ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ 2ο ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ‘’ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ’’ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μέλη του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος,

stasi την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 πρόκειται να πραγματοποιηθεί ‘’Παιδαγωγική Σύσκεψη για την Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου’’ για τους Δ/ντές Σχολικών Μονάδων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Χαλκιδικής στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης. Μετά το σημερινό ηχηρό μήνυμα ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ του συνδικάτου στην περαιτέρω ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, συνεχίζουμε ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.

 Εφαρμόζοντας την από 26 Νοεμβρίου 2013 απόφαση της Δ.Ο.Ε. (Αρ.Πρωτ.:437) για συνδικαλιστική κάλυψη με κήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας σε κάθε απόπειρα πραγμάτωσης αντίστοιχων σεμιναρίων σε οποιοδήποτε σύλλογο της Ελλάδος, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ΟΜΟΦΩΝΑ στο έκτακτο Δ.Σ. της 2ας Δεκεμβρίου 2013, αποφάσισε την κήρυξη, επιπρόσθετα της Δ.Ο.Ε., για την ίδια ημέρα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, τρίωρης στάσης εργασίας (σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ.1 του Ν.1264/82), καλύπτοντας πλήρως το εργασιακό ωράριο των συναδέλφων (3ωρη στάση Δ.Ο.Ε. + 3ωρη στάση του Συλλόγου μας), ώστε απρόσκοπτα να εκφρασθεί η αντίδρασή μας στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας.

Ταγμένοι στον παιδευτικό μας ρόλο, κατά το Συνταγματικό μας όρκο, προασπιζόμαστε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που ΜΟΡΦΩΝΕΙ, ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΕΙ. Καμία ΕΚΠΤΩΣΗ στον ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ των σχολείων μας δεν θα γίνει ΑΝΕΚΤΗ. Στη λαίλαπα των οικονομικών επιλογών τα τελευταία 4 χρόνια βρεθήκαμε στο επίκεντρο της επιθετικής κυβερνητικής πολιτικής. Σήμερα, ο αγώνας που ξεκινά, όμως, αφορά το μέλλον της ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, αφορά το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ. Σε αυτό τον αγώνα ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Διευθυντές και απλοί δάσκαλοι ΕΝΙΑΙΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ κερδίζουμε την πρώτη μάχη ενάντια στην κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική. 

 Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, η κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας της Δ.Ο.Ε. και ακολούθως η κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας του Συλλόγου μας παρέχει τη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

 ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ 2ο ‘’ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ’’ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ.

 Σε κάθε προγραμματισμένη ‘’σεμιναριακή’’ δράση για την αξιολόγηση θα πραγματοποιούνται ενημερωτικά κλιμάκια από το Διοικητικό Συμβούλιο, εντοπισμένα και στοχευμένα ανά γεωγραφική περιοχή.

 ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ. ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου