ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ 13ου&14ου  ΜΙΣΘΟΥ

Πολύγυρος 04/02/2019

                                                                                                                                                                         

ΠΡΟΣ: MΕΛΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

 

ΘΕΜΑ: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ 13ου&14ου  ΜΙΣΘΟΥ

 

Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι

 

Το ΔΣ του Συλλόγου  Εκπ/κών ΠΕ Ν. Χαλκιδικής <<Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ>> σχετικά με το ζήτημα της διεκδίκησης των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού σας  ενημερώνει  τα εξής :

 

  1. Η απόφαση του ΣτΕ, μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στη 1/2/2019 για την κατάργηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας, θα είναι οριστική και τελεσίδικη και εφόσον κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή αυτών θα αφορά όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

 

  1. Το Στ΄ Τμήμα του ΣτΕ στις 6/1/2019 έχει κρίνει ήδη αντισυνταγματική την περικοπή των Δώρων και του επιδόματος αδείας.

 

Μετά και τις τελευταίες γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ για τη δικαστική διεκδίκηση του 13ου & 14ου μισθού και τη στιγμή που το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί θέμα συζήτησης σε πολλά σχολεία, σημειώνουμε ότι η δυνατότητα της άσκησης αγωγής για τη δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών, αποτελεί ατομική απόφαση του κάθε συναδέλφου. Στην περίπτωση αυτή, οι συνάδελφοι θα πρέπει να προχωρήσουν (όχι αργότερα από τα μέσα Φεβρουαρίου) στην κατάθεση της σχετικής αγωγής(γνωματευση Νομικής Συμβούλου ΔΟΕ).

 Δεν θεωρούμε συνδικαλιστικά δεοντολογικό να επιλέξουμε ή να υποδείξουμε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία και πολύ περισσότερο να συνεργαστούμε ως συνδικαλιστικό όργανο με κάποιο από αυτά μαζί του για το σύνολο των μελών μας. Κάτι τέτοιο θα άφηνε εκτεθειμένο το σύλλογο σε κακόβουλες φήμες και υπόνοιες.

 

Τα συνδικαλιστικά όργανα απλά ενημερώνουν για να γνωρίζουν οι πάντες τι ισχύει σε κάθε περίπτωση. Και, προφανώς, είναι εντελώς παράλογο η κυβέρνηση να μην λύνει το θέμα με πολιτική της απόφαση και να στέλνει χιλιάδες Δ.Υ. στα δικαστήρια, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούν, αν η απόφαση της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣτΕ είναι θετική.

 

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αντιδράσει σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και να διεκδικήσει δυναμικά το αυτονόητο συλλογικό δικαίωμα απόδοσης αναδρομικά αλλά και μόνιμα από εδώ και πέρα του 13ου και 14ου μισθού! Γι’ αυτό ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ οφείλουν να προχωρήσουν σε μαχητικές κινητοποιήσεις που να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ