ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 86ης Γ.Σ. ΔΟΕ

31 Μαΐου 2017

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 86ης Γ.Σ. ΔΟΕ

Η διαρκής απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος επικυρώθηκε στη Γ.Σ. του συλλόγου μας της Τρίτης 30 Μαΐου. Για άλλη μια φορά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας, δόθηκε λευκή εντολή εκπροσώπησης στους αντιπροσώπους των παρατάξεων που αναδείχθηκαν και όχι στους αντιπροσώπους της βάσης των συναδέλφων, όπως έπρεπε να συμβαίνει. Για άλλη μια φορά οι κεντρικοί παραταξιακοί στρατηλάτες πρόσθεσαν 2 στη ΔΑΚΕ και 2 στην ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ, αλλά και 2 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ από τη Χαλκιδική. Σε εποχές που η συσπείρωση, ο επαναπροσδιορισμός στάσεων και αντιλήψεων, ο διάλογος και η συναπόφαση έπρεπε να κυριαρχούν, η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης άφησε ανεκμετάλλευτη ακόμα μια ευκαιρία. Τιμούμε τους 35-40 συναδέλφους που παρευρέθηκαν και άκουσαν όσα οι εκπρόσωποί τους είχαν να πουν και όχι το συνδικαλιστικό λόγο του fb, των sms και των προσωπικών τηλεφωνημάτων.

Το αποτέλεσμα είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο. Επιστροφή του κενού λόγου, της αποϊδεολογικοποιημένης ΔΑΚΕ στην πρωτιά. Οι συνάδελφοι που παρευρέθηκαν στη Γ.Σ. είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά τις γενικόλογες ρητορείες δυναμικότητας, αγωνιστικότητας και αντικυβερνητικής κριτικής. Ούτε μια πρόταση! Ούτε μια σαφή και ρητή τοποθέτηση επί της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, επί της ουσίας του εκπαιδευτικού συστήματος, επί της λειτουργίας του θεσμού των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, επί της εκπαίδευσης των ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, επί της ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, επί της ανάδειξης των ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, επί της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, επί των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Έφτασαν δε να υπερψηφίσουν τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μαζί με τα ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ των 2,5 σελίδων για το τελευταίο έτος, θεωρώντας τα μάλιστα όπως μας δήλωσαν και ΠΟΛΛΑ, μιας και δεν είχαν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΔΟΕ. Όνειρό τους η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ… Η άδεια πολιτική και συνδικαλιστική ατζέντα του χτυπήματος της πλάτης, της προσωπικής επίλυσης ζητημάτων, της ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ κέρδισε, αλλά δεν κυριάρχησε.

Δηλώνουμε πλήρως ικανοποιημένοι από την αποδοχή του μηνύματός μας προς τους συναδέλφους. Από την αποδοχή των ξεκάθαρων εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών μας προτάσεων, έναντι των δημοσίων σχέσεων και των υποσχέσεων προσωπικής διαμεσολάβησης. Η εμπιστοσύνη σας προς το ανεξάρτητο σχήμα αποτελεί μια πρόταση προοπτικής και ελπίδας, για το σύλλογό μας, για την εκπροσώπησή σας. Εμείς θα προσπαθήσουμε ξανά να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και οι 2 αντιπρόσωποί μας να ψηφίζουν στα επιμέρους θέματα της 86ης Γ.Σ. της ΔΟΕ εκπροσωπώντας ΕΣΑΣ και όχι κάποιο κομματικό παραμάγαζο. Δεσμευθήκαμε απέναντί σας και θα λογοδοτήσουμε απέναντί σας, μιας και μόνο εμείς σας καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις συμφωνίας και διαλόγου.

 

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

f/b: Ενιαίοι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Χαλκιδικής

http://anexartitoihalkidikis.blogspot.gr/

About ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡ. ΝΟΤ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ