Νεοδιόριστος εκπαιδευτικός- Είδος προς εξαφάνιση, του Αιρετού Χρήστου Βογιατζής

ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ- ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Χαλκιδική, 13/9/2015
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,
Η «πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση» αδιαφορώντας για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία μας, που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, δεν προχώρησε σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά πιστή στις μνημονιακές επιταγές αυξάνει τα κενά στις σχολικές μονάδες και ταυτόχρονα δεν προσλαμβάνει αναπληρωτές για τη λειτουργία των σχολείων.
Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των σχολείων από την έλλειψη προγραμματισμού και συνέπειας στο υπουργείο παιδείας και σε συνδυασμό με την αδυναμία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών δημιουργούν πρωτόγνωρες καταστάσεις στα σχολεία.
Ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου λέει ότι τα κενά στην εκπαίδευση είναι 17000, τη στιγμή που η υπηρεσιακή υπουργός παιδείας ανακοίνωσε ότι τα κενά ξεπερνούν τις 20000 και έχει εξασφαλίσει 19000 πιστώσεις.
Για πρώτη φορά κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα προσληφθούν αναπληρωτές, πόσοι θα είναι κι αν τελικά θα επιβεβαιωθούν τα ανησυχητικά σενάρια για ολιγόωρη εργασία.
Για πρώτη φορά δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας διορισμός μονίμου εκπαιδευτικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός είναι είδος προς εξαφάνιση.
Στο σύνολό τους όλα τα σχολεία του Νομού Χαλκιδικής θα υπολειτουργούν αφού απουσιάζουν 188 εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο τη Δευτέρα οι μαθητές να μπουν σε τάξη και να έχουν τον δάσκαλο τους. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ένας εκπαιδευτικός θα αναγκαστεί να κρατήσει έως και πενήντα μαθητές βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια των παιδιών.
Με το «μοίρασμα της φτώχειας» δε λύνονται τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
Χρήστος Βογιατζής
Αιρετός όλων των συναδέλφων

About Sechal Αριστοτέλης