7ο Ενημερωτικό Σημείωμα, Αιρετού Χρήστου Βογιατζής

Ενημερωτικό Σημείωμα
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Το ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 29/10 με θέματα:
1) Τοποθέτηση των αναπληρωτών για τα σχολεία ΕΑΕΠ
2) Εξέταση αιτήσεων για άδεια ιδιωτικού έργου με αμοιβή
3) Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από τα Δημ. Σχολεία του Ν. Μαρμαρά και της Ν. Σκιώνης έκαναν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά των Δασκάλων στα σχολεία τους.
Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους τα κενά στα σχολεία είναι πολλά, εξαιτίας της ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας να διαχειριστεί και να πράξει τα αυτονόητα.
Οι σύλλογοι γονέων αντιδρούν και γενικότερα οι τοπικές κοινωνίες για την ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική, του Υπουργείου Παιδείας που με μαγικές κινήσεις, τύπου my school, προσπαθεί να μειώσει τα κενά και να καλύψει την έλλειψη προγραμματισμού στις προσλήψεις αναπληρωτών.
Προσλαμβάνουν αναπληρωτές από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και όχι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που μπορεί να δώσει λύσει στα πολλά κενά του πρωινού προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία.
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής ενημέρωσε τους γονείς για τα κενά που υπάρχουν σε όλο το νομό και για τη διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών.
Τόνισα στους παρευρισκόμενους γονείς ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ενημέρωση όλων των αιρετών του νομού (βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους) ώστε να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών. Εντοπίσαμε το πρόβλημα ότι στη Χαλκιδική διατίθενται με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας λιγότεροι εκπαιδευτικοί και είναι ο μοναδικός νομός στην κεντρική Μακεδονία με κενά Δασκάλων. Τόνισα, ακόμη, την ανάγκη άμεσων μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών που είναι και η μόνη λύση ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.
Στη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1)Τοποθέτηση των αναπληρωτών (1) ΠΕ06, (1) ΠΕ08, (1) ΠΕ16, (3) ΠΕ19-20, (3) ΠΕ32 για τα σχολεία ΕΑΕΠ.
2)Εξέταση αιτήσεων για άδεια ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
Εξετάστηκαν 4 αιτήσεις συναδέλφων για άδεια ιδιωτικού έργου με αμοιβή και εγκρίθηκαν.
3) Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
Εξετάστηκαν 18 αιτήσεις συναδέλφων για συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Αναγνωρίστηκαν 16 τίτλοι και απορρίφθηκαν 2.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνω.

Χρήστος Βογιατζής
Αιρετός όλων των συναδέλφων

About Sechal Αριστοτέλης