Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.-“Μοιραίοι” και “άβουλοι”, δημιουργούν σκηνικό σύγκρουσης και διάλυσης στην προσχολική εκπαίδευση

 

“Μοιραίοι” και “άβουλοι”, δημιουργούν σκηνικό σύγκρουσης και διάλυσης στην προσχολική εκπαίδευση

Η Κυβέρνηση προσπαθώντας να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης από τα εξοντωτικά μέτρα του 4ου μνημονίου που ψήφισε, εγκαινίασε σειρά επισκέψεων του Πρωθυπουργού στα υπουργεία όπου έκανε μεγαλεπήβολες εξαγγελίες!! Έτσι, στο υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε χωρίς καμία επεξεργασία, μεταξύ άλλων, τη δήθεν καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Απέφυγε βέβαια να αποκαλύψει ο ίδιος, ότι η εξαγγελία του θα υλοποιηθεί σε τρία χρόνια, δηλαδή μετά τη λήξη της θητείας της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!! Απέφυγε επίσης να πει ότι θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό, για τον γονέα!! Αλήθεια από πότε η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι θέμα επιλογής; Αλήθεια από πότε παρέχουν εκπαίδευση οι βρεφονηπιακοί σταθμοί;

Τη χαριστική βολή στο θέμα, έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας με την ανακοίνωση του δήθεν τριετούς πλάνου όπου ούτε καν αναφέρει τη λέξη υποχρεωτική για την προσχολική αγωγή!!

Έτσι λοιπόν, ενώ η δίχρονη προσχολική αγωγή προβλέπεται εδώ και 41 χρόνια στο νομοθετικό πλαίσιο χωρίς καμία αμφισβήτηση από κανέναν, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβαλαν με πλάγιο τρόπο στο παιχνίδι τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι άρχισαν να αμφισβητούν την επιστημονικότητα της άποψης για υποχρεωτική προσχολική αγωγή, με προφανή στόχο την επέκταση εργασιακών δικαιωμάτων άλλων κλάδων σε χώρους με τους οποίους δεν σχετίζονταν μέχρι χτες. Επί 41 χρόνια, κανείς δεν αμφισβητούσε την υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Τώρα μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα και τις δηλώσεις Γαβρόγλου την αμφισβητούν!!

Σε όλο αυτό το γαϊτανάκι ανευθυνότητας, ασχετοσύνης, ιδιοτελών στοχεύσεων, κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η πρόεδρος των βρεφονηπιοκόμων (με την οποία δεν έχουμε κανένα πρόβλημα καθώς έχει δικαίωμα να διεκδικεί ότι νομίζει για τον κλάδο της) και μέλος του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αρμόδιοι που χειρίζονται τα θέματα είναι τόσο ακατάλληλοι, που αρκούν οι απαιτήσεις ενός κομματικού τους στελέχους για να ανατρέψουν την λογική, την επιστήμη και την πραγματικότητα! Αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς παρέχεται εκπαίδευση; Πότε το κατάλαβαν αυτό; Σε ποιο προεκλογικό τους πρόγραμμα το αναφέρουν;

Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο ανίκανοι είναι και επικίνδυνοι, αφού στο παιχνίδι έβαλαν και την ΚΕΔΕ, η οποία “ορέγεται” την υπαγωγή των νηπιαγωγείων στους Δήμους, όχι ασφαλώς γιατί ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση αλλά γιατί νομίζει πως θα αποκτήσει κονδύλια και εκλογική πελατεία. Αφού λοιπόν δεν μπορεί να έχει στην αρμοδιότητά της τα νηπιαγωγεία ως δομή της εκπαίδευσης, στοχεύει , μέσω της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να το κατορθώσει, μεταφέροντάς τα στους παιδικούς σταθμούς! Με ανακοίνωσή της δε, τάσσεται κατά της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής!! Τέτοια προοδευτική άποψη… συλλογικού οργάνου δεν συναντά κανείς εύκολα!!

Τραγικούς συμπαραστάτες, συνοδοιπόρους και υποστηρικτές των απαράδεκτων επιλογών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην προσχολική εκπαίδευση, αποτελούν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΕΡΑ (η επίσημη Κυβερνητική παράταξη που απαντάει αντί για την κυβέρνηση, σε όποιον κατηγορεί την κυβέρνηση!!) και ΕΚΚΙΝΗΣΗ (η ανεπίσημη κυβερνητική παράταξη των “συνδικαλιστικών ανεμόμυλων”, που επί ΠΑΣΟΚ ήταν ΠΑΣΟΚ και μόλις άλλαξε η κατάσταση έτρεξαν να “πιάσουν στασίδι” στη νέα κυβέρνηση, φορώντας τον μανδύα της ψευτοανεξαρτησίας!!) οι οποίες έχουν αναλάβει την “βρώμικη δουλειά” ξεπλύματος των κυβερνητικών ευθυνών.

Το “οπλοστάσιό” τους γεμάτο ασυναρτησίες, ψεύδη, ανοησίες, συκοφαντίες και οτιδήποτε μπορεί να μεταφέρει τις ευθύνες από την Κυβέρνηση σε οποιονδήποτε άλλον! Τους φταίει, η ΔΟΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Ευρώπη, το ΔΝΤ, η αντιπολίτευση, οι άλλες παρατάξεις, το σύστημα, ο καπιταλισμός! Οι πάντες, εκτός από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!

Διατυπώνουν υστερικά, δήθεν αγωνιώδη ερωτήματα μέσω ελάχιστων ευρισκόμενων σε σύγχυση μελών τους, αποκαλύπτουν δήθεν περίεργες προθέσεις σε άλλους, ζητούν να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της προσχολικής λες και είναι κάτι που αμφισβητείται από κανέναν, χωρίς να καταλαβαίνουν πόσο στρατηγικό λάθος είναι να ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος. Ταυτόχρονα δεν εκδίδουν καμία ανακοίνωση για το θέμα και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι είναι εκτεθειμένοι από τη συνύπαρξή τους στον τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόεδρο των νηπιοβρεφοκόμων!!

Αλήθεια γιατί δεν πείθουν τη συντρόφισσά τους για τη λανθασμένη της προσέγγιση στο θέμα; Αλήθεια τι ζητά στον τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος των νηπιοβρεφοκόμων; Γιατί δεν είναι στον τομέα κοινωνικής πρόνοιας; Αλήθεια γιατί δεν ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας να θεσμοθετήσει άμεσα τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και ας εφαρμοστεί μετά από τρία χρόνια, όπως ο ίδιος είπε;

Όσο πιο πολύ μειώνονται τα εκλογικά τους αποτελέσματα στις εκλογές των αντιπροσώπων της ΔΟΕ, όσο πιο πολύ δεν βρίσκουν άτομα για τα ψηφοδέλτιά τους, όσο περισσότερο αποχωρούν κάποιοι που ξεγελάστηκαν στο παρελθόν και τώρα τους πήραν χαμπάρι, τόσο πιο μεγάλη γίνεται η αγωνία τους να δώσουν εξετάσεις στήριξης στην κυβέρνηση μήπως έτσι διασωθούν! Οι ψευτοανεξάρτητοι της Εκκίνησης και η επίσημη έκφραση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η ΕΡΑ, διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων ξεχωριστά και μόλις την λάβουν, θα ενωθούν χωρίς καμιά ντροπή σε σάρκα μία όπως έκαναν και στην ΑΔΕΔΥ!! Στη συνδικαλιστική τους επιβίωση βρίσκεται το ενδιαφέρον τους και όχι στην προσχολική εκπαίδευση!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έδωσε μεγάλους αγώνες μαζί με όλο τον κλάδο για την καθιέρωση της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για ένα χρόνο μετά τη μεγάλη απεργία του 2006, δηλώνει πως θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποβαθμίσει το νηπιαγωγείο και να το στείλει μέσω των παιδικών σταθμών στους δήμους. Για εμάς το νηπιαγωγείο είναι το θεμέλιο του εκπαιδευτικού συστήματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, καθώς δεν υπάρχει κανείς που να μην συμφωνεί με το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων να μετατρέψουν το τεράστιο θέμα σε ζήτημα ενδοκλαδικής σύγκρουσης, να σταθούν δίπλα στη ΔΟΕ και όλοι μαζί να παλέψουμε να μην γίνουν πράξη τα σχέδια αυτών που στο βωμό των συμφερόντων αδιαφορούν για το καλό της εκπαίδευσης και των παιδιών του λαού.

Καλούμε τον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να σταματήσουν κάθε συζήτηση για το θέμα, θεσμοθετώντας άμεσα τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ακόμα και αν την εφαρμόσουν σε βάθος χρόνου. Μόνο με αυτό τον τρόπο λύνεται άμεσα το θέμα και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οφείλουν να αποδείξουν ότι έχουν διάθεση να το λύσουν!!

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.