ΑΠΟΧΗ!!! Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για Αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαιδευτικών στις 7 Νοέμβρη 2020.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», καταγγέλλει την αδιάλλακτη στάση της Υπουργού Παιδείας, για την επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, δίχως να λάβει υπόψη στο ελάχιστο τις προτάσεις του κλάδου για πραγματοποίηση των εκλογών, όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργειά τους ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών. Αντίθετα με νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, η κυβέρνηση προωθεί την καθιέρωση της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας», για τις εκλογές των σωματείων και τη λήψη των αποφάσεων τους και ειδικά της απόφασης για απεργία, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου να βαθύνει και να ισχυροποιήσει την επίθεση, απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σε συνέχεια προηγούμενης απόφασής του, για μη συμμετοχή σε ηλεκτρονική ψηφοφορία και σε εφαρμογή της απόφασης της 16ης/10/2010 της ΔΟΕ:

• Καλεί όλους τους/τις συναδέλφους, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του, να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία. Δεν «ανοίγουμε» και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό ψηφοφόρου που θα μας αποσταλεί.
• Σημειώνουμε πως ήδη όλοι οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι/ες του Συλλόγου μας έχουν αποσύρει από 26/10/2020 τις υποψηφιότητές τους, στη Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής.
• Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από την ηλεκτρονική ψηφοφορία – παρωδία και ότι οι υποψήφιοι/ες θα παραιτηθούν από κάθε εκλόγιμη θέση.
• Δεν έχουμε ορίσει κανένα μέλος στις εφορευτικές επιτροπές και καλούμε τους/τις συναδέλφους και τους/τις διοικητικούς υπαλλήλους, να μην αποδεχτούν τυχόν ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, παρέχοντάς τους συνδικαλιστική κάλυψη, της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για συμμετοχή στη διαδικασία.
• Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής, ως διοικητικά υπεύθυνη, να ανακαλέσει τις ανακηρύξεις όλων των υποψηφιοτήτων. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύουμε τη χρήση των ονομάτων και των λογότυπων των συνδυασμών μας, σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική ψηφοφορία και επιφυλασσόμαστε για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια. Για το σκοπό αυτό θα επιδοθεί επιστολή προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής.
• Νομιμοποίηση δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση, αφού δεν θα αναγνωριστεί κανένα αποτέλεσμα και όσοι τυχόν εκλεγούν από την παραπάνω διαδικασία θα παραιτηθούν αμέσως.
• Επισημαίνουμε, ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία δεν είναι υποχρεωτική. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία – παρωδία είναι η ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών κωδικών του Ζευς. Γι’ αυτό το λόγο, όλοι οι υποψήφιοι, μέσω των παρατάξεων, δεσμεύονται να μην τους ενεργοποιήσουν. Οι παρατάξεις εξουσιοδοτούν το Δ.Σ. του συλλόγου να ζητήσει κατάσταση ψηφισάντων, έτσι ώστε και την επόμενη μέρα να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, εν μέσω πανδημίας, απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα, που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου, στοχεύοντας στις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων, απέναντι στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες.

 ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ
 ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ