7o Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

7o Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected] &
αναπληρώτριας αιρετού Τσάκωνα Μαρίας, Τηλ. 6982483483 Email: [email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Δευτέρας 14ης Σεπτεμβρίου 2015, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προσωρινών τοποθετήσεων- αποσπάσεων συναδέλφων:
 Από τη διάθεση του ΠΥΣΠΕ &
 Από άλλα ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ ,
των κλάδων ΠΕ60- ΠΕ70- ΠΕ11- ΠΕ06- ΠΕ05- ΠΕ04- ΠΕ20
Οι σχετικοί σύνδεσμοι στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης:
i. http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7658
ii. http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7653
iii. http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7643

Παρ’ όλα αυτά όμως, εξαιτίας των γνωστών πολιτικών ευθυνών, τα σχολεία του Νομού Χαλκιδικής ξεκίνησαν με ελλείψεις που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο. Ελάχιστα Ολοήμερα τμήματα λειτουργούν στο νομό μας και η παρουσία, κυρίως στα Νηπιαγωγεία, του εκπαιδευτικού προσωπικού αρκεί μόνο για τη λειτουργία του πρωινού ωραρίου. Διάγοντας την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνουμε την προκλητικότητα του συνόλου των πολιτικών κομμάτων να αποσιωπούν τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και να αναδεικνύουν για τους δικούς τους καιροσκοπικούς ψηφοθηρικούς λόγους την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Η έλλειψη της χώρας δεν είναι μόνο οικονομική είναι και πολιτιστική. Με όση άνεση μονομαχούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι για τα χιλιάδες κενά, με αντίστοιχη υποκρισία αποσιωπούν την ουσία της συζήτησης, τον πυρήνα των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Κανείς δεν μιλά, κανείς δεν αναδεικνύει την ευθύνη της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που χρήζουν ειδικής παιδαγωγικής παρέμβασης. Είναι εκτός εκπαιδευτικής πολιτικής ατζέντας οι δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά με περισσό θράσος στα όρια της αλαζονείας και του στρουθοκαμηλισμού υπόσχονται αναβάθμιση μέσω αξιολόγησης σε όλους τους τομείς.
Κοινή είναι όμως η αντίληψη γονέων και εκπαιδευτικών για τη δική μας αξιολόγηση ως προς τις εκπαιδευτικές σας προτάσεις και τις ικανότητές σας να μεταρρυθμίσετε την εκπαίδευση. Κοινή είναι η αντίληψη όλων μας για την ανικανότητά σας να οραματιστείτε το δημόσιο σχολείο ως ατμομηχανή ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου. Σε αυτή μας την αξιολόγηση κριθήκατε για άλλη μια φορά ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.
Οφείλουμε να εκφράσουμε με τον σαφέστερο τρόπο τη λειτουργία της Γραμματείας του ΠΥΣΠΕ ( όλων των συναδέλφων στη Δ/νση που την υποστηρίζουν ) ως υποδειγματικής, με την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων από το επίσημο site της Διεύθυνσης. Τα 2 τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα φέτος, αναρτώνται έγκαιρα και με πληρότητα οι αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ζήτημα που για εμάς ήταν καίριας σημασίας απέναντι σε διαδικασίες που προσέβαλαν την αξιοπρέπειά μας και υπονόμευαν την ισονομία μεταξύ μας.
Θέση και πίστη μας είναι πως η παρουσία μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν αποτελεί διαμεσολαβητικό ρόλο ένθεν και ένθεν, αλλά παράγοντα ελέγχου και τήρησης των κανονισμών και της ισονομίας. Παράλληλα, αρνούμαστε να μετατραπούμε σε παραγοντίσκους ή πολιτικάντηδες παλαιάς κοπής που μέσα από το ΠΥΣΠΕ θα ενημερώνουμε ‘’φιλικά’’ τους συναδέλφους για την τοποθέτησή τους, όταν ο ρόλος μας δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και κυρίως δεν αποβλέπει σε ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ. Η παρουσία μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι για να μαθαίνεται τα πάντα, για να μην παραβιάζονται κανόνες και νόμοι και για να ελέγχουμε τη διοίκηση.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

About Sechal Αριστοτέλης