Έχουν κόψει καπίστρι…!!!

agonistikisispirosi

Έχουν κόψει καπίστρι…!!!

Έχουμε ως παράταξη επιλέξει να μην ασχολούμαστε με το συνδικαλισμό της κλειδαρότρυπας και αποφεύγουμε όλες αυτές τις γελοίες ψευτο-αντιπαραθέσεις που κατά καιρούς γεμίζουν τα mail των συναδέλφων. Το τελευταίο όμως διάστημα βλέπουμε το σύστημα των κάλπικων δήθεν αντιθέσεων να μονιμοποιείται και να χάνεται κάθε είδους μέτρο. Έχουμε υποχρέωση λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Προς τι το μίσος και ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων; Αφού στην τελική όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του συλλόγου σήμερα 19/4 ΔΑΚΕ – ΕΑΨ και ΔΗΣΥ τα βρήκαν προτείνοντας και αποφασίζοντας δεύτερη στάση εργασίας, διευκολυντική, και συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Καταψήφισαν την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης που έλεγε: Να γίνει συγκέντρωση- παράσταση και σύσκεψη στον Πολύγυρο με την τρίωρη της ΔΟΕ ώστε να μεγιστοποιήσουμε τη συμμετοχή και να αξιοποιηθεί η στάση για να συσπειρώσουμε στο Σύλλογο τους αναπληρωτές και να συζητήσουμε μαζί τους την έκταση του θέματος αλλά και το τεράστιο θέμα των νηπιαγωγείων.

Είναι τυχαία η στάση των ΔΑΚΕ –ΕΑΨ και ΔΗΣΥ;  Τους έπιασε άραγε ο πόνος; Καθόλου τυχαία. Και οι τρεις έπιασαν τον επικοινωνιακό ‘καρσιλαμά’, κηρύσσουν ‘αγωνιστικές’ δήθεν διαθέσεις και δεν ενδιαφέρονται, καν, ποιοι και αν θα συμμετάσχουν.

Βοηθάνε, άραγε, τέτοιες αποφάσεις τα θέματα του κλάδου;  Σε τίποτε δεν ωφελούν ούτε οι αποφάσεις ούτε ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων

  • Ενίσχυση της τρίωρης της ΔΟΕ δεν είναι η κήρυξη επιπλέον τρίωρης γιατί, λιγότεροι θα ανταποκριθούν λόγω απώλειας χρημάτων και επιπλέον, αν κάνουν και τις δύο στάσεις, λιγότεροι θα μετακινηθούν για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση λόγω απόστασης και άλλων επιλογών.
  • Θα χάσουμε μία ακόμα ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους και να εξηγήσουμε τις θέσεις του κλάδου και τις εκτιμήσεις τους
  • Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια προσπάθεια και από εμάς και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τις πρωτοβουλίες συλλόγων τις Θεσσαλονίκης περιφέροντας μόνοι στις συγκεντρώσεις τους το σαρκίο μας.
  • Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και περιθώρια καλύτερης οργάνωσης μιας συγκέντρωσης στον Πολύγυρο διαθέτοντας κάποια χρήματα από το ταμείο του συλλόγου για δωρεάν μεταφορά των συναδέλφων από τα σχολεία τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

  • ΔΑΚΕ – ΕΑΨ και ΔΗΣΥ έχουν στο μυαλό τους επικοινωνιακά τερτίπια και αδιαφορούν παγερά στο να καταβάλουν προσπάθειες συσπείρωσης των συναδέλφων
  • Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και ενώ ξόδεψαν ένα σωρό φαιά ουσία να γράφουν εξυπνάδες ο ένας για τον άλλο παραμονή της γενικής συνέλευσης έπρεπε να τους το υπενθυμίσει η Αγωνιστική Συσπείρωση να στείλουν κάλεσμα υπενθύμιση για τη αυριανή έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου.. Αυτό δείχνει πόση λίγη σημασία δίνουν στο να ακούσουν τους συναδέλφους και να αναλάβουν την ευθύνη ανάπτυξης των αγωνιστικών διαθέσεων.
  • Αν τους έπαιρνε ο πόνος για τους αναπληρωτές, εξάλλου,  δεν θα καταψήφιζαν και οι τρεις την πρόταση της Αγωνιστικής  Συσπείρωσης για μείωση της συνδρομής των αναπληρωτών στα 20€ το χρόνο.
  • Κάνουν ότι δεν ξέρουν ‘οι μωρές παρθένες’ ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την μεγαλύτερη επίθεση στους εργαζόμενους στις επόμενες μέρες με το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο κ.α. και θα μπούμε ‘στη μητέρα των μαχών’ για εμάς και τις οικογένειές μας ξεπερνώντας κάθε ίχνος αναστολής και εξαντλώντας όλες τις δυνάμεις μας.  Εκτός αν για άλλη μια φορά υποθηκεύουν την όποια αγωνιστικότητα των συναδέλφων αλαλάζοντας αγωνιστικά και απαξιώνοντας το σύλλογο με τις ανακοινώσεις τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

  • Να συμμετάσχουν δυναμικά στη έκτακτη Γ.Σ. του συλλόγου την Τετάρτη 20/04/2016 και ώρα 16:30 στο 2ο Δημ. Σχ. Πολυγύρου
  • Να αγνοήσουν τα καραγκιοζιλίκια.
  • Να αποφασίσουμε με μαζικές συλλογικές διαδικασίες πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα με τον καλύτερο τρόπο
  • Να ετοιμαστούμε για την κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ασφαλιστικού

 

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη πολιτική που πετάει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία,  τους καταδικάζει στην αδιοριστία και κλείνει νηπιαγωγεία και δομές ειδικής αγωγής.

Τρίτη 19/4/2016