότητας και τελικά σε έξοδο από την κρίση με όρους προοδευτικούς και βιώσιμους κοινωνικά και οικονομικά.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα ανεκπλήρωτα αιτήματα – στόχους:
• Κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων – Αποδέσμευση του Ελληνικού λαού από τη μέγγενη κάθε επιτήρησης & εποπτείας.
• Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών (24000 κενά τη φετινή σχολική χρονιά).
• Επαναφορά όλων των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που ανατράπηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο.
• Προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων.
• Καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία θέσεων εργασίας.
• Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του παράνομου & επωνείδιστου χρέους, το οποίο είναι άδικο, ταξικό και μη βιώσιμο (όπως έχει συνομολογήσει σε πρόσφατη έκθεσή του και το ίδιο το ΔΝΤ) και για τη δημιουργία και διόγκωσή του καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.
• Ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος για να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες.
• Προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας – Δημιουργία συνθηκών εξάλειψης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μετατρέψουμε το Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ του Σαββάτου 5-9-15 στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00 μ.μ.. σε αφετηρία νέων αγώνων

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.