ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΚΚΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΑΨ

ΚΥΡΙΑΚΗ   17/04/2016

Ο ρόλος του Προέδρου στο ΔΣ πρέπει να είναι ενωτικός  δεν μπορώ όμως να μην απαντήσω στη σημερινή ανακοίνωση το ΕΑΨ που με στοχοποιεί για άλλη μία φορά άδικα .

Συνάδελφοι του ΕΑΨ την πρόταση μομφής εναντίον μου σας την επιστρέφω πίσω και με τόκο 10%. Ο σοφός λαός λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί εσείς όμως ακόμα και αυτό το παραβλέπετε. Αντί για πρόταση μομφής εναντίον μου έπρεπε να την κάνετε για τα δικά σας εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ που προσπαθήσατε με οργανωμένο τρόπο να τινάξετε στον αέρα τις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ .Όλοι το γνωρίζουν από τις ανακοινώσεις σας. Πήγατε κόντρα στο καταστατικό και του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας πολεμώντας τις απεργίες από τη γέννησή τους. Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι η απεργοσπασία είναι στο αίμα σας  όταν μέλη σας δεν απεργούν επανειλημμένα .Δεν βγαίνατε κλιμάκια με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ με αποτέλεσμα η ενημέρωση των συναδέλφων να γίνεται με δυσκολία. Το μόνο που κάνατε ήταν να ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα.

Στο θέμα της συνδρομής φροντίσατε να ξεσηκώσετε με ψέματα ευτυχώς  λίγους συναδέλφους ότι την εισπράξαμε πολύ νωρίς  φυσικά γνωρίζατε ότι η ΔΟΕ εισπράττει την μισή συνδρομή προκαταβολικά τον Δεκέμβριο .Θέλατε με αυτόν τον τρόπο να αφήσετε τον ιστορικό Σύλλογο εκτεθειμένο για να προσθέσετε ψηφαλάκια στην παρέα σας .

Πάμε στα σημερινά .Την Τετάρτη στις 22:00 έλαβα στο κινητό μου μήνυμα που απευθυνόταν σε όλους τους προέδρους της Κ. Μακεδονίας  από τον πρόεδρο του Συλλόγου  Υπαίθρου Ν Θεσσαλονίκης  για το κάλεσμα της Παρασκευής στο ΥΜΑΘ. Σας έστειλα το μήνυμα αμέσως και ο εκπρόσωπος σας μου απάντησε να μιλήσω με όλους τους προέδρους της Κ Μακεδονίας γιατί υποψιαζόταν ότι το κάλεσμα γινόταν από τη ΔΑΚΕ. Δηλαδή ο καθοδηγητή σας ήθελε να πάρω 20 τηλέφωνα και μετά να αποφασίσει. Όταν του είπα ότι η απόφαση από τον σύλλογο υπαίθρου ήταν ομόφωνη (σε σύνολο 5 παρατάξεων) και ότι έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς συνέχισε την ίδια τακτική λέγοντάς μου ότι θα επικοινωνήσει πρώτα με τον Θανάση Αγαπητό και μετά θα μου απαντήσει. Το πρωί της Πέμπτης  ξαναέστειλα μήνυμα με το οποίο σας έλεγα ότι πρέπει να γράψουμε κάλεσμα και να το στείλουμε στους συναδέλφους γιατί από το βράδυ με έπαιρναν τηλέφωνο πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές και με ρωτούσαν τι να κάνουν. Επίσης  ήδη άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτες αποφάσεις από τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης και το συντονιστικό των Αναπληρωτών. Θέλω να τονίσω εδώ ότι ήδη υπήρχε η απόφαση του ΔΣ για τρίωρη διευκολυντική  που σημαίνει ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές θα μπορούσαν να πάνε στις συγκεντρώσεις είτε της Αθήνας είτε της Θεσσαλονίκης. Το Συνδικάτο δεν είναι CSI δεν κάνει έρευνες για να αποφασίσει. Οι αποφάσεις του πρέπει να είναι άμεσες για το συμφέρον όλων των συναδέλφων.

Οι μόνες  παρατάξεις  που συμφώνησαν  στο κάλεσμα ήταν η ΔΑΚΕ ΠΕ και η ΔΗΣΥ. Η ΕΣΑΚ είπε να κάνουμε συγκέντρωση στον Πολύγυρο και εσείς τηρήσατε σιγή. Επειδή πίστευα ότι θα έπρεπε να βγάλουμε ομόφωνη απόφαση περίμενα μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Τελικά εφόσον δεν απαντήσατε η απόφαση βγήκε και όπως έγραψα και στην ανακοίνωση κατά πλειοψηφία.

 Είμαι μέλος της ΔΑΚΕ ΠΕ εδώ και πολλά χρόνια και θα είμαι  για πάντα σε αντίθεση με ορισμένα μέλη  τα οποία δεν πήραν κάποιες θέσεις  ευθύνης  χαριστικά όπως το ζητούσαν  και αμέσως γράφτηκαν στα ψηφοδέλτιά σας. Ναι δυστυχώς για εσάς αυτά είναι τα μέλη της παράταξής σας πρώην μέλη της ΔΑΚΕ η της παλιάς ΠΑΣΚ που δεν ικανοποιήθηκαν οι επιθυμίες τους. Άλλωστε και ο καθοδηγητή σας από την Κρήτη έτσι δεν σας δημιούργησε μόνο και μόνο από γινάτι  επειδή δεν  έγινε Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΑΚΕ ΠΕ Ν. Χαλκιδικής δεν είναι παρέα όπως ισχυρίζεστε .Έχουμε νομαρχιακό τμήμα το οποίο αυτό βγάζει τις ανακοινώσεις  ρωτήστε τους πρώην συναγωνιστές  μας που τώρα ανήκουν σε σας. Η παράταξη της ΔΑΚΕ, πιστή στις αρχές της θα  στηρίζει πρώτα από όλα τους συναδέλφους. Είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτήν την παράταξη. Αν διαφωνείτε με τις ανακοινώσεις μας αυτό είναι δικό σας πρόβλημα .

Σας επιστρέφω την πρόταση μομφής. Αν δεν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος που έχετε επωμιστεί μπορείτε στην επόμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση να παραιτηθείτε. Ο σύλλογος δεν είναι και δεν θα γίνει παιχνίδι κανενός. Δυστυχώς όσοι από τους συναδέλφους παρασύρονται από τα μεγάλα λόγια  σας ακολουθούν ακόμα. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν τόσο θα είναι καλύτερο γι αυτούς.

Σακκάς Γρηγόριος

(Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων ΠΕ Ν. Χαλκιδικής <<Ο Αριστοτέλης>>)

(Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΠΕ)

About Sechal Αριστοτέλης