2ο Ενημερωτικό Σημείωμα, Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα

12ο Ενημερωτικό Σημείωμα, Σεπτέμβριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected] &
αναπληρώτριας αιρετού Τσάκωνα Μαρίας, Τηλ. 6982483483 Email: [email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ενώ στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (4/09/2015) θα προχωρούσαμε στην οριστική τοποθέτηση των εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16, ‘’λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο’’. Ήρθε η με αριθ. 137644/Ε1/03.09.2015 Υπουργική Απόφαση που ‘’πάγωσε’’ τη διαδικασία. Δυστυχώς κάποιοι θεσμικοί και πολιτικοί κύκλοι αδυνατούν να αντιληφθούν την αγωνία των εκπαιδευτικών παίζοντας με τον τόπο κατοικίας τους, παίζοντας με την επαγγελματική και προσωπική τους αξιοπρέπεια.
Μήπως πάλι έτσι έπρεπε να γίνει; Αυτό θα απαντηθεί όταν θα έχουμε οριστική κατάληξη, στο ‘’γνωστό θέμα’’ των εκπαιδευτικών ΠΕ06,ΠΕ11 και ΠΕ16.

Σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7521

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1ο. Ονομαστικός χαρακτηρισμός και προσωρινή τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ70
Οι εκπαιδευτικοί που κρίθηκαν υπεράριθμοι τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τα μόρια και τη δήλωση τους σε σχολεία της ίδιας ομάδας μ’ αυτήν που ανήκαν.

2ο. Λειτουργικά κενά, κλάδου ΠΕ70
Προχωρήσαμε στη διαπίστωση των λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών ΠΕ70.
Σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7560
Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 :
i. Που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής
ii. επιθυμούν να αποσπασθούν εντός του ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής και
iii. αποσπάσθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής από άλλα ΠΥΣΠΕ,

καλούνται να υποβάλουν δήλωση απόσπασης ή προσωρινής τοποθέτησης μέχρι και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 για τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά, καθώς και για εκείνα που τυχόν θα προκύψουν το επόμενο χρονικό διάστημα από εσωτερικές μετακινήσεις – αποσπάσεις ή άδειες εκπαιδευτικών.
Προτρέπουμε τους συναδέλφους να ζητούν πληρέστερη ενημέρωση για τα κενά που θα ανακοινώνονται, από τους αιρετούς , τους διευθυντές των σχολείων, αλλά και τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ, για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.
3ο. Διαπίστωση λειτουργικών υπεραριθμιών, κλάδου ΠΕ60
Οι συνάδελφοι που ανήκουν οργανικά στα σχολεία που διαπιστώθηκε υπεραριθμία θα πρέπει να δηλώσουν έως τις 7/9/2015 και ώρα 12:00μμ, αν επιθυμούν να κριθούν υπεράριθμοι λειτουργικά ή όχι.
4ο. Ανακοίνωση λειτουργικών κενών, κλάδου ΠΕ60
Σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7537

5ο. Διαπίστωση λειτουργικής υπεραριθμίας, κλάδου ΠΕ11
Διαπιστώθηκε μια λειτουργική υπεραριθμία εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11, στο Δημοτικό Σχολείο Παλιουρίου -Αγ. Παρασκευής.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας η διαπίστωση λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 & ΠΕ 06 αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση στις 7/09/2015. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλύσουμε τα τεράστια προβλήματα στελέχωσης των σχολικών μας μονάδων προκειμένου έστω και την έσχατη στιγμή να ξεκινήσει μια από τις δυσκολότερες σχολικές χρονιές. Για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύουν στην πράξη την επαγγελματική τους ευσυνειδησία απέναντι στην προκλητική αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας, υπηρεσιακής ή μη.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

About Sechal Αριστοτέλης