2ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Οκτώβριος 2015 Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα,

2ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Οκτώβριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected] &
αναπληρώτριας αιρετού Τσάκωνα Μαρίας, Τηλ. 6982483483 Email: [email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
στη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στις 23η Οκτωβρίου 2015, επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο που έχουμε φτάσει εξαιτίας μιας ανεύθυνης εκπαιδευτικής πολιτικής, διαχρονικά, για μη έγκαιρο προγραμματισμό των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών.

Τέθηκε, για μια ακόμη μια φορά επιτακτικά, από τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ, η πρόταση για άμεση αποδέσμευση όλων των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, (απόφαση ΠΥΣΠΕ 11/09/15). Προς ενίσχυση της αναγκαιότητας αυτής βρίσκεται και η επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Εφόσον, αυτό δεν μπορούσε να γίνει για το σύνολο των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους σε μια εξαντλητική οικονομική και ψυχολογική πίεση, αντίστοιχα δεν ήταν δυνατή και η διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών συναδέλφων κλάδου ΠΕ 70 β΄ φάσης, αλλά και η εξέταση των αιτήσεων για βελτίωση θέσης των αναπληρωτών συναδέλφων α΄ φάσης, που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε ορισμένα υπάρχοντα κενά.

Οπωσδήποτε η εξέλιξη αυτή ταλαιπωρεί το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (μονίμων και αναπληρωτών) τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παιδαγωγικού έργου.

Έχουμε υπερβεί και εμείς και οι τοπικές κοινωνίες τα όρια της αντοχής μας και της λογικής μας με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που αντιμετωπίζουν το Νομό Χαλκιδικής ως άγονη γραμμή.

Εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας για το χρόνο ομαλοποίησης της υπηρεσιακής κατάστασης των συναδέλφων, αλλά την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε την κατάλυση, ήδη, κάθε παιδαγωγικής λογικής, όταν οι μαθητές μας θα έχουν αλλάξει δάσκαλο δύο και τρεις φορές.

Την προσπάθεια κατάλυσης του θεσμού των Ολοήμερων Σχολείων, από την πολιτική ηγεσία του πρόσφατου παρελθόντος (Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου) συνεχίζει η προηγούμενη και σημερινή πολιτική ηγεσία, οδηγώντας σε απαξίωση συνολικά το δημόσιο σχολείο. Όλα τα παιδαγωγικά επιχειρήματα σύστασης και ενίσχυσης του Ολοήμερου Σχολείου καταλύονται στο βωμό των οικονομικών συμφωνιών και των μνημονίων των κυβερνήσεων της τελευταίας 5ετίας.

Συνάδελφοι, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσχέρειες που θα προκύψουν σε σχολικές μονάδες του νομού μας από την αποδέσμευση των εκπαιδευτικών, ωστόσο, επιμένουμε πως το δικαίωμα του συναδέλφου σε μια αξιοπρεπή και με προγραμματισμό επαγγελματική και προσωπική ζωή είναι αναφαίρετο και δεν μπορεί να θυσιάζεται για να κρύψει τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνώντων. Ακόμα και η σημερινή μη αποδέσμευση εξάλλου κρύβει μια πραγματικότητα στερώντας από τους μαθητές μας το δικαίωμα οικοδόμησης της παιδαγωγικής σχέσης με τους δασκάλους του που ακυρώνεται από τις εναλλαγές του εκπαιδευτικού προσωπικού. Την ίδια απαίτηση εξέφρασε και το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών του νομού μας, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι εκπρόσωποι της Τοπικής αυτοδιοίκησης που παραβρέθηκαν στις συγκεντρώσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Συνάδελφοι,
Στη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου ολοκληρώθηκε ωστόσο η τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 60 ( ά & β΄ φάσης), αφήνοντας όμως μια συνάδελφο να περιμένει την αποδέσμευσή της . Το δίμηνο όμως της προσωρινής τοποθέτησής της τελειώνει και πρέπει να πάει επιτέλους στη θέση που τοποθετήθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

About Sechal Αριστοτέλης