«ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022 – 2023»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης», με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζει τους νέους εκπαιδευτικούς, αποσπασμένους, νεοδιόριστους κι αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Χαλκιδικής.

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους ευχόμαστε ολόψυχα σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καλή, δημιουργική κι ομαλή σχολική χρονιά με υγεία. Θερμές ευχές, επίσης, στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για υγεία και καλή πρόοδο, αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες να έχουν υγεία, υπομονή και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Μετά από τη μεγάλη υγειονομική κρίση που επέφερε η πανδημία, σταδιακά επιστρέφουμε σε μία σχετική κανονικότητα, καθώς ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς, με μεγάλα προβλήματα και κύρια ζητήματα όπως των μισθών, της ακρίβειας, της θέρμανσης και των τιμών των καυσίμων, της ατομικής αξιολόγησης και των “καινοτομιών” του υπουργείου. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε  με αγώνες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και μόρφωσης αντάξιας της εποχής μας.

Αρκετά παραμένουν όμως και τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά και στις υπηρεσιακές μεταβολές, στις  τοποθετήσεις και σε άλλα θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό. Γι’ αυτό το λόγο, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής. Στη συνάντηση θα τεθούν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που μας αφορούν κι έχουμε λάβει γνώση.

Στόχος κι αυτή τη νέα σχολική χρονιά, όλοι μαζί, να συνεργαστούμε δημιουργικά κι εποικοδομητικά, προκειμένου να συνδράμουμε στην αναβάθμιση της διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας. Να συνεχίσουμε δυναμικά τους αγώνες, για να αναδείξουμε τα προβλήματα της κοινωνίας και της εκπαίδευσης, ενισχύοντας το μέτωπο της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Καλή σχολική χρονιά σε όλες κι όλους!