Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα….

disi
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι πρωταγωνιστές μπορεί να αλλάζουν αλλά η πλοκή παραμένει η ίδια και όλοι μας παρακολουθούμε ένα ακόμη επεισόδιο της γνωστής σειράς « Τεκταινόμενα στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής».

Αλληλοκατηγορίες που συσκοτίζουν την αλήθεια, αποχωρήσεις(;) ηρωικές, θεατρικά μονόπρακτα, μεροληπτική αντιμετώπιση συναδέλφων συγκεκριμένων περιοχών, υποκριτικές προτάσεις για τη συμμετοχή δίχως απαλλαγή στο ΠΥΣΠΕ…. Απ’ όλα έχει το σενάριο!!!

Το βέβαιο όμως είναι ότι τρεις συνάδελφοι μετακινούνται από την οργανική τους προκειμένου να καλύψουν τη μείωση ωραρίου του ενός αιρετού!!!

Το βέβαιο είναι πως, ανεξάρτητα από ό,τι συζητήθηκε στο ΠΥΣΠΕ, με ψήφους 4-1( το γεγονός αυτό δεν αμφισβητείται) πέρασε η πρόταση της διοίκησης που είναι προσανατολισμένη σε μια λογιστική αντίληψη που ξεπερνά ακόμη και τις προσδοκίες του Υπουργού που δήλωσε στη ΔΟΕ «δεν αποκλείονται οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών στα όρια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης εάν αυτό κριθεί απαραίτητο» .

Το βέβαιο είναι πως πλήττεται η ενισχυτική διδασκαλία ξεπερνώντας και πάλι τον Υπουργό που δήλωσε στην ίδια συνάντηση «δεν αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας η κατάργηση των ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας»

Το βέβαιο είναι πως δεν αντέχει σε σχολιασμό η πρόταση του ενός αιρετού, αφού πριν υπερψήφισε τις μετακινήσεις, «να υπερασπιστεί πλέον το δικαίωμά μου να συμμετέχω στο ΠΥΣΠΕ σε ώρες συνεδρίασης που ΕΓΩ θα βρίσκομαι στα διδακτικά μου καθήκοντα». Τις ώρες των συνεδριάσεων ποιος θα καλύπτει το ωράριο ; Οι μαθητές θα έχουν κενό ή θα καλύπτουν οι συνάδελφοι της σχολικής μονάδας; Με σημερινή του ενημέρωση φαίνεται να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που δημιουργούνται!!!

Για την ιστορική αλήθεια ας θυμηθούμε κάποιες πρόσφατες δηλώσεις:

«Υποστήριξα σθεναρά την προστασία των οργανικών θέσεων και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των συναδέλφων στις περιπτώσεις των υποχρεωτικών μετακινήσεων που δυστυχώς ακόμα και σήμερα υφίστανται.» Αποχαιρετιστήριο Ενημερωτικό παραιτηθέντος αιρετού Τσενεσίζη Αντρέα

<<Σήμερα, οποιαδήποτε ‘’διορθωτική παρέμβαση’’ μόνο αναστάτωση προκαλεί στο πρόγραμμα των σχολείων, αλλά και τους οικογενειακούς προγραμματισμούς των συναδέλφων μας.>> 1o Ενημερωτικό του αιρετού Καγκέλη Γ. με την ανάληψη των καθηκόντων του

«Παρά τη ρητή διαβεβαίωση της Δ/ντριας Εκπαίδευσης Ν.Χαλκιδικής στο ΠΥΣΠΕ της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου 2016, για συμφωνία Δ/ντών και προφανώς εκπαιδευτικών, μας έχουν ήδη γνωστοποιηθεί διαφωνίες Δ/ντών και Εκπαιδευτικών που ήδη ετοιμάζουν ενστάσεις αλλά και προτίθενται να διαφυλάξουν με κάθε νόμιμο μέσο την οργανική τους θέση, καθώς η τελευταία αποτελεί -σύμφωνα με τον Νόμο- εχέγγυο της μονιμότητας του υπαλλήλου και της παραμονής του σε αυτήν για όσον καιρό υφίσταται ως θέση» Ενημερωτικό του ΕΑΨ….

«η έλλειψη εκπαιδευτικού από την τάξη συνιστά έκτακτη εκπαιδευτική ανάγκη και η Πολιτεία οφείλει να καλύψει την ανάγκη αυτή, ώστε να παρέχει ισότιμα το μορφωτικό αγαθό, χωρίς εξαιρέσεις. Η διαδικασία κάλυψης του κενού προβλέπεται ήδη από τον Ν. 1566/1985: πρόκειται για ένα κατ’ εξαίρεση περιστατικό, που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα μεσούσης ή ακόμη και προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.» Ενημερωτικό του ΕΑΨ….

«Πόσο ισότιμα άραγε παρέχεται το μορφωτικό αγαθό, όταν στερείται η δυνατότητα της ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητή που την έχει ανάγκη…!» Ενημερωτικό του ΕΑΨ….

Φυσικά ενστερνιζόμαστε όλες τις παραπάνω δηλώσεις. Διαπιστώνουμε όμως, ταυτόχρονα, διάσταση λόγων και πράξεων, ανακολουθία και τελικά αφερεγγυότητα.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις… άλλα συμβαίνουν στα σχολεία μας επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή σοφία:

«Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι» ή «Με τα λόγια χτίζω αλώνια και κατώγια»

Θεωρούμε πλέον επιτακτική ανάγκη την ενημέρωση του ΔΣ έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να μετατραπεί το ΠΥΣΠΕ σε έναν κλειστό όμιλο, «Ζητώ να τοποθετηθούμε δημόσια με τον συνάδελφο αιρετό,παρουσία και των άλλων μελών και μετά από ανάγνωση των πρακτικών της συγκεκριμένης συνεδρίασης» Ενημερωτικό του αιρετού Καγκέλη Γ., που τα τεκταινόμενα του θα τα γνωρίζουν μόνο τα μέλη του !!!

 

ΔΗΣΥ – ΑΚΕ