ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΙ ΜΕΝ ΑΣΤΟΧΟΙ ΔΕ

 

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ

Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΗΛ. 6944626643                                                                        

e-mail:[email protected]                                                  

Χαλκιδική, 07/02/2016

ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΙ ΜΕΝ ΑΣΤΟΧΟΙ ΔΕ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Μετά την ανακοίνωση μου, για τη λειτουργία των αιρετών εκπροσώπων του Ενιαίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ψηφοδελτίου στο ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής, το ψηφοδέλτιο των παραιτήσεων προσπάθησε με ψέματα και ανακρίβειες να καλύψει τα μέλη του για τις άνομες και αήθεις ενέργειές του.

Έχοντας επιλεκτική μνήμη αναφέρουν ενέργειες και όχι αποφάσεις: την χιλιομετρική αποζημίωση την αποφάσισε ο σύλλογος στο Διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Ν. Μαρμαρά το Μάρτιο του 2015. Εκεί η πρότασή μου ήταν να μην υπάρχει καμία αποζημίωση για τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Η πρόταση μου πήρε μόνο μία ψήφο, τη δικιά μου!!! Πού ήταν οι συνάδελφοι του Ενιαίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ψηφοδελτίου να υποστηρίξουν τη θέση μου για να μην γίνεται σήμερα κουβέντα; Προτίμησαν να μπουν σε παζάρι μετρώντας φραγκοδίφραγκα για να παίρνουν την αποζημίωση, όπως αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του Διοικητικού συμβουλίου.

Η συνδικαλιστική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια έχει καταγράψει στο ημερολόγιο μου μεγάλους αγώνες και παρουσία σε συλλαλητήρια, πορείες και απεργιακούς αγώνες με μεγαλύτερο αυτό του 2006 όταν απείργησα όλες τις ημέρες του αγώνα σε αντίθεση με τους συναδέλφους του Ενιαίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ψηφοδελτίου που τότε ψάχνονταν να κρυφτούν πίσω από προφάσεις, για άλλες μορφές αγώνα και μόνιμη απεργοσπασία. Είναι οι ίδιοι που και σήμερα δεν ενημερώνουν τους συναδέλφους στα σχολεία ευθύνης τους καλυπτόμενοι πίσω από προφάσεις.

Σίγουρα δε γνωρίζουν ότι η εκλογή και παρουσία εκπαιδευτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τιμή για τον κλάδο μας. Αλλά πώς να το γνωρίζουν όταν στην τελευταία προσπάθεια μελών του Ενιαίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ψηφοδελτίου για εκλογή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα μέλη τους, δε ψηφίστηκαν ούτε από τους συγγενείς τους. Τόσο μεγάλη αποδοχή από την τοπική τους κοινωνία που τους κατέταξε στις τελευταίες θέσεις στη σειρά κατάταξης. Όσο αφορά τη δικιά μου απουσία στις 2/2/2016 από τη συγκέντρωση των Ν. Μουδανιών υπήρχε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδα όπου ανήκω για την προετοιμασία του δημοτικού συμβουλίου όπου συμμετέχω εκλεγόμενος για δύο συνεχόμενες θητείες. Ούτε και αυτό το ξέρουν.

Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους για θητείες που έχουν συμφωνήσει στη συμμετοχή τους στο ΠΥΣΠΕ. Στο Διοικητικό συμβούλιο γιατί δεν ισχύουν οι θητείες σας;

Οι θητείες, που δεν προβλέπονται από πουθενά, έχουν θεσπιστεί από τέτοια ετερόκλητα ψηφοδέλτια για να περιχαρακώσουν την ανικανότητα τους στο να βρίσκονται και να προσφέρουν υπηρεσίες στους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούν.

Μοιράζουν τη θητεία αδύναμοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των θέσεων ευθύνης. Όσο για τα προσωπικά τους προνόμια τα έχουν απολαύσει με τη μικρή τους συμμετοχή στα υπηρεσιακά συμβούλια.

   Ο αιρετός στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι σοκολάτα υγείας που πρέπει να φάνε όλοι! Είναι καθήκον και αγώνας απέναντι στους συναδέλφους!

Γίνεται αναφορά στις βεβαιώσεις που εκδίδει ο σύλλογος για τη συνδικαλιστική δράση των μελών του. Ήταν και παραμένει υποχρέωση μας να εκδίδουμε βεβαιώσεις για τη συνδικαλιστική δράση των μελών μας. Από πού προκύπτει ότι τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου ( πρόταση του Ενιαίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ψηφοδελτίου) έχουν το δικαίωμα να αφαιρούν την συμμετοχή και τη δράση των μελών του συλλόγου μας, ως μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια; Αυτή τη Δημοκρατία υπηρετούν.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Και στο παρελθόν είδαμε συνδικαλιστικούς κομήτες να μας φέρνουν νέες ιδέες, νέες πρακτικές, πλούσιο έργο σε εξαγγελίες και στην πορεία να εξαφανίζονται από το διδασκαλικό στερέωμα.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε και μνήμη και κρίση για να βάλουμε στο περιθώριο αυτά τα φαινόμενα υποβάθμισης του συνδικαλιστικού κινήματος.

 Χρήστος    Βογιατζής

Αιρετός όλων των συναδέλφων

About Sechal Αριστοτέλης