Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού Καγκέλη Γιώργου

Ενημερωτικό Σημείωμα – Μάιος  2016

Του αιρετού Καγκέλη Γιώργου, Τηλ. 6974881497  Email:  georgekage242@gmail.com

και του αναπληρωτή αιρετού Μηνάογλου Κωνσταντίνου

(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Την Τρίτη, 10  Μαΐου 2016, το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεδρίασε και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

 

  • Τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 60.

Προτάθηκε από την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ και έγινε αποδεκτή με ψήφους 3 – 2 (μειοψήφησαν οι δύο αιρετοί) η τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΕΣΠΑ ΠΕ 60 ανά εβδομάδα (!!!) στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μαρμαρά για κάλυψη λειτουργικού κενού στο 2ο Νηπιαγωγείο Συκιάς! Δηλαδή, αποφασίσθηκε η μετακίνηση τριών εκπαιδευτικών από τα Νηπιαγωγεία Νέου Μαρμαρά, ανά εβδομάδα έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, για να καλύψουν ανακύπτον κενό στο 2ο Νηπιαγωγείο Συκιάς. Παρά τις περί του αντιθέτου προτάσεις που κατατέθηκαν από τους δύο αιρετούς αποφασίσθηκε αυτή η πρωτοφανής πρακτική. Είναι πράγματι πρωτοφανής η απόφαση αναστάτωσης τριών σχολικών μονάδων στα μέσα Μαΐου, γεγονός που εγείρει σοβαρότατα παιδαγωγικά ζητήματα για 100 μαθητές, αλλά και σοβαρότατα θέματα άμεσα συνυφασμένα με την επαγγελματική μας υπόσταση. Επί του θέματος έχει εμπλακεί το Δ.Σ. του συλλόγου μας.

 

  • Επικύρωση οργανικών κενών Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής.

Επικυρώθηκαν οι πίνακες με τα οργανικά κενά των εκπαιδευτικών του νομού. Μετά τη λήψη των αιτήσεων συνταξιοδότησης (5) και με την επιφύλαξη ότι κάποιες μπορεί να μην γίνουν αποδεκτές, τα οργανικά κενά στον νομό έχουν ως εξής: ΠΕ70 : 5 κενά, στη διάθεση 1, ΠΕ 60: 1 κενό, στη διάθεση 0, ΠΕ 06: 21 κενά, στη διάθεση 22, ΠΕ 11: 7 κενά, στη διάθεση 19.

Υ.Γ.   Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.