3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. (10 Φεβρουαρίου 2014) αντιμετωπίστηκαν θέματα άμεσης επικαιρότητας και ζητήματα που προκύπτουν ως δράσεις από το ψηφισθέν ετήσιο πρόγραμμα δράσης. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, που σας κοινοποιήθηκε, το Δ.Σ. συζήτησε και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Ανακοινώσεις – Αλληλογραφία

Πραγματοποιήθηκε εκτενής ανάγνωση όλης της αλληλογραφίας του συλλόγου. Συγκεκριμένα: 1) Επιστολή της ΔΟΕ για καταγραφή προβλημάτων Σχολικών Επιτροπών, 2) Αίτηση οικονομικής ενίσχυσης συναδέλφου αδελφού συλλόγου Π.Ε. Ημαθίας, 3) Επιστολή κας Β.Φιριπή προς το Δ.Σ., 4) Επιστολή διερεύνησης δυνατότητας παροχής οικονομικής ή νομικής συνδρομής συναδέλφου του συλλόγου μας, 5) Επιστολή προβληματισμού συναδέλφου Δ/ντή για τα μείζονα προβλήματα της εκπαίδευσης. Το Δ.Σ. αποφάσισε: στην περίπτωση 1 να απευθυνθεί το Δ.Σ. στους αντίστοιχους εκπροσώπους του συλλόγου για τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων που αιτείται η ΔΟΕ, στην περίπτωση 2 να καταβληθεί η πάγια οικονομική ενίσχυση σε αντίστοιχες περιπτώσεις (100,00 ευρώ), στην  περίπτωση  3 να στείλουμε απαντητική επιστολή στην κα Β.Φιριπή, στην περίπτωση 4 ο Πρόεδρος να επικοινωνήσει με τη συναδέλφισσα διερευνώντας την ισχύ του σχετικού αιτήματος και την περαιτέρω εξειδίκευση και στην περίπτωση 5 ο Πρόεδρος να επικοινωνήσει εκ νέου με τον συνάδελφο.

2) Έγκριση Δαπανών τριμήνου Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2014

Ο Ταμίας του συλλόγου ενημέρωσε σχετικά τα μέλη του Δ.Σ. Ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν τις δαπάνες και ενημερώθηκαν για την έκδοση των αντίστοιχων οικονομικών παραστατικών.

3) Χορηγοί Σχολείων

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε από σχολικές μονάδες ευθύνης του για την πρόθεση εμπλοκής χορηγών στα σχολεία, με διαδικασίες ‘’φιλανθρωπικής’’ συνδρομής. Αποφασίσθηκε ομόφωνα η έκδοση ειδικής ανακοίνωσης αποτροπής αντίστοιχων ενεργειών, εφόσον υποκρύπτουν υποψία επικοινωνιακής προβολής. Ταυτόχρονα να αναδειχθεί η οικονομική ένδεια των σχολικών επιτροπών, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής οικονομικής εξαθλίωσης των σχολείων, γεγονός που τελικά αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης χορηγών.

4) ‘’Δράσεις και αποφάσεις για την αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση’’.

Το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία (5 υπέρ – 1 κατά) αποφάσισε να μην υιοθετήσει την κατατεθείσα πρόταση/υπόδειγμα πρακτικού συλλόγων διδασκόντων που κατατέθηκε από τον  εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ και να την παραπέμψει στη έκτακτη ΓΣ

5) Διάφορα

Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο για τον κύκλο επαφών με τους βουλευτές του Ν.Χαλκιδικής με στόχο την ενημέρωσή τους και την οργάνωση δια ζώσης επικοινωνίας και ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους τους.

Αποφασίσθηκε η ολοκλήρωση της ετήσιας συνδρομής των μελών του συλλόγου, ύψους 42 ευρώ σε άμεσο χρόνο.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε για την επικείμενη συνάντηση του Δ.Σ. με τους Σχολικούς Συμβούλους των μονάδων ευθύνης μας σε άμεσο χρόνο στα Νέα Μουδανιά.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε και κατέθεσε την παραίτησή του για λόγους που ο ίδιος ενημέρωσε το Δ.Σ. και τους συναδέλφους. Κάλεσε το Δ.Σ. να προχωρήσει άμεσα σε ανασυγκρότηση.

 

                                                                                   ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

About Sechal Αριστοτέλης