ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΠΥΣΠΕ» ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας επισημαίνει και υπενθυμίζει πως:
Ο κλάδος με ομόφωνη απόφαση απείχε μαζικά από τις εκλογές φιάσκο, για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στις 7 Νοέμβρη του 2020.
Τον Ιανουάριο του 2021 όλοι οι «εκλεγμένοι» αιρετοί παραιτήθηκαν, (άλλωστε το σύνολο των υποψηφίων είχε αποσύρει τις υποψηφιότητές τους).
Την προηγούμενη εβδομάδα, με ακόμη μία πράξη στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ανασυγκρότησαν όλα τα ΠΥΣΠΕ – και αυτό της Χαλκιδικής – όχι απλά ενάντια στις αποφάσεις του κλάδου, αλλά και ορίζοντας αυθαίρετα δήθεν αντικαταστάτες/τριες των παραιτηθέντων αιρετών, με αποφάσεις των περιφερειακών διευθύνσεων.
Η σχετική απόφαση προσβάλει τους συναδέλφους/φισσες μας, που είδαν ξαφνικά τα ονόματά τους στις δήθεν θέσεις αιρετών, χωρίς καν να ερωτηθούν (;) και έχοντας ήδη στηρίξει σθεναρά κάθε απόφαση του Συλλόγου. Μάλιστα, τα αρμόδια όργανα δεν όρισαν καν τους επόμενους/ες «ηλεκτρονικά» εκλεγμένους, αλλά όποιον/α ήθελαν.
Ο Σύλλογός μας και ο κλάδος θα δώσουν την απάντησή τους ξανά. Καλούμε όλους τους συναδέλφους/φισσες που διορίστηκαν στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, χωρίς αίτησή τους, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν γνήσια Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαιδευτικών πουθενά στη χώρα, ούτε στη Χαλκιδική ή στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Αυτά που δήθεν συνεδριάζουν, χωρίς προσκλήσεις προς γνήσια εκλεγμένους αιρετούς, είναι δοτά συμβούλια αποτελούμενα αποκλειστικά από διορισμένους, με πολιτική απόφαση του υπουργείου παιδείας. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν τα αναγνωρίζει ως συμβούλια, ούτε αυτά αλλά ούτε και τις αποφάσεις τους.
Θυμίζουμε πως ο Σύλλογός μας, η ΔΟΕ και ο κλάδος αναγνωρίζουν ως μόνους/ες αιρετούς, όσους/ες είχαν εκλεγεί στην τελευταία δημοκρατική διαδικασία εκλογών του 2018.
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Θα πρέπει να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε την κατάκτηση της δημοκρατικής λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων και της εκπροσώπησής μας σε αυτά με τους αιρετούς μας. Ο θεσμός των αιρετών αποτελεί μία μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση 100 χρόνων. Ένας θεσμός που διαφυλάχτηκε και κατοχυρώθηκε με μεγάλους αγώνες του κλάδου.
Η παραίτηση όλων των διορισμένων και των δοτών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι μονόδρομος.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ