24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

 

Πολύγυρος 15/01/2019

                                                                                                                                                             

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                                                                                                                                      

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ

ΠΕΜΠΤΗ 17  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019»

 

To ΔΣ  του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής ο Αριστοτέλης καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 .Το σύστημα διορισμών  που ανακοίνωσε το Υπουργείου Παιδείας ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

 

Δημιουργεί εκπαιδευτικούς πολλών κατηγοριών και αποπροσανατολίζει από το κύριο αίτημα που είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους .Τα κριτήρια διορισμού στην ουσία είναι κριτήρια πωλήσεων το μόνο σίγουρο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αναπληρωτών θα μείνει έξω από τους διορισμούς μέσα από τα λεγόμενα ακαδημαϊκά κριτήρια και με το πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει επί της ουσίας το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών.

 

Αφού το βασικό πτυχίο δεν θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη δουλειά θεσμοθετείται το ατελείωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων για όσους έχουν και μπορούν οικονομικά, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους που θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι είναι άξιοι και ικανοί να εργαστούν στην εκπαίδευση

 

Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε διαβούλευση και θα ψηφιστεί την Παρασκευή η τη Δευτέρα  δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Περιφρονεί τους αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας αναπληρώνοντας κάθε φορά τον εαυτό τους δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν επικίνδυνο για τον κλάδο των εκπαιδευτικών κανιβαλισμό καθώς διασπά σε πολλές ομάδες τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί σε  αλληλοφάγωμα .

Το μόνο ενοποιητικό αίτημα είναι μαζικοί διορισμοί – να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

 

 

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών
  • μαζικούς διορισμούς να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές
  • κατάργηση του νόμου 3848 και όλου του νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς . Το πτυχίο και η προϋπηρεσία να είναι τα μοναδικά εφόδια για την εργασία

 

 

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 12:00  ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

 

 

Σε περίπτωση που κάποιοι συνάδελφοι επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στις εκεί κινητοποιήσεις, ο Σύλλογος προτίθεται να καλύψει τα έξοδα μετακίνησής τους, αρκεί να παρουσιάσουν το αντίστοιχο παραστατικό (απόδειξη  εισιτηρίου ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, βεβαίωση συμμετοχής αν μεταβούν  με λεωφορείο άλλου συλλόγου)

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γ. Γραμματέας

 

ΣΑΚΚΑΣ   ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ                                                           ΠΑΝΤΑΖΗ  ΠΗΝΕΛΟΠΗ

 

 

About ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡ. ΝΟΤ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ