ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

το προσφυγικό ζήτημα αντιμετωπίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με πλήρη υποκρισία, μετατρέποντας τους δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας σε ένα persona non grata αριθμητικό δεδομένο που σκόπιμο θα ήταν να παραμείνει στη <<χρεοκοπημένη>> χώρα μας. Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε αρχικά τους ανθρώπους αυτούς ως μοχλό πίεσης και διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στις σχέσεις της με τους δανειστές, αδυνατώντας να εφαρμόσει οποιοδήποτε ρεαλιστικό σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας, δράση που ανέλαβαν αυτόνομα, τις περισσότερες φορές, μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ως κλάδος εκπαιδευτικών, αλλά και κοινωνικά ενεργών πολιτών, επιβεβαιώνουμε την πρόθεσή μας να διαφυλάξουμε τις ζωές αυτών των ανθρώπων και να συνδράμουμε με κάθε μας δύναμη στην προσπάθειά τους για το αυτονόητο της ζωής, της κατοικίας, της περίθαλψης και της αυτοδιαχείρισης. Σ’ αυτό το πλαίσιο ομόφωνα αποφασίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ. η συμμετοχή μας στην προσπάθεια ενίσχυσης των προσφύγων με ενεργητικό τρόπο, προσφέροντας εθελοντική εργασία στους καταυλισμούς και στις περιοχές οργανωμένης φιλοξενίας προσφύγων. Εκμεταλλευόμενοι τις διακοπές του Πάσχα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ο ελληνικός λαός γνωρίζει από προσφυγιά και διακατέχεται από ανθρωπισμό, σας καλούμε να οργανώσουμε και να στελεχώσουμε μαζί εθελοντικές ομάδες προσφοράς.

Ευελπιστώντας στην αθρόα συμμετοχή των μελών του συλλόγου μας, θα προβούμε σε περαιτέρω επικοινωνία με τους υπεύθυνους φορείς για τη μετάβασή μας και απασχόλησή μας σε τομείς δράσεις για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Είναι σημαντικό να συμπληρωθεί ο πίνακας που επισυνάπτεται και να αποσταλεί έως την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στο email του συλλόγου: sechalpe@gmail.com.

Η απασχόληση θα είναι μεταξύ 6 έως 8 ωρών (πρωινή ή μεσημεριανή), η μετακίνηση των εθελοντών θα γίνει οργανωμένα από το σύλλογο που θα καλύψει και τη σχετική δαπάνη με μέσο που θα καθορισθεί σύμφωνα με τη συμμετοχή, ενώ οι τομείς απασχόλησής μας θα καθορισθούν από τους υπευθύνους των καταυλισμών. Επιπρόσθετα της επικουρικής μας εργασίας, εφόσον κάποιο μέλος επιθυμεί να προτείνει εναλλακτικές δράσεις, σύμφωνες με την επιστημονική μας κατάρτιση και τις δυνατότητές μας, παρακαλούμε να συμπληρωθεί στο τέλος της φόρμας. Επιλέξτε την/τις ημέρα/ημέρες διάθεσής σας για εθελοντική εργασία τσεκάροντας το αντίστοιχο πεδίο κάτω από την ημερομηνία.