‘’Της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά’’

aneksartito

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

‘’Της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά’’

Άλλη μια μαύρη σελίδα του συλλόγου συμπληρώθηκε. Νύχτα η απόφαση κινητοποίησης.

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

σε συνέχεια των όσων διαδραματίστηκαν χθες (14/4/2016) σχετικά με την ελλιπή – παραπλανητική (;) ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας από τον Πρόεδρό του (κάτι το οποίο στάθηκε αφορμή για να υποβάλουμε ως ΕΑΨ πρόταση μομφής στο πρόσωπό του) το επόμενο κεφάλαιο γράφεται σήμερα και –δυστυχώς- είναι κι αυτό θλιβερό.

Μόλις στις 22:00 χθες το βράδυ (και με καθυστέρηση λίγων λεπτών αφότου αποφάσισε να στείλει το συγκεκριμένο κείμενο στα σχολεία) ενημερώθηκαν me e-mail τα μέλη του Δ.Σ. ότι πρόκειται τελικά ο Σύλλογός μας να κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας η οποία, σε συνδυασμό με την 3ωρη στάση που κήρυξε η ΔΟΕ, θα αποτελούσε ικανό χρόνο ώστε να μεταβούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υ.ΜΑ.Θ. που κήρυξαν Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης.

Έτσι υπονομεύονται, αγαπητοί συνάδελφοι, οι αγώνες!

Ακόμη κι αν ο Νόμος ή το εθιμικό δίκαιο παρέχει το δικαίωμα να προβείς ως Πρόεδρος του Συλλόγου (με την πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ.) σε μια τέτοια ενέργεια, το να την πραγματοποιείς σε ώρα που κανείς από τους συναδέλφους δεν πρόκειται να το πάρει μυρωδιά, είναι μια απόφαση που εγείρει πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί. Λαμβάνοντας υπ’ όψη την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Χαλκιδικής, παράταξη του Προέδρου, που ανακοίνωνε 3ωρη στάση εργασίας του συλλόγου μας και 12 ώρες μετά την ανακοίνωση του ίδιου μας του συλλόγου, κατόπιν πίεσης, δυστυχώς αποκαλύπτεται η μετατροπή του τοπικού συλλόγου σε παραμάγαζο της ΔΑΚΕ. Όλα ενορχηστρωμένα, όλα προσχεδιασμένα σε ένα στημένο παιχνίδι εντυπώσεων και μικροπολιτικών κερδών εις βάρος των αιτημάτων μας.

Συνάδελφοι,

όταν πηγαίνουμε να δώσουμε έναν αγώνα χρειαζόμαστε τον απαραίτητο χρόνο για να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες, να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις μεταξύ των μελών του κλάδου, ώστε να προλάβει να εξακτινωθεί η πληροφορία στο σύνολο των συναδέλφων, αλλά και να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του. Όμως, είναι ηλίου φαεινότερο πλέον πως δεν τους ενδιαφέρει η επιτυχία αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αλλά η selfie και η δήλωση δήθεν αγωνιστικού φρονήματος.

Όταν –δε- το διακύβευμα ενός τέτοιου καλέσματος είναι η υπεράσπιση των συναδέλφων αναπληρωτών και του δημόσιου δωρεάν Νηπιαγωγείου, θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει με περισσότερη υπευθυνότητα.

Καταγγέλουμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας χειρίζεται ευαίσθητα, χρόνια και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα του κλάδου μας και σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Τετάρτη 20 Απριλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, γιατί τις αποφάσεις που θα ορίσουν το μέλλον μας μπορούμε –και πρέπει- να τις πάρουμε μόνο εμείς…

 ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ