ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΑΚΕ ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 14/04/2016

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 08/04/2016, ο Υπουργός Παιδείας ξεχνώντας τις μεγαλόστομες εξαγγελίες περί 20.000 διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών κατέθεσε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πρόταση για ένα προσωρινό (μόνο για το σχολικό έτος 2016-2017) σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το πώς οι σχεδιασμοί για μαζικούς διορισμούς με νέο σύστημα μετατράπηκαν σε ρύθμιση προσωρινής ισχύος απαράδεκτη και άδικη, μόνον αυτή η πολιτική ηγεσία μπορεί να το γνωρίζει. Αυτή η ηγεσία που αν σε κάτι έχει αποδειχτεί άριστη είναι στο να «βαφτίζει το κρέας ψάρι», τα 2.500 κενά μηδενικά και τις προειλημμένες αποφάσεις «διάλογο»…!

Οι προτάσεις του κ. Υπουργού αποτελούν την άνευ όρων παράδοση στην πολιτική Διαμαντοπούλου και του Ν.3848/2010. Με πρόσχημα αυθαίρετες ερμηνείες των αποφάσεων του ΣτΕ και με την προσφιλή τακτική του Υπουργείου Παιδείας που υπαγορεύεται από την φιλοσοφία του «διαίρει και βασίλευε» βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχοντας διαφορετικές επιδιώξεις, μοιραία, οδηγούνται σε συγκρούσεις από τις ολέθριες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων – φυσικά και της σημερινής συγκυβέρνησης του 3 ου μνημονίου.

 Κορυφαίο παράδειγμα η «ληστεία» που υφίστανται οι αναπληρωτές στο ζήτημα της προϋπηρεσίας. Το Υπουργείο τούς λέει με κυνισμό ότι όλοι οι μήνες δουλειάς πέραν των 60 πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων! κ. Φίλη, η κ. Διαμαντοπούλου είναι υπερήφανη για το έργο σας. «Ο αγώνας της τώρα δικαιώνεται»!!!

 Η πρόταση του κ. Υπουργού επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Πρόκειται για μια φτηνή επίφαση προσλήψεων την ώρα που η εκπαίδευση κινείται στην τροχιά των μηδενικών μόνιμων διορισμών, της μείωσης των αναπληρωτών, της αύξησης των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών και των 2500 κενών που υφίστανται ακόμα και σήμερα.

 Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικεί, όπως έκανε πάντα:

 Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

 Κατάργηση του Ν.3848/2010 Σύστημα που να σέβεται πράγματι, τη νομιμότητα και να μην την παραχαράσσει, κάτι που μόνο με ειλικρινή διάλογο μπορεί να προκύψει.

Οι Σύλλογοι Εκ/κών ΠΕ Θεσσαλονίκης έχουν στείλει πρόσκληση και στο σύλλογό μας για να συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας .Οι άλλες παρατάξεις διαφώνησαν για την παρουσία του συλλόγου μας και το κάλεσμα των αναπληρωτών αφήνοντας στην πράξη ακάλυπτους τους συναδέλφους αναπληρωτές. Όλοι καταλαβαίνουν ποιοι ενδιαφέρονται για τους συναδέλφους αναπληρωτές και ποιοι γίνονται ασπίδα σωτηρίας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά (όσοι δε μεταβούν στη Αθήνα)στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/04/2016 και ώρα 11:30 στο Υ.ΜΑ.Θ.( Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης).Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί κάνοντας χρήση των δύο τρίωρων  διευκολυντικών στάσεων εργασίας που κήρυξαν  η ΔΟΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Χαλκιδικής <<Ο Αριστοτέλης>>

   

   

 

     ΔΑΚΕ/ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ