ΚΑΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑΝ ΜΙΑΝ

aneksartito

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

αναμέναμε την επανεμφάνιση της εξαφανισμένης ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ με θέσεις και όχι στο γνώριμο ρόλο ως δεκανίκι της ΔΑΚΕ. Τους αναμέναμε να πάρουν θέση στο ζήτημα της αιφνίδιας είσπραξης της ετήσιας συνδρομής του συλλόγου μας και των παραπόνων που κατατέθηκαν από σχολικές μονάδες, στο ζήτημα των οδοιπορικών του Δ.Σ., στο ζήτημα της μη ενημέρωσης του Προέδρου του Δ.Σ. προς τα λοιπά μέλη ως προς το αίτημα καθορισμού αναπληρωτή του αιρετού μας στο ΠΥΣΠΕ, καταγγελία της Δ/νσης εκπαίδευσης για σκοπιμότητες στη σύγκλιση του ΠΥΣΠΕ, την απουσία του αιρετού της ΔΑΚΕ από την κινητοποίηση στα Ν.Μουδανιά κ.α., αλλά εις μάτην. Η ανακοίνωσή τους αποτελεί τους όρους της συμφωνίας της ή του μνημονίου συνεργασίας της με τη ΔΑΚΕ.

Εδώ και 3,5 χρόνια κινούνται με μόνο όρο, την ανάγκη επιβίωσης. Σε κάθε επίπεδο χάνουν δυνάμεις και αυτό φέρνει τρόμο. Τα τελευταία χρόνια εξάλλου, έχουν χάσει έδρες στο Δ.Σ. του νομού μας και τον αιρετό εκπρόσωπο στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής από το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. Ταυτόχρονα έχασαν την εκλογή του αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Κ.Μακεδονίας από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, έχασαν έδρα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ από τα ανεξάρτητα σχήματα, στα οποία εντασσόμαστε και κινδυνεύουν τον ερχόμενο Νοέμβριο για πρώτη φορά να μην εκλέξουν αιρετό στο ΚΥΣΠΕ. Είναι προφανές πως ζούμε την ήττα της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ, ως αποδοκιμασία των πολιτικών της επιλογών και των κεντρικών της εκπροσώπων.

 

Εδώ και 3,5 χρόνια έχουν χρεώσει, στο νομό Χαλκιδικής, οτιδήποτε συμβαίνει στο ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. Δεν υπάρχει ούτε μια ανακοίνωση εναντίον της ΔΑΚΕ, παρ’ όλο που η ΔΑΚΕ έχει τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον έναν αιρετό στο ΠΥΣΠΕ, ο οποίος «έτυχε» να αναφέρει στην τελευταία του ανακοίνωση τη μισή αλήθεια σχετικά με τις χιλιομετρικές αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ.: παραθέτουμε την ακριβή διατύπωση: «Ή 0,40€/χλμ ή τίποτα»… Πιο συστημικοί, καίγεστε όλοι μαζί! Πανελλαδικά υπάρχει μια επιβεβλημένη συμφωνία υποστήριξης και συνδιοίκησης των Δ.Σ., γεγονός καταφανές στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, αλλά και στο Δ.Σ. του ιστορικού μας συλλόγου.

Έτσι, την ανακοίνωση του ‘’αιρετού της ΔΑΚΕ’’ την αναφέρει η ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ ως ‘’τα πρόσφατα ενημερωτικά για τα προσωπικά κίνητρα ενασχόλησης κάποιων με τον συνδικαλισμό’’, ενώ την απάντησή μας ως ‘’απάντηση με προσωπικές αιχμές του Ε.Α.Ψ.’’. Μην έχουμε αυταπάτες. Αν στη θέση μας υπήρχε οποιοδήποτε άλλο ισχυρό σχήμα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης τα ίδια θα επικρατούσαν. Έτυχε να είμαστε εμείς η φωνή της αντιπολίτευσής τους και δεν αντέχουν την ηχώ του λόγου μας. Έχουμε δεχθεί λάσπη προσωπική, επαγγελματική και πολιτική. Όσα συμβαίνουν στο νομό μας είναι χαρακτηριστικά ενός δύσοσμου παιχνιδιού εξουσίας σε έναν μικρόκοσμο που δεν αγγίζει το μέσο εκπαιδευτικό, αν δεν του δημιουργεί ίσως και απέχθεια. Η απομάκρυνση των συναδέλφων από τα συνδικαλιστικά τεκταινόμενα και κυρίως η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΠΙΛΩΣΗ οιουδήποτε ταχθεί ή υποστηρίξει το ΕΑΨ είναι μια σκόπιμη ενέργεια που στόχο έχει την απομόνωσή μας και τη δημιουργία τελικά κρυφο-υποστηρικτών μας. Τελευταία πράξη του σχεδίου τους είναι η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ. Το γνωρίζουν, ωστόσο, πως οι υποψήφιοί μας είναι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται καθημερινά στα σχολεία τους, πλάτη με πλάτη με τους συναδέλφους τους.

Μακάρι να είχαν το σθένος ή το κουράγιο να μας απαντήσουν εδώ και 3,5 χρόνια σε όσα ερωτήματα τους θέσαμε δημόσια. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε σηκώσει κάθε πρόκλησή τους. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Επικαλείται η ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ την ανακοίνωσή της ως αιτία υποβολής παραίτησης της Μ.Τσάκωνα από αναπληρώτρια αιρετή. Μεγάλη ιδέα έχετε συνάδελφοι για τον εαυτό σας και κυρίως για τη βαρύτητα των λιβέλων σας. Όμως, η αίτηση παραίτησης της συναδέλφισσας κατατέθηκε, δυστυχώς για εσάς, μια ημέρα πριν τη δημόσια πρόκλησή σας. Αν νομίζετε πάντως πως έχετε τη δύναμη να πιέσετε καταστάσεις με μια σας ανακοίνωση στο Ε.Α.Ψ., ιδιαίτερα αυτάρεσκους σας βρίσκουμε. Εσείς δημιουργήσατε τις επάλληλες θητείες στα υπηρεσιακά συμβούλια, όταν εμείς βάζουμε όρια και νόρμες για να αποφευχθεί η προσωποπαγής εκπροσώπηση που τόσα δεινά έχει επιφέρει. Αλήθεια, σε ποιόν νομό της κεντρικής Ελλάδας αναπληρωτής αιρετός της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ παρά τη διεκδίκηση Δ/νσης Εκπαίδευσης του νομού του; Μήπως κράτησε τη θέση ταυτόχρονα έως ότου αποσυρθεί από τη διαδικασία διεκδίκησης της Δ/νσης εκπαίδευσης; Στη δική του/της περίπτωση δεν ισχύει το ‘’δεν μπορεί να κατέχει τη θέση του ελέγχοντος τη διοίκηση και να διεκδικεί ταυτόχρονα και τη θέση του ελεγχόμενου!!!’’; Δύο μέτρα, δύο σταθμά συνάδελφοι. Αλλά πραγματικά δεν νιώθετε την ανάγκη να συγχαρείτε τη συναδέλφισσα της Χαλκιδικής που έκανε αυτό που δικός/ή σας αναπληρωτής αιρετός δεν είχε το σθένος να κάνει;

Και επειδή δεν διανοείστε την εναλλαγή θητείας, ασκείτε κριτική στον απερχόμενο αιρετό μας Α.Τσενεσίζη που δεν παραιτήθηκε την Πρωτοχρονιά, αλλά στις 26 Ιανουαρίου. Την αποκαλείτε ‘’αργοπορημένη παραίτηση’’, αλλά εδώ πράγματι λησμονούν οι φίλοι της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ το λαϊκό απόφθεγμα που λέει: ‘’όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια’’. Επί του ιδίου θέματος, έχετε την αποφασιστικότητα να ελέγξετε την Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ για έγγραφη πρόσκληση του Α.Τσενεσίζη ή είναι πιο βολικό να ελέγχετε τον ίδιο; Ο φόβος και οι συμφωνίες καθοδηγούν τις πράξεις σας συνάδελφοι και αυτό το αντιλαμβάνεται ο κόσμος των εκπαιδευτικών.

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στην κινητοποίηση του συλλόγου μας στα Ν.Μουδανιά ενημερωθήκαμε ‘’στο πόδι’’ κυριολεκτικά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για την ανάγκη ορισμού του αναπληρωτή αιρετού του τακτικού από το ψηφοδέλτιό μας και συμφωνήσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ στο πρόσωπο που εμείς προτείναμε, κατά την εθιμοτυπική διαδικασία αναπλήρωσης σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Έχετε το θράσος να βγαίνετε με ανακοίνωση και να στοχοποιείτε συνάδελφο για μη συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, όταν:

– το δικαίωμα στην απεργία είναι ατομικό και ασκείται κατά βούληση,

– όταν ποτέ μέχρι σήμερα δεν μας είπατε αν απεργούσαν σε όλες τις απεργίες οι αναπληρωτές των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια,

– ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίσαμε για τον αντικαταστάτη του Γ.Καγκέλη που δυστυχώς για εσάς δεν πρόκειται να παραιτηθεί έως τη λήξη της θητείας.

 

Από πότε η ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ έχει τα δεδομένα των απεργιών; Τα διαθέτει μόνο φέτος ή και για τα προηγούμενα έτη; Από πότε αποκτήσατε δικαίωμα άσκησης ελέγχου στο δικαίωμα της απεργίας; Είσαστε υπέρ των διαγραφών από τον σύλλογο στις περιπτώσεις απεργοσπασίας; Τα μέλη σας, οι συνυποψήφιοί σας συμμετείχαν στις απεργίες; Οι αναπληρωτές σας στα υπηρεσιακά συμβούλια, των τελευταίων 6 ετών, συμμετείχαν σε όλες τις απεργίες; Και προσοχή πονηροί άνθρωποι! Αναφερόμαστε σε όσους δεν μετείχαν ταυτόχρονα και στο Δ.Σ., αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο, έτσι δεν είναι;;; Στην πορεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τον αιρετό που εκλέχτηκε με το Ε.Α.Ψ. Γ.Καγκέλη δεν τον είδατε; Μήπως δεν είχατε εκπροσώπηση; Πήρατε μήπως παρουσίες και από το blog κατά των εξορύξεων στις Σκουριές ή εκεί είναι ανεπίτρεπτο για σας να παρευρίσκονται συνάδελφοι;

Όσο για το αν για τη ΔΗΣΥ «…ο αιρετός είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας των αποφάσεων και με την υπεύθυνη στάση του ελέγχει τις ενέργειες της διοίκησης…» οι συνάδελφοι δεν ξεχνούν την εποχή που ομόφωνα συναποφασίζατε με τη διοίκηση από τη θέση του αιρετού την καταστρατήγηση και αυτών των ακροτελεύτιων κεκτημένων τους, όπως της οργανικής θέσης και κάθε έννοιας οργανικότητας.

Συνάδελφοι, έχουν την αίσθηση πως πρόκειται για αγώνα ‘’ηθικού πλεονεκτήματος’’. Σφάλλουν. Πρόκειται για αγώνα αναδιάταξης του συνδικαλισμού. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη σκυτάλη σε νέους ικανούς συναδέλφους που θα καθοδηγήσουν το συνδικάτο. Δυστυχώς για εσάς, η δημιουργία του νέου συνδικαλιστικού κινήματος προϋποθέτει την αποδόμησή σας και τον παραγκωνισμό σας και οι συνάδελφοι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εκεί σας οδηγούν.

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ