«ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΒΗΜΑΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Υπουργείο με προφορικές εντολές προχωρά στη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να εφαρμόσει άμεσα την ατομική αξιολόγηση, που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι δεν αφορά την ποιότητα παροχής του εκπαιδευτικού έργου και την αναβάθμιση αυτού, αλλά την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Παράλληλα, φορτώνει τους εκπαιδευτικούς με ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Στο πλαίσιο αυτό δικαιολογείται και η απόλυτη απαξίωση της ουσιαστικής γνώσης κι εμπειρίας των εκπαιδευτικών κι η ισοπέδωση πτυχίων και προσόντων, αφού «εκπαιδευτικός μίας ειδικότητας μπορεί να αξιολογηθεί από Σύμβουλο μίας άλλης ειδικότητας», αρκεί «να συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις». Και σε τοπικό επίπεδο, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, άρχισαν με ζήλο το έργο τους χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Τηλεφωνικές ενοχλήσεις εκτός εργασιακού ωραρίου, αποστολή mail όπου ζητούνται γραπτές δηλώσεις από τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την πρόθεσή τους.

 Σε αυτή την κρίσιμη φάση  οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σταθούμε δίπλα στους/στις συναδέλφους/ισσές μας. Σήμερα αυτοί/ές, αύριο εμείς.

Προς ενίσχυση του αγωνιστικού πλαισίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής «ο Αριστοτέλης», σας καλεί σε ενημερωτική συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης:

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 μ.μ. στον παρακάτω σύνδεσμο

https://us02web.zoom.us/j/83569232826?pwd=eU5PTWVkNURCTkZQelMrdDFRM2N3Zz09

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

(Παρακαλούμε για την έγκαιρη σύνδεσή σας με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο). Μπορείτε να προετοιμάσετε τις ερωτήσεις – απορίες  σας.)

Υπενθυμίζουμε, τις ομόφωνες αποφάσεις ΔΟΕ και του Συλλόγου:

1) Υπογράφουμε (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει), τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε., την οποία και πρωτοκολλούμε στο πρωτόκολλο του σχολείου. Η απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους/τις συναδέλφους/ισσες από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, όπως τη συνάντηση με τον/την Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωση της Ψηφιακής Πλατφόρμας, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ.

Υπενθυμίζουμε επίσης,  ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια δικαστήρια και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. Συμπληρωματικά, όπως περιγράφεται στο εξώδικο της ΔΟΕ, η απεργία αποχή είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και μπορούμε να την εφαρμόζουμε.

Επισημαίνουμε ότι η απεργία – αποχή της ΔΟΕ είναι σε ισχύ και δεν έχει προσβληθεί νομικά.

2) Ενημερώνουμε άμεσα τον Σύλλογο, με οποιονδήποτε τρόπο, αν γίνουμε αποδέκτες μηνύματος που αφορά την ατομική αξιολόγηση. Ενημερώνουμε για τα στοιχεία του «αξιολογητή», ώστε να γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι Σύμβουλοι θα εμπλακούν στην λεγόμενη «αξιολόγηση».

3) Δεν απαντάμε σε μηνύματα που μας έρχονται, δεν υπογράφουμε οποιοδήποτε έγγραφο μας προωθήσουν και δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης, διότι έτσι ενεργοποιείται η ατομική «αξιολογική» διαδικασία, δίνονται τα στοιχεία μας στον επίδοξο αξιολογητή και το πιθανότερο είναι να δεχτείτε άμεσα μήνυμα από τον/την «αξιολογητή» σας, που υποτίθεται σας καθοδηγεί για τα «βήματα», ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

            Τέλος, αύριο Τρίτη 14/03/2023, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θα συναντηθεί με τις Σχολικές Συμβούλους της Π.Ε. Χαλκιδικής.