ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΔΑΚΕ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, επέλεξε η ΔΑΚΕ δια του εκπροσώπου της Χρήστου Βογιατζή να αμαυρώσει με τον χειρότερο τρόπο τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου μας. Για πρώτη φορά στα χρονικά του ιστορικού αυτού Συλλόγου γίναμε μάρτυρες προσωπικής πολιτικής αυθαιρεσίας και έκφρασης του χυδαιότερου συνδικαλιστικού ύφους από το συνάδελφο, καθώς μεσούσης της Γενικής Συνέλευσης έκρινε σκόπιμο να δώσει προσωπική εντολή στους δικαστικούς αντιπροσώπους να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.
Δίχως να έχουν παρουσιαστεί τα ψηφοδέλτια, δίχως να έχουν ανακοινωθεί οι προτάσεις των συναδέλφων/υποψηφίων, δίχως να έχουν εκλεγεί εφορευτικές επιτροπές, επέλεξε, για άλλη μια φορά, τον προσωπικό δρόμο χειραγώγησης των δημοκρατικών ιδεωδών που διέπουν τους συναδέλφους, καταστρατηγώντας παράφορα κάθε καταστατική πρόβλεψη, αλλά και κάθε έννοια δημοκρατικού συνδικαλιστικού ήθους. Την κορυφαία στιγμή έκφρασης των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, αυτών που η κυβέρνηση επιθυμεί να χειραγωγήσει, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ αποφάσισε να δράσει.
Η ενέργεια του μέλους της ΔΑΚΕ Π.Ε. Ν.Χαλκιδικής Χρήστου Βογιατζή καταγγέλθηκε ενώπιον του απερχόμενου Δ.Σ. από τους δικαστικούς αντιπροσώπους (καταγράφηκε και στο επίσημο πρακτικό των εκλογών), γεγονός που δυστυχώς δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία, σε συνδυασμό με ατομικές καταγγελίες συναδέλφων. Απευθυνθήκαμε, ως οφείλαμε, στη Γενική Συνέλευση, η οποία ομόφωνα αποφάσισε να ακυρωθούν τα 120 ψηφοδέλτια (το 1/5 του συνόλου των ψηφισάντων) των συναδέλφων που είχαν ψηφίσει. Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. ενημέρωσε σχετικά τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι, παρά τις σαφείς ευθύνες τους δεχόμενοι εντολές από τον καταγγελλόμενο και όχι από τον καταστατικά αρμόδιο, Πρόεδρο της Γ.Σ., αρνήθηκαν πεισματικά να αποδεχθούν τη βούληση της Γενικής Συνέλευσης.
Ως αποτέλεσμα της ανεύθυνης και προσβλητικής συμπεριφοράς του συναδέλφου μας ήταν να αποχωρήσουν απογοητευμένοι περισσότεροι από 200 συναδέλφους και οι πρώτες αρχαιρεσίες του νέου διευρυμένου συλλόγου να αμαυρωθούν από την αντιδημοκρατική και αντικαταστατική συμπεριφορά ενός έμπειρου συνδικαλιστικού στελέχους της ΔΑΚΕ. Παράλληλα, έθεσε, με την πολιτική του στάση, τις αρχαιρεσίες σε κίνδυνο προσβολής και ακύρωσής τους από οποιοδήποτε συνάδελφο σε δικαστήριο.
Από κοινού, ρητά δεσμευόμαστε να μην βάλουμε το Σύλλογο σε περιπέτειες, καταθέτοντας ένσταση κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Ταυτόχρονα, ως ελάχιστη ένδειξη αμφισβήτησης του αποτελέσματος, δεν θα αποστείλουμε ενημερωτικό με τα αποτελέσματα της διαδικασίας. Οφείλουμε, ωστόσο, να αναδείξουμε με τον πλέον σαφή τρόπο πως αποτελεί μονόδρομη και αυτονότητη επιλογή για τις παρατάξεις μας η απαίτηση ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του συναδέλφου Χρήστου Βογιατζή από μέλος του Δ.Σ. στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ως ελάχιστη πράξη αναγνώρισης της απαράδεκτης πολιτικής του πράξης.

Τα Συμμετέχοντα Ψηφοδέλτια στις Αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν.Χαλκιδικής ‘’Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’’.

Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Π.Ε. Ν.Χαλκιδικής
Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Αγωνιστικές Κινήσεις

About Sechal Αριστοτέλης