Ενημερωτικό Σημείωμα

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 6944626643
e-mail:[email protected]

Χαλκιδική, 26/1/2016

Ενημερωτικό Σημείωμα

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Το ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής συνεδρίασε την Τρίτη 26/1/2016 και αποφάσισε:
Τοποθέτηση Εκπαιδευτικών.
Έγινε οριστική τοποθέτηση τριών αναπληρωτών ΠΕ70 ΕΣΠΑ για ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά σχολεία Φόυρκας, Σημάντρων και 2ο Κασσανδρείας.
Τοποθετήθηκαν δύο αναπληρωτές ΠΕ70 ΕΣΠΑ για τμήματα ένταξης: α)Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων και Δημοτικό Σχολείο Ταξιάρχη, β)Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος και Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου, με ταυτόχρονη μετακίνηση των συναδέλφων της ειδικής αγωγής, εξολοκλήρου, στα Δημοτικά Σχολεία Αρναίας και Στανού.
Τα κενά Δασκάλων στα σχολεία της Χαλκιδικής παραμένουν και είναι 16
(6 πρωινός κύκλος και 10 σε ολοήμερα).
Με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός παιδείας καλεί τη διοίκηση σε ορθή διαχείριση του προσωπικού και τους εκφοβίζει με διοικητικές κυρώσεις σε τυχόν παραλείψεις στην αξιοποίηση των διδακτικών ωρών.
Αλήθεια με ποιο τρόπο σκέφτονται να καλύψουν τα κενά όταν περισσεύουν σε κάποια σχολεία μια ή δυο ώρες; Πώς και πού θα μετακινηθούν οι συνάδελφοι για να καλύψουν τις ώρες όταν αυτές οι μετακινήσεις θα στοιχίσουν περισσότερο απ’ ότι η πρόσληψη αναπληρωτών;
Ο υπουργός αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ψυχρά σαν αριθμούς αδιαφορώντας για την οικογενειακή κατάσταση του εκπαιδευτικού, τον τόπο κατοικίας του, τη δυνατότητα μετακίνησης για λίγες ώρες και την ταλαιπωρία των μαθητών στις συνεχείς αλλαγές προγραμμάτων και εκπαιδευτικών στο μέσο της σχολικής χρονιάς.
Το σίγουρο είναι ότι το έγγραφο του υπουργού, με τις πέντε αράδες, μόνο παρερμηνείες και αναστάτωση θα φέρει στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνω.

Χρήστος Βογιατζής
Αιρετός όλων των συναδέλφων

About Sechal Αριστοτέλης