Ενημερωτικό Σημείωμα – Φεβρουάριος 2016 του αιρετού Καγκέλη Γιώργου

Του αιρετού Καγκέλη Γιώργου, Τηλ. 6974881497 Email: [email protected]
και του αναπληρωτή αιρετού Μηνάογλου Κωνσταντίνου
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

 

Ενημερωτικό Σημείωμα – Φεβρουάριος 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεδρίασε και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

1ο. Εξέταση ενστάσεων εκπαιδευτικών επί των προσωρινών πινάκων μεταθέσεων Σχ. Έτους 2015-2016
Ικανοποιήθηκαν οι τρεις από αυτές, απορρίφθηκε η μία και ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις για την τελευταία (Ομόφωνα)

2ο. Διατύπωση πρότασης προς το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών με διοικητικό έργο.
3ο. Διατύπωση πρότασης προς το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών με ενισχυτική διδασκαλία.
Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε την ανάγκη για έγκαιρη χρονικά αντιμετώπιση του θέματος για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων, στην αρχή του σχολικού έτους. Σήμερα, οποιαδήποτε ‘’διορθωτική παρέμβαση’’ μόνο αναστάτωση προκαλεί στο πρόγραμμα των σχολείων, αλλά και τους οικογενειακούς προγραμματισμούς των συναδέλφων μας. Η πρόταση της προέδρου έγινε, μετά από σχετική προηγηθείσα προεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, αποδεκτή.

4ο. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.
Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων έξι (6) συναδέλφων. (Ομόφωνα)
5ο. Οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικού.
Με το τέλος της δίμηνης παραμονής συναδέλφου για τις ανάγκες της υπηρεσίας, στο Δ.Σχ. Ταξιάρχη, λήφθηκε πλέον από το υπηρεσιακό συμβούλιο απόφαση παραμονής της στην ίδια σχολική μονάδα έως τη λήξη του διδακτικού έτους για την κάλυψη του λειτουργικού κενού.

6ο. Τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΖΕΠ.

Έγινε τοποθέτηση αναπληρωτή εκπαιδευτικού στο Δ.Σχ. Καλάνδρας.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, ανέλαβα την ιδιαίτερα τιμητική θέση αιρετού εκπροσώπου του κλάδου μετά την παραίτηση του Α.Τσενεσίζη, σύμφωνα με τα προτάγματα της παράταξης για εναλλαγή προσώπων, αλλά όχι αρχών. Ευελπιστώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και τις ανησυχίες σας, ιδιαίτερα μιας και οι σημερινές συνθήκες απαιτούν ενότητα του κλάδου και κοινό μέτωπο. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, φιλοδοξώ με την πολύτιμη αρωγή σας στην επίλυση προβλημάτων και κυρίως στην καθιέρωση ισονομίας και ισοτιμίας μεταξύ όλων των συναδέλφων.
Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

About Sechal Αριστοτέλης