Ενημερωτικό Σημείωμα Του αιρετού Καγκέλη Γιώργου

Ενημερωτικό Σημείωμα – Φεβρουάριος 2016

Του αιρετού Καγκέλη Γιώργου, Τηλ. 6974881497 Email: georgekage[email protected]gmail.com

και του αναπληρωτή αιρετού Μηνάογλου Κωνσταντίνου

(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016, το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεδρίασε και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

  • Χορήγηση άδειας άσκησης εξωδιδακτικού έργου.

Χορηγήθηκε σε συνάδελφο (ΠΕ 11) άδεια να ασκήσει εξωδιδακτικό έργο, αφού ελέγχθηκαν τα στοιχεία που προσκόμισε. (Ομόφωνα)

  • Τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ 70 σε τμήμα ΖΕΠ.

Έγινε οριστική τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΖΕΠ στο Δ.Σχ. Καλάνδρας. (Ομόφωνα)

3ο.   Μετακινήσεις Αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Μετακινήθηκαν δύο συνάδελφοι αναπληρώτριες, η μία από Δ.Σχ. Ταξιάρχη (24 ώρες) σε 14 ώρες Δ.Σχ. Ταξιάρχη και 10 ώρες Δ. Σχ. Στρατωνίου και η άλλη από Δ. Σχ. Ν. Ρόδων σε Δ.Σχ. 1ο Ιερισσού, για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για το συμφέρον της υπηρεσίας. (Ομόφωνα)

4ο.     Εξέταση ένστασης εκπαιδευτικού.

Συζητήθηκε η ένσταση που υπέβαλε συνάδελφος (ΠΕ 16) για τη μετακίνηση από το σχολείο της οργανικής της, για περισσότερες ώρες από τις επτά που συμπληρώνει ήδη σε άλλα σχολεία (3 ώρες στο 3ο Δ.Σχ. Μουδανιών και 4 ώρες στο 4ο Δ.Σχ. Μουδανιών) και αποφασίστηκε το πρόγραμμα της να παραμείνει ως έχει, χωρίς πλέον να λαμβάνει την υπερωριακή απασχόληση. (Ομόφωνα)

Συνάδελφοι, επειδή η καταβολή υπερωριών απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις, o έλεγχος τελευταία, λόγω οικονομικής στενότητας, είναι ιδιαίτερα σχολαστικός. Είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν αντίστοιχες αποφάσεις λαμβάνονται.  

 

5ο.     Εισήγηση για τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης

Έγινε συζήτηση εξορθολογισμού λειτουργίας των Τ.Ε. για τη δυνατότητα ίδρυσης νέων τμημάτων εκεί όπου υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών με γνωματεύσεις.

 

6ο.      Μείωση ωραρίου εκλεγμένου αιρετού.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μου την Παρασκευή 19/2/2016, σας ενημερώνω πως οι δύο αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ, έχουν μείωση ωραρίου κατά την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να συνεδριάζει απρόσκοπτα το υπηρεσιακό συμβούλιο. Ως προς την κάλυψη του υπολειπόμενου διδακτικού μου ωραρίου, προτάθηκε από την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ η κάλυψη να γίνει από συναδέλφους που δεν κάλυπταν το διδακτικό τους ωράριο στις σχολικές τους μονάδες. Η πρόταση έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή από το σύνολο των μελών του ΠΥΣΠΕ. Η μόνη ένσταση που κατατέθηκε από το συνάδελφο αιρετό Βογιατζή Χρήστο, αφορούσε αποκλειστικά την προέλευση των εκπαιδευτικών. Δεν κατέθεσε καμία άλλη πρόταση, δεν αποχώρησε από το υπηρεσιακό συμβούλιο, αλλά ζήτησε η μετακίνηση να γίνει ΜΟΝΟ από σχολεία του Πολυγύρου.

Θα είχε ενδιαφέρον η δημόσια εξήγησή του για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του πρόταση, αναλύοντάς μας διεξοδικότερα τα κριτήριά της. Τι διαφορετικό έχουν οι συνάδελφοι του Πολυγύρου, άραγε, από αυτούς των Νέων Μουδανιών. Συμβαίνει κάτι που αγνοούμε;

Εκ μέρους μου διατυπώθηκε ρητά η διάθεση, η οποία και κατατέθηκε στην δ/ντρια εκπαίδευσης, να ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΕΙ το ισχύον ωράριό μου και μόνο εφόσον υπάρξει κάποια επιστροφή από άδεια συναδέλφου ή οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση, να τύχω της μείωσης ωραρίου,. υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών.

Αντιλαμβάνεστε πως αυτό προκαλεί αναμφίβολα ένα σαφές πρόβλημα λειτουργίας στη σχολική μου μονάδα, γεγονός που με υποχρέωσε να το θέσω προς συζήτηση πρωταρχικά στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μου. Οφείλω δημόσια να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ μου στη σχολική μονάδα στην οποία υπηρετώ, ΩΣ ΜΑΧΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, για την αμέριστη υποστήριξή τους να συνδράμουν στην αλλαγή του προγράμματος προκειμένου να μην διαταραχθεί η διδακτική συνθήκη της τάξης μου, αλλά και να μην απολέσω, εκ των συνθηκών, τη δυνατότητα να βρίσκομαι σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η σχετική πρόταση, μετά τη στήριξη των συναδέλφων του σχολείου μου, κατατέθηκε στην Δ/ντρια Εκπαίδευσης παρουσία του Δ/ντή της Σχολικής μου μονάδας και έγινε μερικώς αποδεκτή.

Εκφράζω για άλλη μια φορά τη θλίψη μου για τα φαινόμενα εκφυλισμού της συναδελφικότητας και του αρραγούς μετώπου των εκπαιδευτικών, που προφανώς δεν σηματοδοτούν τίποτα μπροστά στην πολιτική επιβίωση ορισμένων ‘’μεγαλοσυνδικαλιστών’’ του νομού μας. Ενεπλάκην στα συνδικαλιστικά δρώμενα για αυτόν ακριβώς το λόγο, να βοηθήσω να γυρίσουμε σελίδα, ώστε κάθε συνάδελφος να είναι, αλλά και να αισθάνεται ίσος με το διπλανό του. Εύχομαι ο συνάδελφος ‘’αιρετός όλου του κλάδου’’, να αντιληφθεί, έστω και καθυστερημένα, τους πραγματικούς λόγους συμμετοχής του στο ΠΥΣΠΕ υπερβαίνοντας τον προσωπικό του εγωισμό και την πολιτική του προσδοκία που άλλωστε κανέναν άλλο δεν αφορούν.

  • Ακόμη το Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ προχώρησε στον ορισμό Προϊσταμένου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής. Ορίστηκε η συναδέλφισσα Χριστέλη Ζωή (ΠΕ 70) στην οποία εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο της. Δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα για τη θέση ευθύνης. 
  • Τέλος, την Τρίτη 23/02/2016 θα συγκληθεί το Διευρυμένο Υπηρεσιακό Συμβούλιο με θέμα:
  • Ανακοίνωση του πίνακα υποψηφίων οι οποίοι πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για τη θέση Διευθυντή του 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ορμύλιας της Δ.Π.Ε. Χαλκιδικής.- Ανακοίνωση πίνακα μορίων κατά φθίνουσα σειρά.

Υ.Γ.   Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

About Sechal Αριστοτέλης