«Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 91η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. – 01 Ιουνίου 2022»

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί τα μέλη του στις εκλογές ανάδειξης Αντιπροσώπων για την 91η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε., την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 από τις 09:00 έως και τις 17:30. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με δύο τρόπους, δια ζώσης και ψηφιακά και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επιλέξουν αποκλειστικά έναν τρόπο συμμετοχής, ώστε να καταρτιστούν αντίστοιχα οι εκλογικοί κατάλογοι. Δεν υπάρχει συνδικαλιστική άδεια για την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

  1. Δια ζώσης ψηφοφορία:
  • στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών (για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων των δήμων Ν. Προποντίδας και Κασσάνδρας).
  • στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου (για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων των δήμων Πολυγύρου , Σιθωνίας κι Αριστοτέλη).

        Στο ψηφοδέλτιο βάζουμε μέχρι 5 σταυρούς.

       Για να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην ψηφοφορία πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

         Για τη  διευκόλυνση των συναδέλφων που μετακινούνται, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να ζητήσετε την αλλαγή του εκλογικού κέντρου που ανήκετε, στέλνοντας ένα e-mail στο sechalpe@gmail.com,  μέχρι την Παρασκευή 20 Μαϊου 2022 και ώρα 18:00, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό μητρώου και το σχολείο που υπηρετείτε, δηλώνοντας σε ποιο εκλογικό τμήμα επιθυμείτε να ψηφίσετε.

        Στους χώρους των εκλογικών  διαδικασιών  θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα (αντισηπτικά, αποστάσεις, μάσκες).

  • Ηλεκτρονική ψηφοφορία:

     Για τη συμμετοχή στις εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν τον/την Δ/ντή-Δ/ντρια, Προϊστάμενο/Προϊσταμένη της σχολικής μονάδας που εργάζονται ή έχουν κύρια τοποθέτηση, δίνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

  •  e-mail
  •  Όνομα
  •  Επώνυμο
  •  Πατρώνυμο
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Κλάδος

   Οι Δ/ντές-Δ/ντριες, Προϊστάμενοι/νες συμπληρώνουν τον πίνακα (επισυνάπτεται στο ενημερωτικό που στάλθηκε με mail στις σχολικές μονάδες στις 10/05/2022) και τον αποστέλλουν στο email του συλλόγου  (sechalpe@gmail.com), έως την Παρασκευή 20 Μαϊου 2022. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που επιθυμεί να ψηφίσει ψηφιακά, ο πίνακας να αποσταλεί κενός με μόνη σημείωση την ονομασία της σχολικής μονάδας. Παρακαλούμε για την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων.

     Οι ψηφοφόροι θα λάβουν ενημερωτικό e-mail με τον προσωπικό τους σύνδεσμο για την είσοδο στο «ηλεκτρονικό παραπέτασμα» του συστήματος «ΖΕΥΣ» και τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.  

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

          Ψηφίζουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Για τους μόνιμους συναδέλφους, με οργανική στο νομό μας, η συνδρομή έχει κρατηθεί στη μισθοδοσία Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022.

α) Για τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΠΕ, αν έχουν ήδη πληρώσει την προκαταβολή των 20 ευρώ στις εκλογές του Δεκέμβρη 2021 (εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ.), θα πρέπει να καταβάλουν το υπόλοιπο της συνδρομής (20 ευρώ) . Αν δεν έχουν πληρώσει, θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό (40 ευρώ).

β) Για τους συναδέλφους αναπληρωτές που έχουν ήδη πληρώσει το ποσό συνδρομής στη Δ.Ο.Ε. των 15 ευρώ στις εκλογές του Δεκέμβρη 2021 (εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ.), θα πρέπει να καταβάλουν το υπόλοιπο ποσό συνδρομής (9 ευρώ).

γ) Για τους συναδέλφους αναπληρωτές που είτε δεν πλήρωσαν είτε δε συμμετείχαν στις εκλογές του Δεκέμβρη 2021 (εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ.),  θα πρέπει να καταβάλουν όλη τη συνδρομή προς τον σύλλογο (24 ευρώ).

δ) Όσοι συνάδελφοι από Δευτεροβάθμια έχουν διατεθεί εξ ολοκλήρου στην Πρωτοβάθμια, αν έχουν ήδη πληρώσει την προκαταβολή των 20 ευρώ στις εκλογές του Δεκέμβρη 2021 (εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ.), θα πρέπει να καταβάλουν το υπόλοιπο της συνδρομής (20 ευρώ) . Αν δεν έχουν πληρώσει, θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό συνδρομής (40 ευρώ).

ε) Οι συνάδελφοι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου ή τρίμηνης πρόσληψης που έχουν ήδη πληρώσει το συνολικό ποσό συνδρομής των 12 ευρώ στις εκλογές του Δεκέμβρη 2021 (εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ.), δε χρειάζεται να καταβάλουν κάποιο ποσό εκ νέου. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί η καταβολή του ποσού των 12 ευρώ.

          Η πληρωμή για τη συμμετοχή στη δια ζώσης ψηφοφορία θα γίνεται την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας  σε μέλη του Δ.Σ. στα εκλογικά τμήματα.

          Η πληρωμή για τη συμμετοχή στην ψηφιακή ψηφοφορία, θα γίνεται με κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον λογαριασμό του συλλόγου (GR0901712320006232010185688 – Τράπεζα Πειραιώς), γράφοντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο και τον κλάδο. Η κατάθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και την Παρασκευή 20 Μαϊου 2022. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την κατάθεση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ταμία του συλλόγου (κιν. 6944626643-Βογιατζής Χρήστος).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

         Έχει ορισθεί η Παρασκευή 20 Μαϊου 2022  κι ώρα 21:00.  Έως τότε θα πρέπει να αποσταλούν οι υποψηφιότητες (σε αρχείο word)  στο email του συλλόγου (sechalpe@gmail.com).

        Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές μας μονάδες, όπως και οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν με άδεια.