ΑΝΑΛΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΑΛΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι
Με το μισθολόγιο – φτωχολόγιο η κυβέρνηση υπηρετεί τις μνημονιακές επιταγές για σκληρή και παρατεταμένη λιτότητα και βάζει για πολλά χρόνια στο «ψυγείο» τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, θυσιάζοντάς τους στο όνομα της εφαρμογής του 3ου μνημονίου. Σε συνδυασμό δε με τη γενικότερη οικονομική μνημονιακή πολιτική, με τη φοροεπιδρομή, την ακρίβεια (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κλπ) και την αύξηση των κρατήσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζει να βαθαίνει τη σκληρή λιτότητα.
Αυτό όμως που αποτελεί αληθινό εφιάλτη για τους εργαζόμενους είναι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που εισάγει καταιγισμό σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για:

• Αποκλειστικά Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.
• Καθολικό δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
• Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού.
• Αυξήσεις στις συντάξιμες αποδοχές. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και της μείωσης του εφάπαξ.
• Να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος, την κρίση του ασφαλιστικού συστήματος.
• Να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα, όλοι οι πολίτες που διαμένουν στη χώρα Έλληνες ή μετανάστες, εργαζόμενοι ή άνεργοι.
• Άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων (ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. Ανακεφαλαίωση των Ασφαλιστικών Ταμείων για αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI. Ειδικά για το ΤΠΔΥ απαιτείται να συμπεριληφθούν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις του προς τους συνταξιούχους (800.000.000 ευρώ) στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.
Απαιτούμε:
• Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά κ.λπ.) και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων.
• Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου και ο νέος νόμος της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. για την ασφάλιση.
• Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010 και τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI.

Το ΔΣ καλεί τα μέλη του Συλλόγου
1) την Τρίτη 02/02/2016 σε πορεία στο κέντρο των Ν Μουδανιών ώστε να πληροφορήσουμε τους κατοίκους με ενημερωτικό υλικό για τη λαίλαπα που έρχεται. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημ. Σχ. Ν. Μουδανιών στις 17:30 και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.
2) σε γενική συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4/2/2016 που πρέπει να γίνει αφετηρία για κλιμάκωση με νέους αγώνες. Με διαπιστώσεις και ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα .Πρέπει να προστατέψουμε το μέλλον των παιδιών μας. Το μοναδικό μας όπλο για την ανατροπή των μέτρων είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

About Sechal Αριστοτέλης