Ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, «Ο Αριστοτέλης», στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ.

Εδώ και δύο μήνες, οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» δίνουν ένα σκληρό αγώνα ενάντια στις 15 απολύσεις συναδέλφων τους και διεκδικούν ικανοποιητική συλλογική σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων. Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και με καθημερινή περιφρούρηση του αγώνα τους, καταγγέλλουν τα αντεργατικά σχέδια της νέας διοίκησης του εργοστασίου, η οποία, αφού πήρε το εργοστάσιο απαλλαγμένο από χρέη προς εφορία κι ασφαλιστικά ταμεία, προχώρησε σε 15 απολύσεις με πρόσχημα την «εξυγίανση» της επιχείρησης και παράλληλα θέλει να επιβάλει καθεστώς ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου οι απεργοί που περιφρουρούν την απεργία και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ τραυματίστηκε η συνάδελφος εκπαιδευτικός Β/βάθμιας Εκπ/σης και μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Ελένη Μαυροπούλου. Επίσης, τραυματίστηκε και συνελήφθη ο πρόεδρος των εργαζομένων στη Μαλαματίνα, καθώς κι ένας νεολαίος.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη Μαλαματίνα χρειάζεται τη στήριξη όλων των εργαζόμενων.

ΙΒΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: GR1001108390000083900230513 Εθνική Τράπεζα, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μαλαματίνα

Καταδικάζουμε την αντεργατική κυβερνητική πολιτική, την αστυνομική επίθεση και την εργοδοτική τρομοκρατία .

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών της Μαλαματίνας που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια και την ζωή.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον των συλληφθέντων.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ