ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

«Προάσπιση αξιοπρέπειας ή συλλογική υποταγή;»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αφού ενημερώθηκε για σχετικό έγγραφο Συλλόγου Γονέων σχολικής μονάδας του νομού μας, με το οποίο ζητούν από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, την εφαρμογή ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες σε πραγματικό χρόνο (όπως υποστηρίζουν ότι γίνεται ήδη σε κάποια ιδιωτικά σχολεία), κάλεσε το Σύλλογο Διδασκόντων της εν λόγω σχολικής μονάδας να εναρμονιστεί με την απόφαση της ΔΟΕ με αριθμό Πρωτ. 563/20-5-2020 να μην επιτρέψει και να μην εφαρμόσει τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
Δυστυχώς πληροφορούμαστε πως το κάλεσμά μας όχι μόνον δεν εισακούστηκε, αλλά αντιθέτως, πραγματοποιείται ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων και μάλιστα «εν κρυπτώ»!!!!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, για άλλη μια φορά, να μην υποκύπτουν σε πιέσεις, να βρίσκονται σε εγρήγορση και να καταγγέλλουν τυχόν παρόμοιες ενέργειες στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Να επιδεικνύουν συναδελφική αλληλεγγύη κι εφαρμογή των αποφάσεων της Δ.Ο.Ε., προς όφελος της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας, για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του εργασιακού μέλλοντος του κλάδου μας.
Η όρεξη διαφόρων είναι ακόρεστη!!!
Προς επίρρωση των παραπάνω έρχεται η επόμενη ενέργεια του ίδιου Συλλόγου Γονέων ο οποίος έχει στραφεί, με έγγραφη αναφορά του και με αστείες νομικίστικης φύσης αιτιάσεις, κατά καταξιωμένης συναδέλφισσας που επί χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της στο συγκεκριμένο σχολείο.
Το «παράπτωμα» της άξιας συναδέλφισσας είναι πως τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά της, να αντιδράσει και να ακολουθήσει την απόφαση της Δ.Ο.Ε., να προασπιστεί την αξιοπρέπειά της από την απόπειρα του Συλλόγου Γονέων να την απαξιώσει επαγγελματικά. Τώρα πια με την αναφορά που κατέθεσε εναντίον της, επιδιώκει τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό της ίδιας . Στοχεύει στην υποταγή της. Επιχειρεί την οικονομική, επιστημονική, επαγγελματική και ηθική της εξόντωση!!!
Τους πληροφορούμε πως η εκπαιδευτική διαδρομή, η κατάθεση ψυχής 21 χρόνων στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα δεν διαγράφονται, ούτε ευτελίζονται από κάποιους που για ελάχιστα χρόνια αποτελούν μέλη της σχολικής κοινότητας. Τους πληροφορούμε επίσης πως το θέμα έπαψε να είναι προσωπικό. Απέκτησε χαρακτήρα συλλογικής αντιμετώπισης.
Θα μας βρουν απέναντί τους! Θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα επιδείξουμε καθολική και απόλυτη στήριξη για οτιδήποτε χρειαστεί η διωκόμενη συναδέλφισσα. Το μέτωπο που άνοιξαν είναι τεράστιο και ο δρόμος που επέλεξαν ιδιαίτερα ολισθηρός. Να γνωρίζουν πως στο πρόσωπό της βάλλονται όλοι οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Χαλκιδικής. Ενωτικά, συντεταμένα, αγωνιστικά θα αντιδράσουμε στην επιχείρηση διάφορων κύκλων που αποσκοπούν στη συλλογική μας υποταγή.
Με το παρόν έγγραφο απλά περιγράφουμε γενικόλογα μια νοσηρή κατάσταση. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε αναφέροντας πρόσωπα και καταστάσεις. Ευχόμαστε να επικρατήσει η σύνεση και η λογική στους επίδοξους διώκτες και να ανακαλέσουν άμεσα την εν λόγω αναφορά. Επιφυλασσόμαστε…
 Κανείς συνάδελφος, καμιά συναδέλφισσα δεν πρέπει να νιώθει μόνος/ μόνη.
 Η επιχείρηση εκβιασμού και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών που καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους δεν θα περάσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ