ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚ/ΚΩΝ ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Σακκάς Γρηγόριος
(Πρόεδρος Συλλόγου Ε/κών ΠΕ Ν.Χαλκιδικής <<Ο Αριστοτέλης>>)
Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι
Τις τελευταίες εβδομάδες έχω γίνει στόχος ψευδών καταγγελιών αλλά και προσβλητικών εκφράσεων από τα τρία μέλη του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου(ΕΑΨ) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Επειδή θέλω να σας βλέπω πάντα στα μάτια με ειλικρίνεια σας παραθέτω τα παρακάτω:
1) Με κατηγορούν με διάφορα υπονοούμενα για ποιο λόγο βρέθηκα στη Δ/νση την Τρίτη 3/11/2015. Τους απαντώ: Στη Δ/νση ΠΕ Ν Χαλκιδικής ήμουνα την Τρίτη 3/11/2015 για να συνεννοηθώ με το οικονομικό τμήμα για την παρακράτηση της οικονομικής συνδρομής των μελών του συλλόγου για την συνδικαλιστική χρονιά 2015-2016. Στη συνέχεια θεώρησα ότι εφόσον το ΠΥΣΠΕ θα συνεδρίαζε σε λίγο θα έπρεπε να ενημερωθώ για την κατάσταση που επικρατούσε ως εκείνη τη στιγμή στο Ν. Χαλκιδικής όπως και έγινε. Όλη την ενημέρωση που είχα την έκανα γνωστή στα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης που τα μέλη του ΕΑΨ απουσίαζαν. Παρόλα αυτά στην ανακοίνωση τους τα μέλη του ΕΑΨ ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα για το πρόσωπό μου αφήνοντας υποψίες εναντίον μου για τη παρουσία μου στην Διεύθυνση. Πριν βγάλουν την ανακοίνωση ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουν τον αιρετό του ΠΥΣΠΕ που είναι εκλεγμένος από το δικό τους ψηφοδέλτιο για την στάση μου στην ενημέρωση που είχα από την Δ/ντρια Εκπ/σης και αν κινήθηκα ύποπτα η όχι.
2) Με κατηγορούν για την απόφαση που πήρα για έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για την Πέμπτη το πρωί . Ως πρόεδρος του Συλλόγου θέλω να σας ενημερώσω ότι ενεργώ και θα ενεργώ πάντα για το συμφέρον των συναδέλφων μου οποιαδήποτε ώρα χρειαστεί. Αυτό το κάνω τα τελευταία 8 χρόνια που με τιμάτε με την ψήφο σας στο Διοικητικό Συμβούλιο. Άλλωστε όταν με βλέπετε στα κλιμάκια και συζητάμε για θέματα απεργίας και διαμαρτυρίας έχετε διαπιστώσει ότι δεν κάνω ποτέ κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είμαι εκλεγμένος από εσάς με την παράταξη της ΔΑΚΕ/ΠΕ και για εσάς θα αγωνίζομαι πάντα και ούτε για τη ΝΔ ,το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο το αποφάσισα γιατί την Τετάρτη το μεσημέρι έμαθα ότι θα υποβιβαστούν τελικά 6 σχολικές μονάδες στο νομό μας. Το θέμα ήταν πολύ σοβαρό γιατί εκτός του ότι θίγονται τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών είναι και αντιπαιδαγωγικό για τους μαθητές των σχολείων αυτών. Τα τρία μέλη του ΕΑΨ είχαν ειδοποιηθεί από τη Δευτέρα για τακτική συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη η την Πέμπτη 4/11 και 5/11 αντίστοιχα για την οργάνωση της απεργίας της ΑΔΕΔΥ αλλά << όλοι μαζί >> δήλωναν κώλυμα για εκείνα τα απογεύματα. Όταν την Τετάρτη στις 15:00 τους ειδοποίησα όλους για το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης στις 09:00 το πρωί με θέματα τους υποβιβασμούς και την απεργία ως δια μαγείας μου πρότεινε ένα μέλος του ΕΑΨ να το κάνουμε την Τετάρτη το απόγευμα στις 17:00 Πείτε μου συνάδελφοι ποιος κοροϊδεύει ποιον; Σκοπός τους ήταν να χτυπήσουν την Απεργία της ΑΔΕΔΥ (την ονόμασαν [τουφεκιά στον αέρα]),δεν βγήκαν κλιμάκια ενημέρωσης για την απεργία στα σχολεία (ίσως βαριούνται).
Όπως γνωρίζετε έγινε και το πρωτοφανές: το ΔΣ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων στην Δ/ντρια Εκ/σης ΠΕ Ν. Χαλκιδικής για τους υποβιβασμούς κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας κάτι που έπρεπε να σεβαστούν παρόλο που δεν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία και αυτοί διασπαστικά κάλεσαν τους συναδέλφους, με το έτσι θέλω, στην Περιφερειακή Δ/νση ΠΕκΔΕ Κ. Μακεδονίας στις 14:30!!(χωρίς στάση εργασίας) γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το Καταστατικό του Συλλόγου άλλα και το Πρόγραμμα Δράσης 2014-2016 που και οι ίδιοι ψήφισαν.
Οι Συνάδελφοι έχουν κρίση και κανένας δεν τους ακολούθησε σε αυτήν την κατρακύλα.
3) Για το θέμα της συνδρομής θέλω να σας ενημερώσω ότι η απόφαση έχει παρθεί από πέρσι και εφόσον το ΔΣ είναι εκλεγμένο για 2 χρόνια ισχύει και για φέτος. Αυτοί πρώτα από όλους έπρεπε να γνωρίζουν τις αποφάσεις που οι ίδιοι ψήφισαν. Αλλά δυστυχώς εκτός από άσχετοι είναι και επικίνδυνοι γιατί προσπαθούν με την ανακοίνωση της Δευτέρας 23/11/2015 να σας μεταφέρουν ότι ο <<Πρόεδρος διατάζει τους πάντες και τα πάντα>>. Στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης ενημέρωσα τα παρόντα μέλη του ΔΣ για την παρακράτηση της συνδρομής το ότι ήταν απόντες τα 3 μέλη του ΕΑΨ είναι δικιά τους ευθύνη, επίσης και την Πέμπτη 19/11/2015 στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που τελικά δεν είχε απαρτία και έγινε συνεδρίαση ΔΣ ξαναενημέρωσα για την οικονομική συνδρομή ότι θα παρακρατηθεί τον Δεκέμβριο με παρόντα αυτή τη φορά όλα τα μέλη του ΔΣ . Εκείνη τη στιγμή γιατί δεν είπαν τίποτα; Είχαν το μυαλό τους αλλού. Ίσως σε άλλες μορφές διάσπασης του Συλλόγου.
Για το ύψος του ποσού της συνδρομής χρειάζεται απόφαση Γενικής Συνέλευσης ή απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου κάτι το οποίο έχει γίνει όπως σας είπα από πέρυσι ομόφωνα. Πάγια τακτική του Συλλόγου είναι οι καταστάσεις παρακράτησης συνδρομής να κατατίθενται στη Δ/νση ΠΕ Ν.Χαλκιδικής τον Νοέμβριο και η συνδρομή να παρακρατείται από τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου ή του Ιανουαρίου ανάλογα με το φόρτο εργασίας της Δ/νσης και να αποδίδονται τα χρήματα στο σύλλογο τρεις μήνες μετά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Την ίδια τακτική ακολούθησε και το ένα μέλος του ΕΑΨ όταν ήταν Πρόεδρος πριν τα βροντήξει και φύγει γιατί δεν άντεχε άλλο τις ευθύνες.
Την λάσπη την επιστρέφω στις κότες και τον κόκορά τους.
Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι
Απομονώστε τις διασπαστικές κινήσεις.
Μην αφήνετε κανέναν να σας κοροϊδεύει.
Ως Πρόεδρος αγωνίζομαι για να διαφυλάξω με οποιονδήποτε τρόπο την ενότητα του Συλλόγου. Δεν θα υποκύψω ποτέ σε κανέναν συμβιβασμό και εκβιασμό και θα αγωνίζομαι πάντα για όλους τους συναδέλφους μου.